Danskt skvaller

I senaste utgåvan av danska skvallertidningen Billed-Bladet har en läsare frågat var väderpresentatören Cecilie Hothers jacka kommer från. Jackan hon bär heter Nika och är designad av Lars Wallin för Jofama.Jan Elfström, 2011-04-30

Elle bloggar

Danska ELLE har uppmärksammat Jofama´s samarbete med jeansmärket Edwin. Klicka på bilden för att läsa hela blogginlägget.Jan Elfström, 2011-04-28

Finsk press

Den finska sångerskan Paula Koivuniemi har synts mingla runt med cognacsbruna jackan Daisy från Jofama. Här är ett klipp från finska tidningen MeNaiset.


Jan Elfström, 2011-04-26

Påskavbrott

Den här påsken har mestadels tillbringats utomhus i det fina vädret. Bloggen har fått vila. Vi återkommer under veckan med mer nytt från Jofama.

Här en bild med mina syskonbarn ute i det strålande solskenet.


Jan Elfström, 2011-04-25

 


Leather is CHIC

Tidningen CHIC gillar skinn. I senaste utgåvan har stylisterna valt ut två outfits med skinnshorts/byxor från Jofama.

Passande nog i dessa påsktider har stylisten Josefin Andersson skrivit om den gladaste färgtrenden just nu: GULT. På bilden ser vi Kenza Shorts snyggt stylad.


Tidningens chefredaktör Charlotta Flinkenberg är förtjust i rött den här säsongen. Hon ger här tips hur man stylar de röda skinnplaggen. Med på bilden ser vi röda stretch-skinnbyxan Monique från Jofama. 

Jan Elfström, 2011-04-21

Kenza goes army

Igår bloggade Kenza om favoritjackan i nya vårkollektionen från Jofama by Kenza. Klicka här för att läsa hela inlägget och kolla in bilderna på hennes otroligt snygga outfit. 
Den army-inspirerade kavajen är gjord av vintage-mocka med metallknappar. Finns i butik nu och kostar 2195 kr.Jan Elfström, 2011-04-20

Ny tävling

Just nu tävlar "The Playtones" ut valfri skinnjacka ur Jofamas vårkollektion på deras Facebook-sida. Klicka här för att komma till tävlingen. Två vinnare kommer att utses. Tävlingen körs i samarbete med skivbolaget Lionheart International. Vinnarna utses av "The Playtones" i början på maj. Missa inte detta tillfälle att kunna vinna det senaste från Jofama.


Det rockabilly-inspirerade dansbandet kom på 6:e plats i finalen av Melodifestivalen med låten "The King". På bilden nedan syns sångaren Stefan med Jofamas Retro-jacka.


Jan Elfström, 2011-04-19


Efva Attling fick medalj av prinsen

Under den gångna veckan har designern och företagaren Efva Attling fått mottaga Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj för framstående entreprenörskap.

Priset delades ut av HKH Prins Carl Philip vid en högtidlig ceremoni på Riddarhuset i Stockholm den 14 april.


Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix


Motiveringen till priset:
Efva Attling har genom sin skickliga smyckesdesign fått Efva Attling Stockholm AB att bli ett växande och välslipat varumärke. Samspelet med musik och mode har bidragit till framgångarna. T ex. skapade Madonna uppmärksamhet genom att bära Efvas smycke Homo Sapiens. Företaget har nu en omsättning på 95 miljoner kronor och 35 anställda i Sverige. I dagarna öppnas en butik i New York.

Klicka här för att läsa hela pressreleasen.Vi på Jofama gratulerar Efva till utmärkelsen och är samtidigt otroligt stolta att vi haft förmånen att samarbeta med henne under hösten 2008, då vi lanserade "The Signature Jacket" i ett samarbetsprojekt under namnet "Efva Attling for Jofama".


Här är den välbekanta bilden från Jofamas annonskampanj med "The Signature Jacket" hösten 2008:


I samband med plåtningen av hennes kollektion gjordes en kort intervju om samarbetet med Jofama. Klicka nedan för att se intervjun .


Jan Elfström, 2011-04-17

Två anrika företag

Jofama och Resteröds är två anrika företag som hittat varandra. Resteröds grundades 1935 och Jofama grundades 1926. Vi har nu samarbetat ett antal säsonger med deras skinnjackor, som säljs under namnet "Resteröds in collaboration with Jofama".Bilden nedan visar en av jackorna i vårens kollektion. För närmaste butik, klicka här för att komma till Resteröds hemsida.


Jan Elfström, 2011-04-16


Kenza vår 2011

Härlig bild från Jofama by Kenza, vår 2011.På bilden: Kenza Tights och Kenza 5. Se hela kollektionen här.Jan Elfström, 2011-04-14

F H M

Engelska upplagan av FHM - For Him Magazine - har använt en skinnbyxa från Jofama i ett häftigt stylat biker-inspirerat modejobb.Jan Elfström, 2011-04-13


Mockaskjorta i Expressen

Den khakifärgade mockaskjortan "Magda" tillhör Cecilia Blankens Modemåsten. Klippt från Expressen.


Jan Elfström, 2011-04-11

Senaste kändistrenden: Röda skinnbyxor

Intresset för våra röda skinnbyxor är otroligt hett. Vi har gjort en "limited edition" av byxan Monique i rött stretch-skinn, som finns ute i butik just nu.

Tidningen CHIC bloggade igår om den senaste kändistrenden - röda skinnbyxor - och skrev bl a:
"Vårens mest eftertraktade byxor kommer från Jofama". Klicka här för att komma till blogginlägget.Kändisar på bilden som hakat på trenden med röda skinnbyxor: Cheryl Cole, Charlotte Perelli, Victoria Beckham, Kate Bosworth och Elle Macpherson. Charlotte Perelli bär Jofamas variant.

Bildmontage: Chic.seJan Elfström, 2011-04-10


Tara Model Search

Tidningen Tara har haft en modelltävling. Vinnarna fick klä upp sig hos Modevillan, söder om Stockholm. En av vinnarna, Camilla, hade bl a valt Jofamas jacka Samantha till sin garderob.

Jan Elfström, 2011-04-09

GQ.COM bloggar om Jofama

Jofamas samarbete med jeansmärked Edwin har varit med på GQ:s blogg. Läs mer om vårt samarbete här.


Jan Elfström, 2011-04-08

Skinnbyxor i Chic

Nya utgåvan av CHIC har gjort ett snyggt modejobb med skinnjeansen "Kenza Tights" från Jofama by Kenza.
Jan Elfström, 2011-04-07

Style by Kling

Förra veckan bloggade modeoraklet Elin Kling om svarta bikerjacka "Retro-Woman" från Jofama.
Jan Elfström, 2011-04-06


Oväntat besök

Natten har tillbringats på ett hotell i Peking. Imorse vaknade jag av ljud utanför mitt fönster. När jag tittade ut fick jag se rep som svajade utanför fönstret på 14:e våningen. När jag kollade längre ner hängde några killar i dessa för att putsa hotellets spegelfasad och rutor. 

Beundrandsvärt att klara av ett sådant jobb.

Nu ska jag lämna Kina och hoppa på ett flyg till Stockholm. Hörs från Sverige !!


 Jan Elfström, 2011-04-04

Favoriter i Norge

Norska tidningen KK Bazar hade i sin utgåva nr 8 listat två favoriter från Jofamas vårkollektion.


Jan Elfström, 2011-04-04

Charlotte Perellis röda skinnbyxor

Under den gångna veckan kom Jofamas röda skinnbyxor ut i butikerna. Expressen Nöje hade ett reportage om Charlotte Perelli igår. På bilden ser vi röda Monique-byxorna från Jofama.Bild: Expressen.se
Jan Elfström, 2011-04-02


Skinnbyxa i DV

Kenza´s populära skinnjeans i senaste Damernas Värld. Cool styling.


Jan Elfström, 2011-04-01

RSS 2.0