Frontface

Jofamas jacka Bella pryder framsidan av nättidningen Frontface Magazine, tidningen som har koll på allt inom kändisvärlden.Jan Elfström, 2011-05-31


Damernas bloggar

Damernas Värld har bloggat om Jofama´s fortsatta samarbete med Lars Wallin. Klicka på bilden nedan för att komma till blogginlägget och se plaggen som ingår i kollektionen som vi släpper i augusti.Jan Elfström, 2011-05-30

Färger och detaljer

Här är några bilder från sista dagen i Delhi. Nu har jag åter landat på svensk mark och får andas den friska och lite kyligare luften här hemma i Sverige.


Jan Elfström, 2011-05-26

Tisdag

I tryckande värme, har jag idag, kollat över fler av de läckra jackorna som kommer nästa vår. Härliga ljusa, jordnära färger blandas med bl.a olika röda toner i Jofamas vårkollektion 2012.Imorgon kör jag sista passet här i Indien. Håller tummarna att inte askmolnen kommer in över Sverige, då jag ser fram emot att återvända på svensk mark utan förseningar. Jag är mer än nöjd om mätaren står på 20 grader när jag landar i Stockholm.


Jan Elfström, 2011-05-24

Resan går vidare

I fredags kväll landade jag i Chennai (Madras) i södra Indien. Har varit ute på fabriksbesök båda dagarna. Det blir alltid en del justeringar som måste göras på plats, innan jackorna får skickas till Malung. Allt för att få bästa känslan och utseende i våra jackor. Idag fick jag även se första exemplaren av produktionen vi gör till jeansmärket Edwin. Kanonfina jackor i buffelskinn med fårskinnskragar.

Pälskragar är dock inget man har behov av på de här breddgraderna. Värmen och luftfuktigheten är grymt jobbig. Idag stod det 38 grader på mätaren (i skuggan). På fabrikerna finns det bara A/C i en del rum. Övriga utrymmen har stora fläktar i taket som gör att man klarar av tillvaron.

Idag hann jag också ta ett dopp i hotellets pool, som ligger på byggnadens tak. Kan inte påstå att det var speciellt svalkande att hoppa i den varma grytan.

Typisk vy från den intensiva staden Chennai. Här är det alltid full fart i trafiken:

Imorgon kväll går resan vidare. Flyger då norrut till huvudstaden Delhi för några dagars jobb, innan resan avslutas.
Jan Elfström, 2011-05-22


Smygtitt

Medan jag har varit ute på resande fot har kampanjbilderna för våren 2012 tagits hemma i Stockholm. Det är fotografen Andreas Johansson och stylisten Pamela Bellafesta (stylade bl a Idol-deltagarna förra året) som hållit i trådarna kring plåtningen. Platsen där bilderna togs är Gärdet i Stockholm.

Kommer att visa alla de fina bilderna längre fram för de som är nyfikna. Som ni ser nedan, var också våra gästdesigners Andreas Carlsson och Kenza i högform den här dagen. Vi lyckades till och med fånga dem på en gemensam bild.


Jan Elfström, 2011-05-21


Årets Chicaste 2011

Vem klär sig snyggast i Sverige ?

Tidningen CHIC kommer att utse Årets Chicaste från ett urval av 25 starka kandidater. Priset går till den bäst klädda i Sverige i respektive kategori.

Vi är naturligtvis mycket stolta att vår egen Kenza är nominerad i kategorin ÅRETS CHICASTE BLOGGARE. Du kan nu gå in på CHIC:s hemsida eller klicka på nedanstående bild om du vill vara med och rösta:


Omröstningen pågår till och med den 28 maj. Läsarrösterna står för 50% och CHIC:s egen jury står för 50%. Vinnarna presenteras på "Årets Chicaste"-galan den 24 augusti.

I senaste numret av tidningen ser vi bl a Kenza med den armegröna mockakavajen Kenza 5 på omslaget.
 
Jan Elfström, 2011-05-20

Omslagsbild

I söndags prydde jazzsångerskan Viktoria Tolstoy omslaget på Aftonbladet Söndag med en turkos skinnjacka från Jofama. Modellen heter Janis och finns även i svart och puderrosa.Jan Elfström, 2011-05-18

Framme i Kina

Efter en lång flygresa, har jag äntligen kommit fram till den vackra staden Hangzhou, där jag ska bo i tre nätter. Det var strålande vackert väder denna tisdag, så jag hann gå ut och knäppa några bilder utanför hotellet innan solen gick ner. Sjön i bakgrunden heter West Lake, och är känd för sina fina Lotusblommor. Dock var det inte säsong för de fina näckrosorna ännu.

Nu är det läggdags här och imorgon blir det jobb på fabriken. Jag är så nyfiken att se alla prover för våren 2012.


Jan Elfström, 2011-05-17


Plåtningsdags igen

Nu i veckan fotograferar vi kampanjbilderna för våren 2012. Det är fotografen Andreas Johansson och stylisten Pamela Bellafesta som kommer att sköta om plåtningen. Vi hoppas på bra väder, då planerna är att vi ska vara utomhus. Självklart kommer även Andreas Carlsson och Kenza att vara med för att själv bära upp sina egenhändigt designade kollektioner. Dessutom kommer ytterligare två modeller att närvara. Ska försöka komma över lite "behind-bilder" senare i veckan.

Själv sitter jag nu på Arlanda för att resa vidare till Kina och kolla upp våra nya prover. Återkommer när jag har kinesisk mark under fötterna.Jan Elfström, 2011-05-16

Lars Wallin designade vinnarkläderna

Eurovision Song Contest 2011 gick av stapeln igår kväll i Düsseldorf. Tävlingen vanns av Azerbajdzjan med låten "Running Scared" som framfördes av duon Ell & Nikki. Kläderna hade mästerdesignern Lars Wallin designat. Grattis Lars !!!Foto: Pontus Lundahl/ScanpixHär kan ni se hela låten från vinnarframträdandet från Düsseldorf:
Vi gratulerar även de andra svenskarna som var inblandade i vinnarlåten (låtskrivare, körsångare och koreograf). Dessutom ett stort grattis till Eric Saade, som tog Sverige till tredjeplatsen med låten "Popular".
Jan Elfström, 2011-05-15

Sommarfin med Vecko Revyn

I senaste numret av Vecko Revyn (nr 11)  kan man se ett modejobb med 17 sommarsköna outfits. På bild nr 17 har stylisten valt Jofamas skinnbyxa Monique.Jan Elfström, 2011-05-13

Amelias önskelista

I senaste utgåvan av M-Magasin har Amelia Adamo med en skinnjacka från Jofama på sin önskelista. Jackan på bilden heter Samantha och finns även i svart.


Jan Elfström, 2011-05-12

Vinnarna i Playtones tävling

Under april månad har The Playtones kört en tävling på deras Facebook-sida, där man kan vinna två skinnjackor från Jofama.

Man skulle svara på två frågor för att vara med i tävlingen, och de rätta svaren var "Malung" resp. "Conny".

För att gå vidare i tävlingen skulle man även ange en motivering på varför man ville vinna en jacka från Jofama.

The Playtones presenterar nu nedanstående vinnare samt deras respektive motiveringar:

EWA JONASSON med motiveringen: Ny skinnjacka från Jofama låter lika bra som era låtar

OLLE MALMGREN med motiveringen: Kombinationen Playtones, Jofama och min Cadillac Convertible skulle bli ett oslagbart och vinnande koncept
Vi tackar alla deltagare i tävlingen och lovar att det dyker upp fler tävlingar på Jofama-bloggen framöver.
Jan Elfström, 2011-05-11

Viktorias favoriter

Nätbutiken Meinto.se har en kort intervju med jazzsångerskan Viktoria Tolstoy på sin blogg. I artikeln kan man bl a läsa att Jofama är ett av hennes favoritmärken inom mode.

Viktoria Tolstoy håller nu på att spela in sitt nionde album, samtidigt som hon turnerar över hela världen. Vi tycker naturligtvis det är jättekul att Jofama fortfarande tillhör hennes favoritmärken. Ni kanske kommer ihåg att Viktoria syntes som modell i Jofamas annonskampanj våren 2008. På bilden nedan ser vi den otroligt vackra Viktoria med den vita jackan Elly, som är en av bilderna som användes i kampanjen för tre år sedan.


Jan Elfström, 2011-05-10


Omslagsbild

Kenza pryder Bubbleroom Magazine´s senaste omslag. På bilden bär hon shortsen som hon själv designat för Jofama. Klicka här för en större bild.Jan Elfström, 2011-05-08

Jofama i Vogue !!!

I juni-utgåvan av VOGUE har Jofama´s vita bikerjacka Sandy blivit omskriven. Detta är första gången vi blivit omskrivna i den prestigefyllda tidningen.  Förstorat:


Jan Elfström, 2011-05-06

Bilder från igår

Här kommer lite fler bilder från gårdagens invigning av Fashion Stories på Waldemarsudde.
Klicka här för att komma till albumet där massor av mingel- och utställningsbilder finns.


Samtliga bilder tagna av Peter Ortvik, Frontface Magazine.
Jan Elfström, 2011-05-05

Invigning

Igår invigdes Lars Wallins utställning på Prins Eugens Waldemarsudde med ett fantastiskt välordnat vernissage. Massor av nyfikna människor var samlade för att se när Lars Wallin gläntade på locket till sin samlade skatt av alster från de senaste 20 åren som designer. Kvällens festarrangör var Micael Bindefeld.

Utställningen öppnar nu på lördag och pågår till mitten av september.


En nöjd Lars Wallin omringas av hela Jofama-gänget.
På utställningen finns ett eget rum med alla alster som Lars Wallin har designat för Jofama.

Alla bilder tagna av Peter Ortvik, Frontface Magazine.
Jan Elfström, 2011-05-05


Lars Wallin - Fashion Stories

Lars Wallin firar 20 år som designer och firar detta med jubileumsutställning på Prins Eugens Waldemarsudde från 7 maj till 18 september. Utställningen som heter "Fashion Stories" visar ett urval av Lars Wallins produktion genom åren med drygt 150 spektakulära klännningar och skisser tillsammans med scenkläder, accessoarer och framgångsrika samarbeten.

Vi på Jofama är mycket stolta över att vara en av Lars Wallins samarbetspartners. Sedan hösten 2009 har Lars designat skinnjackor för Jofama under namnet Lars Wallin proudly for Jofama.

Besökarna av Fashion Stories kommer att möta ett personligt urval av skapelser som betytt väldigt mycket för Lars, med allt från uppseendeväckande scenkläder till brudklänningar och couture-klänningar som burits av ett stort antal kända ansikten. Jag rekommenderar verkligen att ni gör ett besök och tittar på hans sagolika kreationer om ni är i Stockholm. För fler bilder och mer information om utställningen, klicka här.


Jan Elfström, 2011-05-02

RSS 2.0