Sista dagen i Hong Kong

Dagen började med lätt regn, som snabbt övergick till strålande solsken. Hann både njuta av solen och kolla lite affärer.

Kvällen avslutades i Hong Kongs bar- och restaurangområde Lang Kwai Fong. Här trängs folk från hela världen för att ta sig en drink eller äta en bit mat. Otroligt skön stämning, som måste upplevas på plats.


Tidigt imorgon bitti påbörjar jag resan mot Sverige igen.
Jan Elfström, 2010-03-31

Färdigletat

Nu har jag sprungit klart här på mässan i Hong Kong. Har samlat på mig en hel del klipp och intressanta saker. Ska hem och visa Ingela alla nyheterna. Jag hoppas hon gillar nånting av det jag fått ihop.

Såg bl a ett handsprayat skinn idag. Helt crazy, men ska det vara skitigt, så ska det !!! Ingen fara att tappa den jackan i leran. Bara att torka bort smutsen.Jan Elfström, 2010-03-30

Elin Kling gillar skinnbyxor

I Expressen Fredag visade Elin Kling några av föregående veckas outfits. På två av hennes outfits kan vi se Jofamas skinnbyxa Monique. Byxan finns i både svart och en ny cognacsfärgad vårnyans, tillverkade i stretchskinn.

Jan Elfström, 2010-03-29

Givande mässdag

Idag har jag sprungit runt på skinnmässan här i Hong Kong hela dagen. Här visas alla möjliga typer av skinn, i hela färgskalan. Fortsatt starkt intresse för tvättade skinn med "vintage look". Det känns som om mocka är sakta på väg tillbaka, dock i lite nya varianter.

Här några bilder från en skinnutställning som fanns vid mässans entré. Här gällde jordnära färger och inslag av en del milda pasteller:Så här ser den stora mässbyggnaden ut. Imponerande stor anläggning. När man kommer in i byggnaden inser man att den "lilla" mässa jag besöker, inte alls tar stort utrymme av deras maximala kapacitet:

Det självklara transportmedlet om man bor på Kowloon-sidan. Färjan "Star Ferry" kör med ca 8 minuters mellanrum mellan fastlandet och Hong Kong Island (där mässhallarna är). Priset: knappt 3 kr.


Jan Elfström, 2010-03-29

En mockaklänning

Hittade ett pressklipp på den turkosblå mockaklänningen Kitty från Jofama i den nya "kungliga" tidningen S.
Är ni sugna på den modellen, skynda er ut i butik, för det är stor efterfrågan på den just nu.Jan Elfström, 2010-03-29

Pooldag

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Tillbringade några timmar vid den sköna poolen, som ligger på hotellets  tak. Hong Kong bjöd idag på härligt väder, med dryga 20 grader och solsken. Imorgon öppnar mässan, laddar nu för det.Jan Elfström, 2010-03-28

Framme i Hong Kong

Äntligen var man på plats på hotellet i Hong Kong efter en lång resa. Incheckad i världens minsta rum. Dock bra hotell med perfekt läge och en trevlig pool på taket. Tänkte ta mig ett dopp vid ankomst, men det är helgrått väder. Vet inte om det är dimma eller smog....

Nåväl, klockan är ju 18 i alla fall, så det blir nog en liten vila nu.Hong Kong by night.Jan Elfström, 2010-03-27

Packat och klart

Nu bär det av till Arlanda för att starta resan mot Hong Kong, och den stora skinnmässan. Flyger med Air China direkt till Peking för att där byta plan.

Återkommer från Kina.


Jan Elfström, 2010-03-26

Dagens lunch

Idag hade jag en trevlig arbetslunch med stylisten Jonas Hallberg och fotografen Andreas Johansson. Bänkade på Cafe Tranan vid Odenplan, avnjöt vi svensk husmanskost tillagad på bästa sätt. Dagens möte handlade om nästa plåtning av Jofama-kollektionen inför våren 2011. Otroligt spännande möte, med många nya idéer kring våra profilbilder. Fotograferingen kommer att ske i mitten av maj.Jonas, jag och Andreas.Jan Elfström, 2010-03-26

Grönt är hett just nu

Idag har vi fått fleralet frågor till vår kundservice om den gröna skinnjackan som Jenny Östergren hade på sig i TV4:s Nyhetsmorgon i morse. Jackan som hon hade på sig heter Sara och kommer från Jofama. Modellen finns även i svart. Jag såg även att TV4:s Facebook-sida hade kommentarer om den snygga gröna skinnjackan.Jan Elfström, 2010-03-25

Hos Lars Wallin

Igår var jag uppe hos Lars Wallin för att gå igenom hans nya skinnjacka till våren 2011. Det kommer att bli en jättecool jacka i fint vintage-skinn med en del andra snygga detaljer (som jag tyvärr inte kan avslöja än). Lars har valt ut tre snygga vårfärger till jackan. Kul att vi får möjlighet att fortsätta detta spännande samarbete !!

Kvällen avslutade vi med en middag på East. Fantastiskt god mat och skön stämning.Jan Elfström, 2010-03-25


Klipp ur Amelia

I senaste utgåvan av Amelia (nr 8) kunde vi se röda mockajackan Kenza 3 från Jofama.


Jan Elfström, 2010-03-24

Senaste inom skinnmodet

På fredag flyger jag till Hong Kong för att besöka en stor skinnmässa. Där finns tillverkare från hela världen representerade. Ska bli otroligt kul att se de senaste trenderna inom skinnmodet. Där brukar jag alltid hitta några godbitar inför nästa kollektion. Återkommer nästa vecka med en rapport från mässan.Jan Elfström, 2010-03-23

Fest i Indien

Jag fick precis ta del av dessa trevliga bilder från en av våra fabriker i Indien.

Fabrikens ägare berättade att myndigheterna erbjöd en hälsoförsäkring för de anställda och deras familjer. För att få denna försäkring krävde myndigheterna att personalen och deras familjemedlemmar skulle åka till en speciell plats för att fotografera sig. Att göra denna resa i Chennai, i södra Indien, är inte världens enklaste sak. Både kostsamt och oerhört tidskrävande. P g a dålig organisation brukar köerna vara långa vid såna massfotograferingar.

Den godhjärtade fabriksägaren tog istället ett eget initiativ och förhandlade med myndigheterna att de skulle skicka ut en fotograf till fabriken. Samtidigt bjöds samtliga anställda och deras familjer på både middag och filmvisning under en söndagseftermiddag. Detta blev väldigt uppskattat från personalens sida.

Fabrikens ägare hade även berättat för personalen hur mycket han uppskattade det långa samarbete som de haft med Jofama under mer än 15 års tid.
Jan Elfström, 2010-03-23

Nästa vår

Vårt designteam jobbar nu febrilt med att färdigställa samtliga artikelfoldrar till vårkollektionen 2011. Vi har tagit in extrahjälp från Johanna Henriksson, som hjälper Ingela att rita vissa skisser och göra materialbeskrivningar.


Johanna har tidigare praktiserat på Jofamas designavdelning när hon gick Hantverksprogrammet Mode-Textil på Nobelgymnasiet i Karlstad.Jan Elfström, 2010-03-22

Bara skinn

Artikel som gått i Norrköpings Tidningar och flera andra lokaltidningar. Här syns både mockaklänningen Kitty och den rosa storsäljaren Kenza 3 från Jofama.


Jan Elfström, 2010-03-21


Nyss hemkommet

Under veckan som gick har vi skickat ut två nya modeller till våra butiker. Det är herrjackan Tom och damkavajen Jolin. Båda är tillverkade i tunn smidig lammnappa. Plaggtvättade med vintage look.


Tom: Kort bikerjacka i mjukt tvättat skinn med skön vintage look. Snygga kontraststickningar med grov tråd. Tunnt mes-foder. Perfekt som innejacka.

Jolin: Snedknäppt kavaj med modern siluett i tvättat skinn. Metallknappar med "used look". Ljusblått randigt foder.


Håll utkik i din butik om du gillar de här jackorna !Jan Elfström, 2010-03-20

Showroom i London

Inflyttning pågår för fullt i vårt nya showroom i England. Micke är i London den här veckan för att bl.a gå igenom kollektionen tillsammans med vår nya säljare Dylan Ross. 

När inflyttningen är klar, lägger vi upp fler bilder från det charmiga showroomet, som är beläget i en gammal anrik fastighet i Londons modekvarter. Kontoret har tegelväggar och stora fönster. Dylan har precis fått igång datorn och försöker koppla upp sig mot Jofama i Malung. Första ordern knappades in i går.Jan Elfström, 2010-03-18

Finskt pressklipp

Finska tidningen Me Naiset hade i senaste utgåvan med mocka klänningen Kitty i ett modejobb.Jan Elfström, 2010-03-17

Nya ansikten

Våren brukar vara den mest intensiva perioden när vi har högsäsong för både mc- och modekläder. Därför har vi tagit in förstärkning på vårt lager i Malung, där vi hanterar varorna som ska ut till våra återförsäljare i Sverige och övriga Europa.

Vi hälsar våra nya medarbetare välkomna till Jofama-gänget:


Från vänster: Jan Hedlund, Jonas Carlsson och Mikael HåkanssonJan Elfström, 2010-03-16

Nyanser av blått

Tidningen Vårt Nya Hem hade i senaste utgåvan ett tema som helt går i blå nyanser. Där platsade Jofama-jackan Agnes i turkos vintage-nappa.Jan Elfström, 2010-03-15

Färgsprakande medley

Igår kunde vi se när Kayo och Blossom i Afrodite öppnade Melodifestivalens medley. Färgglada som alltid. Skinnjackorna kommer från Jofama, modell Kenza 3, turkos och modell Sara, grön.Kayo backstage (bild från svt.se)Intervju med Blossom från efterfesten i Annexet:


Jan Elfström, 2010-03-14

Andreas fortsatte i grön jacka

I kvällens finaltävling av Melodifestivalen tävlade Andreas Johnson vidare med den specialtillverkade gröna skinnjackan från Jofama. Hans tävlingsbidrag "We can work it out" kom på sjätte plats.

Här kan ni lyssna på hela låten:
Backstagebilder från svt.se:

Jan Elfström, 2010-03-13

Skinn i Tara

I senaste utgåvan av Tara (nr 4) kunde vi se flera Jofama produkter i tidningen:

Den turkosa mockaskjortan Liza blev utnämnd till "Hetast just nu" av Marias modeblogg på Tara.

Även den populära gröna skinnjackan Sara var plåtad av tidningen stylist:
Jan Elfström, 2010-03-12

Fashionguide.se

Idag kör modesajten Fashionguide.se en utlottning på den kittfärgade bikerjackan Daisy. Besök gärna deras sajt på länken ovanför.

Foto: frontface.seJan Elfström, 2010-03-11

Vinnarbidraget

Vinnaren har nu utsetts i tävlingen om en rosa skinnjacka från kollektionen Jofama by Kenza. Den lyckliga vinnaren blev Olivia Nyman. Hennes outfit-bild ser ni här nedan.

Tackar än en gång för alla trevliga förslag som kom in under tävlingen. Jag lovar att vi återkommer med fler tävlingar framöver.Jan Elfström, 2010-03-10

Vimmelbilder

I senaste Se & Hör hittade jag denna vimmelsida med två Jofama-jackor. Högst upp bär hårdrockaren Kicken jackan Martin. Längre ner ser  ni TV4:s Jenny Östergren med "The Signature Jacket", designad av Efva Attling.


Jan Elfström, 2010-03-09

Ljusa skinnjackor

Norska tidningen KK hade i senaste utgåvan, nr 10, plåtat Jofama-jackan Amy som är gjort i vit tvättad lammnappa. Denna omtyckta jacka finns även i svart skinn. Vi hoppas att snön snart smälter bort, så vi får anledning att plocka fram vårgarderoben.


Jan Elfström, 2010-03-08

Tävlingen är avslutad

När jag kollade brevlådan kl 18 ikväll, var det ca 200 inskickakde mail på olika outfits. Vi kommer att gå igenom bilderna och presentera en vinnare senare i veckan. Kul med alla olika initiativ på outfitsen som mailades in.
Jan Elfström, 2010-03-07 

Besök från Indien

Idag har vi haft trevligt besök från Indien. Killarna lämnade Madras i södra Indien i förrgår där det var 30 grader varmt. Imorse var det 27 minusgrader här i Malung. Vilken chock för dem !! Killen till höger på bilden har aldrig tidigare sett snö, så han fick verkligen uppleva en riktig vinter. Idag har det dock varit strålande vackert vinterväder här, så dagstemperaturen steg till nära nollstrecket.

Vi har idag tittat på en massa nya skinn och färger att använda i vårkollektionen som kommer ut 2011. Nästa vecka kommer vi att titta på våra designers nya förslag. Ska bli spännande.Damo, Balajee och SudarsanJan Elfström, 2010-03-05

Norska pressklipp

Fick precis ta del av två rykande heta pressklipp från norska tidningarna:


Tidningen Henne nr 3 har fotat modell Kenza i rosa.
Tidningen Kamille har i utgåva nr 5 plåtat stretchkjolen Desiree i svart.
Jan Elfström, 2010-03-04


Filmklipp från Galapremiären

Här kan ni se när kändisarna strömmar in på galapremiären av "Alice i Underlandet" på Rigoletto i måndags. Vid dörren står galavärden Johan Petré och välkomnar gästerna. Han bär oxblodsfärgad skinnjacka med guldnitar, från kollektionen Lars Wallin proudly for Jofama.


Jan Elfström, 2010-03-03

Tävling

Vinn en ny jacka från Kenzas vårkollektion

Nu drar vi igång en ny tävling. Den här gången lottar vi ut en rosa jacka från Kenzas vårkollektion. Ni kan fritt välja mellan jackorna Kenza och Kenza 3 i rosa. Värde på priset är 1995 SEK.

För att vara med och tävla gör du följande:

1.
Maila en bild på dig med din snyggaste Jofama by Kenza outfit till: outfit@jofama.se
Rekommenderar att ni besöker någon av butikerna som finns på Jofamas hemsida och plåtar dig i valfri Kenza-modell i just din favoritfärg. butikerna finns listade i rutan med Kenza om du trycker på fliken "RETAILERS". Är du redan ägare till en favoritjacka ur kollektionen Jofama by Kenza, går det naturligtvis lika bra att plåta dig i den jackan. Testa även gärna den nya looklet-applikationen på JC´s nya hemsida.

2.
Lämna sedan en kommentar till detta inlägg, där du skriver att du deltar i tävlingen. Skriv även vilken mailadress du skickat outfiten ifrån, så att vi kan para ihop din bild med ditt inlägg.

Tävlingen pågår fram till söndagen den 7 mars kl 18.00. Vinnaren presenteras under nästa vecka.

Lycka till !


Alice i Underlandet

Igår hade jag förmånen att få gå på premiären av filmen Alice i Underlandet. Det var en otroligt välgjord filmproduktion. Ingenting hade lämnats åt slumpen här.

Man sjönk ner i biofåtöljen, satte på sig 3D-glasögonen och försvann sedan in i en annan värld, för att återgå till jordelivet 90 minuter senare.


Kvällens outfit: färgglad skinnjacka från Jofama (modell Tom i rött) samt 3D-glasögon


Därefter var det tebjudning på Volvo Tea Room. Där bjöds det även på scones, smörgåsar, öl och vin.
Mycket trevlig kväll. Tack till festarrangören Johan Petré.Jan Elfström, 2010-03-02 

Elin Klings outfit

Igår kunde vi se Elin Kling prata mode i TV4:s Förkväll. Hon var då snyggt stylad i Jofamas nya cognacsbruna skinnbyxor.Jan Elfström, 2010-03-02

Ny goodiebag

Under den pågående Melodifestivalen har Telia en ny goodiebag på deras sajt varje vecka. Kommande veckas goodiebag ser ut så här. Tävlar gör ni hos Telia:

Kan även glädja er med att en ny tävling kommer upp på Jofama-bloggen senare i veckan. Då tävlar vi tillsammans med Kenza och Posh24.
Jan Elfström, 2010-03-01


RSS 2.0