Spring 2013 - behind

Innan vi ens har släppt årets höstkollektion, var det dags att fota kampanjbilderna för våren 2013. Detta skedde förra veckan på Långholmen i Stockholm. Vädergudarna var verkligen på vår sida den här dagen. 

Jag vet att det krävs mycket arbete - både innan, under och efter fotograferingen - innan bilderna blir färdiga för tryck. Det ser dock ut som om de inblandade hade en ganska trevlig dag i solen. Läs gärna mer i stylisten Carina Förne´s blogg här.

Teamet bakom var:

*Fotograf
: Magnus Ragnvid
*Stylist: Carina Förne
*Stylistassistent: Tove
*Hår & Make-up: Åsa Östergren
*Modeller: Melinda och Thue


Jan Elfström, 2012-05-30

Vindar från väst

Plaza Kvinna skriver i sitt senaste nummer att sommargarderoben bör influeras av en chic vilda västern. Jofama´s mockaklänning "Rimini" med fransar passade utmärkt i deras tema. Klänningen finns ute i butik nu.


Jan Elfström, 2012-05-28

Grattis Loreen !!!

Vi gratulerar Loreen som överlägset vann Eurovision Song Contest från Baku igår, där hon tävlade med låten "Euphoria".OvanTidningen CHIC:s omslag från i mars, där Loreen bär skinnvästen "Angel" från Jofama.Jan Elfström, 2012-05-27

Rapport från Kina

Den här veckan tillbringar jag i Kina för att kontrollera pågående produktion av höstens Jofama-jackor. Under dagen har jag även besökt några fabriker i Shanghai som tillverkar fuskpäls. Utvecklingen går ständigt framåt, så vi kan se fram emot många spännande nyheter framöver.

Till lunch serverades det traditionell Kina-mat. Maten intogs naturligtvis med pinnar.
På eftermiddagen besökte vi en fabrik som tillverkar knappar, blixtlås, spännen och etiketter. Här kan man köpa alla möjliga tillbehör till plaggen. Kvällen avslutades med middag på en trevlig restaurang i Hangzhou. Sista bilderna är tagna från den restaurangens entre, där man själv kan välja vad man vill äta. Fisken är garanterat färsk när den tillagas. 
Jan Elfström, 2012-05-24

Elle tipsar

I senaste utgåvan av norska ELLE tipsar stylisterna om klänningen "Rimini" från Jofama. Klänningen har fransar i sidorna och görs i ljusbrun mocka.


Jan Elfström, 2012-05-21

Madcon

Yosef från norska hip-hopbandet Madcon gillar skinnjackor. Här ser vi honom med en svart bikerjacka. Modellen heter "Joe" och släpps i Jofama´s höstkollektion i augusti 2012.Jan Elfström, 2012-05-18

Vinnaren

Nu har vi dragit en vinnare i utlottningen av jackan "Maximilian" från Andreas Carlssons kollektion för Jofama.

Den lyckliga vinnaren heter Rasmus Palmgren.Han hade enkelt listat ut att det var modellerna "William" och "Noah" som Andreas också designat för oss.

Här är hans motivering till varför han ville vinna jackan:

Aldrig har jag ägt en jacka av skinn
Men tänk om den gråa kunde bli min
Då stilen min blir en succé
Med hjälp av Jofama och Andreas C

Vinnaren är underrättad via e-mail.

Vi tackar alla som deltog i tävlingen för ert visade intresse. Håll utkik, fler tävlingar dyker upp med jämna mellanrum.Jan Elfström, 2012-05-16

Jag elsker mode

Klippt ur senaste numret av danska tidningen "Jag elsker mode":

Ovan: Mockajackan "Kelly"Ovan: Ryggsäck "Kenza Backsack"Jan Elfström, 2012-05-14


Het ryggsäck

Stylisterna i Damernas Värld har i senaste numret tipsat om ryggsäcken "Harlem" från Jofama. Den är tillverkad i svart stentvättat getskinn. Finns i butik nu och kostar 1795 kr.
Jan Elfström, 2012-05-11

Vinn vårens skinnjacka !

Nu har ni chansen att vinna en snygg skinnjacka ur Andreas Carlssons vårkollektion för Jofama. Det är bikerjackan "Maximilian" som vi lottar ut. Vinnaren får själv välja bland färgerna grått eller rött. Jackan finns i storlekarna 46-56.
För att delta i tävlingen ska ni svara på följande:

1. Vad heter de två andra modellerna som Andreas Carlsson designat för Jofama?

2. Vilket är ditt favoritplagg i Jofama-kollektionen, förutom de som designats av Andreas Carlsson ?

3. Ge en kort motivering till varför du skulle vilja vinna just den här jackan.

4. Ange färg och storlek du önskar ifall du blir den lyckliga vinnaren.

Ange svaren i kommentarsfältet på bloggen eller genom att göra inlägg på vår Facebook-sida. OBS ! Glöm inte att gilla oss på Facebook, så ni inte missar framtida tävlingar från Jofama.
Tävlingen avslutas söndagen den 13 maj kl 18.00. Vinnaren presenteras den 16 maj.

LYCKA TILL !!! 

Möte med Café´s modechef

I fredags hade jag möte med tidningen CAFÈ´s modechef Daniel Lindström.  Daniel syns ofta i TV-rutan, där han brukar tipsa om aktuella modetrender i bl a SVT´s morgonsoffa. Han driver också en välbesökt blogg med inriktning på herrmode. Tillsammans med hans trevliga kollegor Sanna och Vanja, intog vi frukost på Riche.

Jan Elfström, 2012-05-07

Utförsäljning av kollektionsprover

Under kommande helg, 5-6 maj, är det utförsäljning av kollektionsprover på Stockholm Modecenter i Järla Sjö. Många företag är på plats och fynd kan göras. Klicka här för att hitta hit.

ALLA ÄR VÄLKOMNA !

OBS! Endast kontant betalning.

Jan Elfström, 2012-05-03

Jofama i Hollywood

Nu går det att köpa Jofama-jackor i Hollywood. En av Hollywood-kändisarnas favoritbutiker på fashionabla Sunset Blvd - H. Lorenzo - har köpt in jackor från Andreas Carlssons kollektion. På bilderna trängs bikerjackan "Maximilian" bland eliten av kända designers.
Jan Elfström, 2012-05-02


RSS 2.0