Tävlingen är nu avslutad

Tävlingen avslutades igår kl 18.00 och vi kommer att presentera vinnaren här på bloggen nästa vecka. Kul att så många ville vara med och vinna Retro-jackan.

Önskar alla våra läsare en fortsatt trevlig helg.
Jan Elfström, 2010-10-30


Idol 2010-10-29

Temat i TV4:s Idol-tävling igår var musik från 90-talet. Missade ni Peter Jihdes häftiga 90-talsshow igår, kan ni se den här. Den pimpade bikerjackan med nitar och märken kommer från Jofama.

Det var fler Jofama-jackor i programmet. Geir Rönning framförde låten "Alive" stylad med jackan Niklas. Finns i butik från om några månader.

 Jan Elfström, 2010-10-30

Kroppskultur i DV

I Damernas Värld nr 13 har stylisten Robert Nordberg gjort ett snyggt modejobb från Guldfoajén vid Kungliga Operan. Här gäller siden och trikå i pudriga milda hudtoner och ljus gråmelange, för att få en enkelt nedtonad och lättburen look. Till detta jobb har stylisten valt skinnbyxan Monique från Jofama. Tillverkad i ljus hudfärgad lammnappa med stretch.Foto: Tobias Lundkvist
Jan Elfström, 2010-10-29

Emmas stil

Expressens moderedaktör Emma Danielsson har skrivit mycket om skinn den senaste säsongen. Hon har även även skrivit för Cosmopolitan och lagt ut bilder på nya bikerjackan "Beth" från Jofama.Jan Elfström, 2010-10-27

Tävlingsdags

Nu har killarna också chansen att vinna höstens stora succéjacka från Jofama, RETRO-MAN. En äkta 50-tals flygarjacka tillverkad i kraftig getnappa med vintage look och fårskinnskrage, värde 3995 kr. Ni kan läsa mer om jackorna i Retro-kollektionen här.

Det enda du behöver göra är att svara på nedanstående fråga i kommentarsfältet. Skriv även vilken storlek du önskar, ifall du skulle vinna tävlingen:

Nämn en känd designer som Jofama samarbetat med under de senaste åren.


Tävlingen avslutas fredagen den 29 oktober kl 18.00. Vinnaren presenteras på bloggen nästa vecka.


LYCKA TILL !!!


Bomber i Cafe

I november-utgåvan av tidningen Café kan vi se fårskinnsjackan Kenny från Jofama.

Citerat ur artikeln på sid 170:
Snyggaste sättet att hålla sig varm i vinter?
Gör som 1940-talets amerikanska stridspiloter:
Skaffa en midjekort skinnjacka fodrad med fårpäls!


Foto: Jimmy Backius
Stylist: Emine Sander
Jan Elfström, 2010-10-25


Populär jacka

Kenzas nya höstjacka har varit otroligt populär. Här ser vi en bild på sångerskan och tidigare "Idol-tvåan" Alice Svensson med jackan Kenza 4. Jackan har varit slutsåld i många butiker, men vi kan trösta er att påfyllning är på väg ut till butikerna inom de närmaste veckorna. Klicka här för närmaste återförsäljare.Jan Elfström, 2010-10-23

Kenza fortsätter

Idag har jag haft ett möte med Kenza för att gå igenom en av hennes nya jackor för Hösten 2011. Det kommer att bli en fantastisk fortsättning på hennes tidigare succe-jackor.

Kolla hennes personliga styling idag på den här länken. Snyggt klädd som alltid !!

Hann även göra en intervju för tidningen Sälen Revyns vinterutgåva. Kul med det stora intresset som är kring varumärket Jofama nu.
Jan Elfström, 2010-10-21

Glamor till Hollywood

Vi har specialtillverkat en jacka till Anna Anka. Det är modell Nika Gold, designad av Lars Wallin för Jofama, som har dekorerats med hennes initialer broderade i gnistrande guldtråd.

Läs gärna hennes eget blogginlägg om jackan här.Här en bild från Annas besök vid Jofamas showroom tidigare i år.

 
Jan Elfström, 2010-10-20

Ny medarbetare

Vi har nu glädjen att presentera en ny medarbetare på Jofamas huvudkontor i Malung. Det är 24-åriga Emelie Knuts från Älvdalen som börjat som assistent på vår designavdelning. Emelie har gedigen utbildning inom mönsterkonstruktion, bl a från Tillskärarakademin i Göteborg.

Vi hälsar Emelie välkommen till oss.


 
Jan Elfström, 2010-10-19

Aftonbladet Söndag

Igår kunde vi se svarta fuskpälsen "Elena" från Jofama i Aftonbladets söndagsbilaga.


Jan Elfström, 2010-10-18

Garderobsguide

Norska tidningen Henne presenterar höstens hetaste garderobsguide i senaste utgåvan (nr 11). Här har stylisterna valt ut tre produkter från Jofamas kollektion.
Ovan: svarta skinnjeansen KimOvan: mössan Moscow i fuskpälsOvan: jackan Bonnie med fuskpäls
Jan Elfström, 2010-10-16


Tiden går fort

Oj vad tiden springer iväg !! Vårt design-team är redan färdiga med kollektionen för hösten 2011. Igår hade vi planeringsmöte med Andreas Johansson (fotograf) och Gustaf Törling (creative director) om nästa års kampanj. Det kommer att ske mycket spännande saker framöver, som vi snart får anledning att återkomma till.
Jan Elfström, 2010-10-15

Elle tipsar

Elle skriver om höstens hetaste material - fårskinn - i senaste utgåvan. Här tipsar man bl a om jackan Retro Woman från Jofama.


Jan Elfström, 2010-10-13

Mockaväst i Idol

I fredags kunde vi även se Linda Varg tävla i TV4:s Idol med en lång mockaväst från Jofama. Snyggt stylad med en krage i fuskpäls från Top Shop.


Foto: TV4.se/idol
Jan Elfström, 2010-10-12

Spanska rockare i Jofama-kläder

Det spanska rockbandet Zinc So! spelade i helgen på en stor musikfestival i spanska Lugo. Vår säljare Ricardo var närvarande och plåtade. 
Ovan ser vi gitarristen Andrei i svarta jackan Luke från Jofama.
Jan Elfström, 2010-10-11

Mode i TV4:s Förkväll

I fredags gästades TV4:s Förkväll av tidningen CHIC:s chefredaktör Charlotta Flinkenberg. Hon var i studion för att prata om höstens hetaste modetrender. Fårskinnsjackan Nika, designad av Lars Wallin för Jofama, var hennes självklara jackval.

I Charlottas blogg kan ni läsa om "Höstens 3 nyckelköp"

Ni kan se programmet här nedan. Charlotta medverkar efter 47 minuter, där hon visar upp jackan.Jan Elfström, 2010-10-11

Blå skinnjacka på Idol-scenen

Igår kunde vi se Andreas Weise på framföra "For Once In My LIfe" i TV4:s Idol, iklädd en blå skinnjacka från Jofama. Modellen heter "Chris" och släpps i butik i januari. Se det kritikerrosade framträdandet här:Jan Elfström, 2010-10-09

Höstens hetaste ytterplagg i TV4

I morse kunde vi se stylisten Siroun Forsberg prata hösttrender i TV4:s Nyhetsmorgon. Här kunde vi bl a se flygarjackorna Retro-Man och Kenza 4 samt fuskpälsen Elena från Jofama. Programledarna Jenny Östergren och Steffo Törnquist verkade också gilla jackorna.
Jan Elfström, 2010-10-07

Charlotte Perrellis favorit

I veckans nummer av tidningen CHIC kan vi läsa om Charlotte Perrelli´s lyxfavorit. Det är jackan Nika Gold från Jofama, designad av Lars Wallin.

Jan Elfström, 2010-10-06

Pälsjackor i norska Costume

I senaste utgåvan av norska tidningen Costume kunde vi se jackan Nika, designad av Lars Wallin för Jofama.

Jan Elfström, 2010-10-05

Attityd

I senaste utgåvan av engelska Attitude kunde vi se Jofama´s fårskinnsjacka "Kenny" i ett modejobb.
Jackan i mitten kommer från Jofama.Jan Elfström, 2010-10-04


Jofama i etern

Igår sände Sveriges Radios program "Stil" i P1 ett program som handlade om olika samarbeten i modevärlden, bl a hur H&M kontaktade Karl Lagerfeld. Läs mer om programinnehållet här.

Jag blev uppringd för att ge min syn på designsamarbeten, eftersom Jofama haft tre uppmärksammade samarbeten de senaste åren med Efva Attling, Lars Wallin och bloggerskan Kenza.

Här kan man lyssna på programmet.
Jan Elfström, 2010-10-02

Mer Jofama på Idol-scenen

Nu i veckan kunde vi även se Jay Smith framföra "Wherever you will go" i TV4:s Idol. Han hade svart skinnjacka från Jofama. Modellen heter Niklas och kommer ut i butik om några månader.


Jan Elfström, 2010-10-01

RSS 2.0