Torsdag i Shanghai

I dag har jag besökt en stor fabrik som tillverkar alla typer av fuskpäls. Det var en imponerande anläggning att beskåda. Den största maskinen kostar omkring 40 miljoner kronor i inköp, och i nuläget finns det bara två såna maskiner i hela Kina.

Här är en bild från restaurangen där vi intog en mycket god lunch:

Man har t.o.m börjat göra mattor i fuskpäls:


Jan Elfström, 2011-06-30

Lyxigt läder

I söndags skrev Cecilia Blankens i Expressen Söndag om Jofamas fortsatta samarbete med haute couturedesignern Lars Wallin. Hon tipsade bl a om jackan Hailey.
Nedan syns ett collage på plaggen ur kollektionen Lars Wallin for Jofama. Plaggen släpps i augusti.Från vänster: Jackan Hailey, kavajen Megan samt skinnbyxan Monique (design Ingela Lundin)Jan Elfström, 2011-06-29

Noterat i Expressen

Förra veckan uppmärksammade även Expressen vårt kommande designsamarbete med Andreas Carlsson.Jan Elfström, 2011-06-28

Back in China

Då är man åter i Kina, efter bara en månad i Sverige. Idag har jag slutinspekterat varor som ska skeppas hem till Sverige. Det är jackor som kommer att vara i butik i mitten av augusti. Jag kommer att åka runt på några fabriker här i Kina de närmaste dagarna, innan resan går vidare till Indien på fredag.

Imorgon ska jag bl a kolla leveransen på den vita jackan "Pat":

Avslutar med några bilder från kvällens restaurangbesök på en fin "sea-food restaurant" i staden Fuyang. Här får man alltid färsk fisk. Maten plockas direkt ur restaurangens akvarium efter att man valt meny.

"Sjöelefanterna" på bilden ovan tackade jag dock nej till.Jan Elfström, 2011-06-27

Intervju med Kenza

I morse medverkade Kenza i TV4:s Nyhetsmorgon med Tilde de Paula. Hon pratade bl a om sina framgångar i bloggvärlden, designsamarbeten och den planerade musikkarriären. På studiobordet kunde vi se både Kenza Tights och kavajen Kenza 5 från samarbetet hon gör med Jofama.

Se hela intervjun här:


Jan Elfström, 2011-06-26

Vinnare i tävlingen

Tävlingen avslutades kl 12.00 idag och intresset har varit enormt. På bloggen har vi haft mer än 1200 kommentarer och en massa kommentarer har även lämnats på Jofama´s Facebook-sida.

De allra flesta har nog lyckats lista ut vem som är nästa gästdesigner hos Jofama. Det är ingen mindre än Andreas Carlsson ("Idol-Andreas"). Han har designat en kollektion skinnjackor för killarna som vi släpper i januari 2012 under namnet "Andreas Carlsson for Jofama".Ovan: Andreas Carlsson med jackan Maximilian, som släpps i Jofamas vårkollektion 2012.


Vinnaren i tävlingen om ett par Kenza Shorts blev Elin Stolt (vinnaren meddelas även via e-mail).

Hennes favoritjacka var Kenza 7 i svart med vit fuskpäls, med nedanstående motivering:


"Den är stilren, men har samtidigt riktigt snygga detaljer. Eftersom den är fodrad så kommer man kunna ha den ända till senhösten och det gillar jag, i stället för att man ska behöva gå med tjocka dunjackor. Och allt Kenza designar är ju snyggt såklart!"Vi gratulerar Elin till vinsten och ber att få önska alla våra läsare en skön midsommarhelg.Bild från Skinnarspelet i Malung.
Jan Elfström, 2011-06-24

Sommartävling

Nu har du chansen att vara med och tävla om ett par snygga shorts ur kollektionen "Jofama by Kenza" Spring/Summer 2011.


Svara på följande frågor i kommentarsfältet om du vill vara med och tävla:

1. Vem är Jofama´s nya gästdesigner i vårkollektionen 2012 ?

2. Vilken är din favoritjacka i kommande höstkollektion "Jofama by Kenza". Välj bland bilderna nedanför eller klicka gilla på favoriten i vårt nya Facebook-album Kenza A/W 2011.

3. Skriv en kortfattad motivering varför du gillar jackan du angivit i fråga 2.


Tävlingen pågår till fredagen den 24 juni kl 12.00.

OBS ! Glöm inte att gilla oss på Facebook, så missar du inte kommande tävlingar och nyheter från Jofama. Självklart fungerar det lika bra att tävla direkt på vår Facebook-sida.

Lycka till !Bilder från nyheterna ur kollektionen Jofama by Kenza A/W 2011:


Kenza 7


_________________________________________Kenza 7 brown | Kenza 7 blk/white | Kenza 8 blk


Klipp från Norge

Norska tidningen "Det Nye" har i senaste utgåvan (17 juni) gjort ett modejobb där bl a Kenza Shorts från Jofama by Kenza använts i stylingen.Jan Elfström, 2011-06-20

Hemma hos Andreas

Idag vi haft möte med Andreas Carlsson. Vi gick igenom de sista justeringarna samt planerade lite inför lanseringen av hans skinnkollektion för Jofama.Kollegorna Peter och Micke omringar Andreas. Alla klädda i Jofama-jackor. Andreas bär själv kavajen William, som ingår i hans vårkollektion.
Jan Elfström, 2011-06-17


Blötpojken och stjärnhimlen

Igår var det presskonferens kring nya boken "Blötpojken och stjärnhimlen". Det är en sagobok som ska föra kunskapen, och den flera hundra år gamla historien av skinnproduktion som finns i Malung, vidare. Initiativtagare till projektet är Margareta Olsson som representerar organisationen Skinnfolket i Malung. Boken är skriven av Ulrika Lissmyr och bilderna illustrerade av Gun Porsklev.


Från vänster: Ulrika Lissmyr, Ola Olsson (ordförande Skinnfolket), Gun Porsklev och Margareta Olsson.
Foto: Anders Mojanis, Dalarnas Tidningar

Läs gärna hela artikeln från Dalarnas Tidningar.

Officiellt släpps boken den 18 juni. Den kommer bl a att säljas hos Malungs Bokhandel. Författaren och illustratören kommer då att finnas på plats för att signera böcker.


Jan Elfström, 2011-06-16

Andreas Carlsson for Jofama

Vi vet att nyfikenheten är stor kring vårt kommande designsamarbete med Andreas Carlsson ("Idol-Andreas"). Kollektionen kommer att släppas i början på 2012 och består av tre olika jackor.

Vill ni läsa mer om musikgeniet Andreas Carlsson, klicka här.

Nedan visar vi ett smakprov av plaggen.Ovan: röd bikerjacka modell "Maximilian"


Ovan: grå kavaj modell "William"


Ovan: huvlumber modell "Noah"


Foto: Andreas Johansson
Stylist: Pamela Bellafesta

Andreas är även en flitig bloggare. Om ni vill följa med i hans spännande vardag, kan ni kika in på hans egen blogg.


Vad tycker ni om kollektionen ? Lämna gärna en kommentar.
Jan Elfström, 2011-06-14


Sommarfesten

I torsdags åkte hela Jofama-gänget buss ut till Fattigskogens Vildmarksby i Avradsberg utanför Malung. Där gavs bl a möjlighet att bada i vedeldad trätunna, när man beskådade den vackra utsikten över skogar, berg och sjöar i den mytomspunna Tiomilaskogen. Vi bjöds även på middag och dans i värdshuset.
Jan Elfström, 2011-06-11

Säljmöte

Idag har vi haft kick-off med våra modesäljare från England, Norge, Danmark, Finland och Sverige. Vi har gått igenom nya kollektionen för våren 2012. Under dagen har även miljökonsult Anna Matsson gått igenom Jofama´s nya miljöpolicy med vår personal. Miljöpolicyn kommer att läggas ut på vår hemsida i slutet på sommaren, så alla kan ta del av denna. Nu ska hela sälj-teamet inkl all personal från huvudkontoret åka ut till vildmarken och äta grillad lax samt bada vedeldad tunna. Återkommer med bilder därifrån.


Jan Elfström, 2011-06-09

Elmia Inspiration

Tidigare under våren anordnades den stora hår- och frisyrmässan på Elmia-mässan i Jönköping. En hel del outfits från Jofama sågs på catwalken under visningen.

Ovan: jackan Beth


Ovan: kjolen Carola


Ovan: jackan Beth, skinnbyxor Monique och kjolen Carola


Ovan: kavajen Kate (metallic-skinn) samt skinnbyxor Monique


Ovan: svart skinnkavaj Kenza 8

För fler bilder, klicka in på Frontface.se


Jan Elfström, 2011-06-07

Vimmelbilder

Veckans vimmelbilder är hämtade från tidningen S.

Anne-Lie Rydé har setts i vimlet med röda jackan Bella från Jofama.Festfixaren Johan Petré invigde Strandbryggan med en orange skinnjacka, modell Clark från Jofama.Jan Elfström, 2011-06-03


RSS 2.0