Kommande hösttrender

I senaste numret av Habit Sko & Mode har 20 välkända designers uttalat sig kring trenderna för hösten 2012. Ni kan läsa hela artikeln här, där formgivare från bl. a Rodebjer, Peak Performance, Filippa K, Tiger, Hope och Dagmar intervjuas. I artikeln medverkar även Jofama´s designer Ingela Lundin.Jan Elfström, 2012-01-31

Jofama vintage i Men´s File

Omnämnda i MEN´S FILE (A Modern Magazine tracing the Roots of Style):


Jan Elfström, 2012-01-30

Jofama-biker i Amelia

I senaste numret av Amelia syns Jofama´s biker "Kelly" i ett vårmode-jobb. Cool biker i tvättat lammskinn med rött sidenfoder. Jackan har snygga vadderade partier på axlarna. Finns ute i butik nu och kostar 4795 kr.

Jan Elfström, 2012-01-28

Från Adam Live

I måndags gästade schlagerbrudarna Afro-Dite TV3 och programmet Adam Live. Kayo hade då på sig nya Jofama-jackan "Lucy".

De härliga tjejerna kommer att göra come-back i Melodifestivalen nästa vecka.
Så här ser jackan ut. Finns ute i butik nu och kostar 3995:-
Jan Elfström, 2012-01-27

Guldbaggen

I måndags var det dags för utdelning av Guldbaggen. Festen började på Cirkus med mingel och snittar, innan vi bänkade oss för att se galan som leddes av Petra Mede. Under kvällen bar Petra flera vackra klänningar som var designade av Lars Wallin.


Tillsammans med kvällens sällskap Marit Woody ser vi när Petre Mede förbereder öppningsnumret med sina dansare.


Här kan ni se den TV-sända galan:
När alla priser var utdelade fortsatte festen på Berns. Där serverades det en fantastisk buffé innan underhållningen började. Mingelbilder från efterfesten finns på Stureplan.se

 


När gästerna (ca 1500 st) gick hem fick de en goodie-bag, där Jofama hade sponsrat med en korthållare. Den var naturligtvis gjord av guldfärgat skinn.

 

Kvällens festfixare var Petré Event.Jan Elfström, 2012-01-26

Wretch 32

Här ser vi Angel som rappar tillsammans med en av Englands största rappare Wretch 32 i  sin Jofama-jacka "Helldriver".


Jan Elfström, 2012-01-25


Kenza Dress i Mixmag

I senaste utgåvan av Mixmag - The worlds biggest dance music and clubbing magazine - syns Kenza Dress från vårens kollektion Jofama by Kenza.Jan Elfström, 2012-01-24

Vårnytt i Femina

Några klipp ur senaste Femina där Jofama syns:


Ovan: mockaklänningen "Cannes"
Ovan: armeinspirerade jackan "Elin"Jan Elfström, 2012-01-23


Bokhandlarmiddag

I torsdags tackade vi av Marie Jernberg med en middag på S:t Olofs Hotell i Malung. Marie, som varit ansvarig för försäljningen av vår snöskoterkollektion, har jobbat på Jofama sedan år 2000. Nu byter hon bransch helt och hållet i och med att hon övertar Malungs Bokhandel tillsammans med sin man Bosse.

Vi tackar Marie för tiden på Jofama och önskar henne lycka till med den nya utmaningen.

Här är några bilder från den trevliga kvällen.


Jan Elfström, 2012-01-22

Kenza´s nya biker i Cafe

Härliga mc-bilder i senaste numret av Café. Här ser vi nya jackan "Kenza 9", från kollektionen Jofama by Kenza.Jackan finns i både svart och rött. Priset är 2795 kr.

Jan Elfström, 2012-01-20

Mockaklänning med fransar

I senaste numret av Mama har Cecilia Blankens listat Jofama´s naturbruna mockaklänning "Rimini" under temat Blankens Bästa

Klänningen finns ute i butik nu och kostar SEK 1495:- 

Jan Elfström, 2012-01-19

Elle

Pressklipp från norska ELLE !

Modell Kenza Dress från kollektionen Jofama by Kenza finns ute i butik nu. Säljs i färgerna svart och rött. Priset i Sverige är SEK 1995:-

Jan Elfström, 2012-01-18

Mässdags Berlin

Imorgon startar modemässorna i Berlin. Jofama kommer att ställa ut på SEEK-mässan. Höstens nyheter kommer att visas upp av Micke från Sverige och Dylan från England.

Jan Elfström, 2012-01-17

Inspiration från London

Förra veckan tillbringade våra designers Ingela och Emelie i London. De gick runt i stadens modekvarter tillsammans med vår säljare Dylan. Besöken i de stora modehusen varvades med de trendiga vintagebutikerna. Nu är designteamet i full gång med skapandet av en ny kollektion som ska släppas i butikerna under våren 2013.


 
Ingela och Emelie i ett småkyligt London.Jan Elfström, 2012-01-16

Skinnfolket

Skinnfolket är en grupp av företag i Malung som alla sysslar med skinn i någon form. Idag har föreningen 14 medlemmar, varav Jofama är en av dessa. Tidningen Sälenweekend har i senaste utgåvan en artikel om skinnbranschens utveckling i Malung, med fokus på dagens skinnmode. Klicka på artikeln om ni vill läsa läsa hela texten.

Här är några av Skinnfolkets medlemmar. Från vänster: Jan Elfström (Jofama), Ola Olsson (PG Elfström), Cino Klahr (Joel Jonsson), Niklas Matsson (Masens Skinn)
Jan Elfström, 2012-01-13

Jessica Almenäs

Igår hade TV4 premiär för årets omgång av Biggest Loser. Programledaren Jessica Almenäs bar en av vårens nyheter från Jofama. Den oranga biker-västen "Angel" syntes flitigt i rutan. Modellen kommer ut i butik nästa vecka och finns även i färgerna svart och rött.


Jan Elfström, 2012-01-12

Uppdaterad hemsida

Nu har vi uppdaterat Jofama´s hemsida och Facebook med nya vårkollektionen. Klicka på bilden nedan, om ni vill kolla igenom nyheterna. Under fliken "PRESS" finns högupplösta bilder och loggor att ladda ner för butiksannonsering.

Glöm inte heller att gilla oss på Facebook. Då får du löpande nyheter från Jofama och riskerar inte att missa några tävlingar där vi lottar ut fina skinnjackor.

Nya varor kommer in varje dag och under nästa vecka kommer ni att kunna se de första jackorna ute i butikerna. Även delar av Kenza´s och Andreas Carlssons nyheter kommer att hänga i butik nästa vecka.

Jan Elfström, 2012-01-11


Danska Woman tipsar

Danska tidningen Woman tipsar sina läsare i senaste utgåvan om en värmande skön jacka från Jofama by Kenza, modell "Kenza 7".
Jan Elfström, 2012-01-10

Jofama by Kenza S/S 2012

Om några veckor kommer Kenzas nya kollektion ut i butikerna. Nyheterna består av en ny bikerjacka "Kenza 9" samt ett tight skinnfodral "Kenza Dress". Färgerna är rött och svart för hela slanten.

De nya bilderna togs i maj förra året av Andreas Johansson, stylingen gjordes av Pamela Bellafesta. Sara Denman fixade hår och make-up. Självklart fortsätter vi med succéjackan "Kenza 3". Den klassiska bikerjackan är fortfarande omåttligt populär. Kommer in i lager nästa vecka.
Ca-priser:
Kenza 9: SEK 2795:-
Kenza Dress: SEK 1995:-
Kenza 3: SEK 2495:-
Jan Elfström, 2012-01-09

Snart är det dags...

I mitten på januari kommer vi att få se de första jackorna från Andreas Carlssons nya kollektion ute i butikerna. Jofama är otroligt stolta att få presentera kollektionen som "Idol-Andreas" designat åt oss.

Andreas, som är bosatt i Los Angeles, flyger runt i USA och övriga världen för att skriva musik åt världens stora stjärnor. Däremellan gör han korta besök i Sverige. Följ gärna med i hans blogg, där han skriver om sitt fartfyllda liv i Hollywood.

Här kommer några foton från plåtningen som gjordes i maj förra året. Bilderna togs av Andreas Johansson. Stylingen fixades av Pamela Bellafesta. Hår och make up stod Sara Denman för.

Kollektionen "Andreas Carlsson for Jofama" består av tre olika plagg:


         Maximilian                        Noah                         William


*Bikerjackan "Maximilian" kommer i färgerna svart, rött, grått och mörkt lila.

*Huvlumbern "Noah" är tillverkad i svart mjukt skinn.

*Figursydda kavajen "William" finns i grått och svart skinn.Jan Elfström, 2012-01-05


Artikel i Sälen Revyn

Tidningen Sälen Revyn har den här säsongen en artikel som handlar om arbetet på Jofama´s designavdelning. Jofama´s designer Ingela Lundin har intervjuats tillsammans med vår senaste gästdesigner Andreas Carlsson.

Sälen Revyn uppdaterar innehållet av turistaktiviteter varje vecka. Tidningen har stor spridning bland Sälens många besökare. Man räknar med 900.000 läsare under en säsong.

Ovan ser vi Jofama´s designer Ingela Lundin bland några av jackorna från de senaste säsongerna.


Klicka här för att läsa hela artikeln i PDF-format.


Jan Elfström, 2012-01-04


Vårnyheter

Efter några dagars skön ledighet är det nu full verksamhet här på Jofama. Vi går i väntans tider och varje vecka inkommer nya leveranser från vårens härliga kollektion. I mitten av januari kan ni se de första jackorna ute i butikerna.

Under våren kommer även en helt ny spännande kollektion från Kenza. Dessutom lanserar vi kollektionen som Idol-Andreas har designat för Jofama. Vi kommer att presentera våra gästdesigners i separata inlägg här på bloggen.

Här kommer en liten försmak av vårens nyheter. Vi är i full gång med att uppdatera hemsidan och vår Facebook sida. Detta beräknas vara klart under nästa vecka.Mockaklänning "Corsica". Batikfärgad mocka, som även finns i en arme-grön färg.


Modell "Malena" och "Jimmy". Herrjackan finns även i svart och rött.


Modell "Alma". Retro-modell som även går att få i svart.


Modell "Fred"


Modell "Ebba" och "Bill". Herrlumbern finns även i svart.Modell "Lyon". Armegrön tunn mockajacka.


Modell "Matilda" och "Blake"
 

Modell "Oscar". Finns även i svart och cognacsbrunt.


Modell "Simone". Finns även i svart och off-white.

Fotograf: Andreas Johansson
Stylist: Pamela Bellafesta
Hår och make-up: Sara Denman
Modeller: Astrid och Jens från MIKA:sJan Elfström, 2012-01-03


RSS 2.0