Back in Hong Kong

Nu är jag tillbaka i Hong Kong för den stora skinn- och lädermässan APLF. Under två dagar ska jag gå runt på den stora mässan och kolla in de senaste trenderna i skinnbranschen.

Hittade några bilder från en tidigare mässa här i Hong Kong:

Jan Elfström, 2011-03-31

Nytt hett designsamarbete


Idag kan vi med stolthet berätta om vårt nya designsamarbete som kommer att synas i Jofamas vårkollektion 2012. Den här gången är det den internatiellt store musik-kreatören och tidigare Idol-jurymedlemmen Andreas Carlsson som designar tre herrjackor åt Jofama.

Så här säger Andreas i ett pressmeddelande:

- Jag har alltid varit väldigt modeintresserad och har länge haft en hemlig dröm om att få designa min egen klädkollektion. Jag älskar skinnjackor och ser samarbetet med Jofama som en möjlighet att få utveckla min kreativa sida och få göra mina egna favoritjackor. Skinn har, precis som musik, fantastiska möjligheter och bara ”the sky is the limit”.


Andreas var uppe i Malung förra veckan så vi kunde färdigställa de sista detaljerna i hans kollektion. Som det syns på bilderna nedan, fick han jobba hårt tillsammans med vårt designteam Ingela Lundin och Emelie Knuts.Foto: Catrin Grönvall, Centrumtryck/Stuart


Klicka här för att komma till den officiella press-releasen som gick ut idag.

Andreas är också en flitig bloggare. Följ gärna hans hektiska liv här.
Jan Elfström, 2011-03-29


Vinnaren i tävlingen

Vi har nu dragit en vinnare i förra veckans tävling. Den lyckliga vinnaren heter: Jonas Svalin. Han hade svarat rätt på frågan om vad den röda skinnjackan heter, som syns i Jofamas vårkampanj. Rätt svar: Steve.

Läs hans tävlingssvar här, som även innehöll en dikt:

Jackan på bilden heter Steve och det är faktiskt just den jag vill ha om jag vinner, fenomenalt snygg är den! Jag bjuder på min motivering i form av en liten dikt:

J för Jack, O för Or.
F för För, A för Alla.
M för Makalösa, A för Anleten.
Jackor för alla makalösa anleten, Jofama.

Vi tackar alla deltagare för visat intresse. Håll ögonen öppna för fler tävlingar här på bloggen och på vår Facebook-sida.
Jan Elfström, 2011-03-28


Kungligt besök i Malung

I fredags besökte kronprinsessan Viktoria och prins Daniel våra kollegor P.G. Elfströms skinnfabrik i Malung. Det var stor uppståndelse när de kom till den lilla byn Gärdås, 7 km norr om Malung för att se hur tillverkning av skinnplagg går till. P.G Skinn är landets enda skinnfabrik där all produktion fortfarande är kvar i Sverige. Företaget sysselsätter ca 15 personer i Malung.

Vi gratulerar kollegorna på P.G Skinn för det prestigefyllda uppdraget att mottaga kronprinsessparet under deras besök i Dalarna.


Foto: Klas Darlin
Jan Elfström, 2011-03-27


Schlagerstjärna på besök

I torsdags gästades vi av Linda Bengtzing i vårt showroom. Linda har precis avslutat Melodifestivalen och gör sig nu redo för turne med Diggiloo-gänget.
Linda och MickeHär testar Linda en av favoritjackorna ur höstens kollektion.
Jan Elfström, 2011-03-26McFly

I senaste utgåvan av brittiska tidningen Recognice har poprock-bandet McFly fotograferats. En av killarna i bandet bär Jofamas bikerjacka George.Skuggad bild på grabbarna i bandet, men så här ser favoritjackan George ut. Kommer i butik i augusti.


Jan Elfström, 2011-03-25

K I N G

I senaste utgåvan av KING MAGAZINE har stylisten Claes Juhlin använt mockajackan "Vincent" från Jofama i ett modejobb. Temat på jobbet är "Sandstorm" och här gäller jordnära kulörer som kamel, sand och khaki i vår.


Jan Elfström, 2011-03-24Talang-gängets nya kläder

Den 1 april är det premiär av TV4:s serie TALANG 2011. I juryn ser vi Charlotte Perelli, Bert Karlsson och Henrik Fexeus. Programledare är "Markoolio" och "Tobbe Trollkarl".

Igår bloggade Charlotte Perelli om Jofamas skinnjackor, som kommer att synas ganska flitigt under programserien. Läs hela blogginlägget här.


Charlotte Perelli med jackan Beth.Charlotte tillsammans med Mark Iglesias, eventansvarig på Fremantle Media."Markoolio" med jackan Johnny och stylisten Kina Björk med jackan Beth."Tobbe Trollkarl" med jackan Niklas.
Jan Elfström, 2011-03-23

Tävling - Vad heter jackan ?

Nu har du chans att vinna en ny vårjacka från Jofama. Den här gången är det killarnas tur. Ni tävlar om en valfri herrjacka ur Jofamas vårkollektion.

För att delta i tävlingen ska du göra följande:

1. Vilken av Jofamas jackor syns på bilden nedan ? (skriv ditt svar i blogginlägget eller på Facebook)

2. Skriv en kort motivering på max 25 ord varför du vill vinna en ny Jofama-jacka.

3. Skriv ner vilken jacka du helst skulle vilja vinna. Detta görs i bloggkommentaren eller genom att "Gilla" jackan på Facebook.

Glöm inte att "Gilla" Jofamas Facebook-sida, så missar du inte framtida nyheter och tävlingar. Tipsa även dina vänner om tävlingen.

Tävlingen pågår fram till fredagen den 25 mars 2011, kl 18.00.


LYCKA TILL !


Omskrivna i Dalarna

Annonsbladet är en tidning som delas ut till alla hushåll i Dalarna. De gjorde nyligen en artikel kring Jofamas samarbete med japanska jeansmärket Edwin. Läs mer om samarbetet här.

Jan Elfström, 2011-03-21


Nu är våren här

Äntligen känns det som om våren är på väg. Hela landet kan vänta sig en vacker mars-söndag med plusgrader och strålande sol. Vad passar väl bättre då, än att visa upp pressklipp på några av Jofamas nya vårpraliner.
Ovan ser vi den puderrosa västen "Gaby". Klippt från tidningen "Må Bra", nr 3. Den romantiska biker-västen finns även i svart.

Tidningen "Vårt Nya Hem", nr 2 gillar den äppelgröna jackan bikerjackan "Angelina". Jackan finns även i gult och blått. Spetsdetaljer i fodret.
Jan Elfström, 2011-03-20


Jacka i Nyhetsmorgon

Imorse kunde alla morgonpigga TV4-tittare se Jenny Östergren i en snygg röd skinnjacka. Det var den populära modellen Bella från Jofama. Finns i butik nu, i färgerna svart och rött. Pris: 2495 kr.Jan Elfström, 2011-03-17

Superstylisten

Svenska TV3 började i måndags sända en ny programserie där tittarna får följa superstylisten Jonas Hallbergs spännande vardag i Hollywood, där han jobbar som kändisstylist.

Jofama har under de senaste två plåtningarna anlitat Jonas som stylist för våra kampanjbilder. Journalisten Peter Ortvik gjorde en kort intervju med honom under förberedelserna för plåtningen av vårens kollektion. Se filmklipp nedan:Film av Peter Ortvik, Frontface.se
Jan Elfström, 2011-03-16

Dansk uppmärksamhet

Danska magasinet Where2go har fattat tycker för vår röda jacka Bella. Tidningen har stor spridning i vårt grannland.


Jan Elfström, 2011-03-15

Hållbart mode

I lördags kunde vi se gruppen Dynazty framföra förra årets vinnarlåt "This Is My Life" under en mellanakt i finalen av Melodifestivalen. Sångaren Nils Molin hade då på sig en MC-jacka som ritats av vår designer Bitte Wahlberg. Skissen är daterad 1984 !!!

Originalprodukten var ett delbart mc-ställ, men idag används det som en cool bikerjacka på scenen.


Här kan ni se framträdandet igen:

Kul med gamla arkiv. Så här såg originalskissen ut från 1984. Idag är all design och mönsterkonstruktion hos Jofama databserad, men på den tiden var det handritat och färglagt med tuschpenna.
Jan Elfström, 2011-03-14

Jurymedlem i blått

I fredags kunde vi se Dermot Clemenger i Let´s Dance juryn med jackan Chris från Jofama. Modellen finns i blått, svart och cognac.Jan Elfström, 2011-03-13

 

Annorlunda styling

Vi brukar ju stolt visa upp fina modejobb där Jofama´s produkter används i olika stylingjobb. Här ser vi hur en jacka används i ett helt annat ändamål, nämligen "homestyling". Svensk Fastighetsförmedling har valt att styla en lägenhet med den populära jackan Kenza 3.Jan Elfström, 2011-03-12

Avprovning med Kenza

Den gångna veckan har ägnats till fullo åt att fastställa Jofama´s nya vårkollektion för 2012. Ett helt år i förväg måste vi besluta vilka jackor och färger som vi tror på. Under början av veckan hade vi ett möte i Malung, där våra designers presenterade nästa års kollektion för delar av vår säljkår samt en stylist.

Vi är också mycket glada att berätta: Kenza fortsätter sitt samarbete med Jofama. Nästa vårkollektion blir grym kan jag lova !!!

Idag har jag haft möte med Kenza för att hon skulle kunna göra de sista justeringarna på sina prover innan fotograferingen, som kommer att ske i maj. Tyvärr kan jag inte visa jackan nu, men lägger ut en liten "teaser" från dagens avprovning. Ni kan även kolla in Kenzas blogg för lite bilder.

Jan Elfström, 2011-03-11

The Arctic Monkeys

Kolla in trummisen Matt Helders i bandet "The Arctic Monkeys" i Jofama´s Retro-jacka. Bandet är ett av Englands absolut största indierock-band. Klicka här för att komma till bandets hemsida.

Jan Elfström, 2011-03-09

Möt våren i rött.

Expressens moderedaktör Emma Danielsson har skrivit om några färgglada nyheter från Jofama. Bl. a är det röda skinnbyxan Monique och röda Retro-Woman som är hennes favoriter. Se fler bilder från hennes blogginlägg här.Jan Elfström, 2011-03-08

Fånga stilen !

I senaste numret av DV Mode tipsar stylisten om "Catwalkstil för vardagsliv". Den röda skinnjackan Bella från Jofama har snyggt stylats med en gråmönstrad chiffongklänning. Jackan finns i butik nu och kostar 2495 kr.

Jan Elfström, 2011-03-07

Nord-Fair

Idag startade modemässan Nord-Fair i danska Vejle. Vår säljare Bjarne är på plats och tar hand om nyfikna kunder.


Jan Elfström, 2011-03-06


Vårjackor i Sofis Mode

I senaste utgåvan av Sofi´s Mode hittar vi Jofama-jackor både på omslag samt inuti tidningen.
Den ljusblå jackan heter Janis, och kommer i butik i mitten på mars.


Modell Sally och Janis
Jan Elfström, 2011-03-04

Johans guldjacka

I måndags var det galapremiär för filmen Ritualen. Här ser vi festfixaren Johan Petré med Jofama´s specialtillverkade jacka i guldskinn tillsammans med filmens huvudrollsinnehavare Colin O´ Donoghue.Bild: finest.se
Jan Elfström, 2011-03-02

Frontface Magazine

Rekommenderar att ni kollar in i senaste utgåvan av nättidningen Frontface Magazine. Senaste nytt från mode- och kändisvärlden på ett miljösmart sätt. Tidningens slogan är: "Vi vill inte medverka till att avverka".

I senaste numret är det härliga bilder från mc-mässan samt ett stort reportage kring vårens skinnmode. Kul att Jofamas bild fick fronta utgåva 2, se nedan.

Klicka nedan:

***Direktlänk till reportaget från MC-mässan

***Direktlänk till vårens skinnmode
Jan Elfström, 2011-03-01


RSS 2.0