Klippt ur DN

Hittade en artikel i Dagens Nyheter Kultur den 19 juni. Här ser vi Carola i en ny grön skinnjacka från Jofama. Jackan har ännu inte släppts, men den som väntar på något gott....

Håll utkik efter jackan i Jofamas vårkollektion 2011.Jan Elfström, 2010-06-30

Möte i London

Igår var jag över till London för ett möte med Edwin´s designer Rey. Kul och givande möte. Han gillade verkligen senaste satsningen vi gjort med Jofama Retro.Dylan och ReyEdwins showroom ligger på samma gata som vårt showroom.
Jan Elfström, 2010-06-29


Jan Johansen i rött

Skiv-aktuella Jan Johansen blev plåtad i en skinnjacka från Jofama tidigare under våren. Här på bilden syns han med jackan Clark.
Foto: Rickard Eriksson
Styling: Mats Carlsson, Addstyle
Jan Elfström, 2010-06-27

Trevlig midsommar !!

Vi önskar alla läsare en trevlig midsommar. I Malung har vi idag mulet väder med risk för regn, så passa på att njut alla ni som ser solen denna midsommarafton.

På måndag bär det av till London för ett intressant kundmöte. Förhoppningsvis har jag anledning att återkomma till detta.

Nu ska det firas midsommar här i Malung i alla fall !!


Jan Elfström, 2010-06-25


Klippt från Chic

I utgåva 12 av tidningen CHIC kunde vi se modeskribenten Shatilla Holm med den vita bikerjackan Daisy från Jofama. 

Jan Elfström, 2010-06-24


Vilse i Peking

När jag igår kväll landade i Peking, var flyget nästan två timmar försenat p g a de häftiga ovädren som drabbat delar av Kina de senaste veckorna. Jag skulle bara övernatta här, för att hoppa på ett flyg till Stockholm på tisdag. Under de senaste 10 åren har jag säkerligen bott på samma hotell här i Peking ett 20-tal gånger (dock var det kanske två år sen jag övernattade i den här staden)

Ganska självsäker hoppade jag in i en taxi på flygplatsen. Chauffören kunde ingen engelska, men jag var cool och försökte förklara att jag kunde peka vart vi skulle, för jag har kunnat vägen till mitt hotell. Vad jag inte hade räknat med var att OS genomförts här och att en MASSA vägar blivit omlagda. Dessutom har det byggts JÄTTEMÅNGA nya skyskrapor, så jag kände inte igen mig när vi närmade oss city.

Chauffören började argumentera med mig på kinesiska. Han gjorde inga försök att dölja hur korkad han tyckte jag var. Själv försökte jag förmedla att jag skulle till Sheraton, men tyvärr heter ju hotellet något helt annat på hans språk. Som tur var, hade jag kvar telefonnumret till en gammal affärsbekant i utkanten av Peking. Jag ringde honom och bad att han skulle förklara för chauffören vart jag skulle (han har tidigare hämtat mig på just det hotellet ett flertal gånger).

Allt löste sig utan problem, förutom att vi fastnade i rusningstrafiken och resan till hotellet tog nog en timme i stället för normala 20 minuter. I fortsättningen ska jag nog ha hotellets adresskort i bakfickan (skrivet på kinesiska).

Nu är det dags att åka ut till flygplatsen och flyga till Sveige.

 
Rusningstrafik i Peking.
Jan Elfström, 2010-06-22


Helgen som bara försvann

Helgen har sprungit iväg med en rasande fart. I lördags var jag och besökte en ny fabrik i utkanten av Shanghai. Helt nybyggd och supermodern anläggning. Kolla den digitala ljuslådan vid entrén som hälsade mig välkommen:
Därefter besökte jag den enorma skinnmarknaden. Det är ett jättestort shoppingcenter där man uteslutande säljer väskor och skinnjackor. Riktigt snygga butiker, så man glömmer ibland att man är på landsbygden i Kina.

Igår gjorde jag slutinspektionen för de jackor som skall skickas hem. Fick bl a se Kenza 4 jackan i produktion. Snyggt !!!
Jan Elfström, 2010-06-21


Nya fuskpälsar

I dag har jag varit och besökt en stor fabrik som tillverkar fuskpäls i utkanten av Shanghai. Fabriksområdet var enormt stort (som en egen liten by). Imponerande att få se denna anläggning. Samlade på mig en massa olika klipp. Hoppas verkligen våra designers gillar något av allt vi bar med oss därifrån.Nästan omöjligt att se att det är fuskpälsar i påsen.Även om det var 30 grader varmt idag, så vet vi att en kall vinter väntar oss hemma i Sverige.Alla möjliga färger finns att tillgåDen här avancerade maskinen printar det mönster man önskar ha på fuskpälsen. Priset för maskinen var dryga 30 miljoner kronor, och det finns bara två exemlar av den i hela Kina.Jan Elfström, 2010-06-18

Hollywood Glamour

Nu kan ni hänga med stylisten Jonas Hallberg på hans blogg på Aftonbladet, som ligger på Sofis Mode.

Bjuder på lite "behind-bilder" från senaste plåtningen som Jonas stylade för Jofamas vårkollektion 2011. Mer bilder kommer senare, men som Jonas säger, FAAAAB resultat:-)Jonas med superfotografen Andreas Johansson.Jan Elfström, 2010-06-18

Full koll

Idag har jag kollat jackor på fabriken hela dan. Det mesta har sett jättebra ut. Några smågrejer hittar man alltid, men som tur är, går det mesta att justera.

Imorgon ska jag åka till Shanghai och besöka en stor fabrik som tillverkar fuskpäls.Blanka och fina, redo för att skickas hem till Sverige.Nytvättade jackor. Här ska det putsas lite innan de är färdiga. Dessutom skall den löstagbara fuskpälskragen sättas på plats.Massor med nitar på den här blusen som Lars Wallin designat åt Jofama.Den här bikerjackan har över 600 nitar på sig !!!Jan Elfström, 2010-06-17

Upp i luften igen

Har tillbringat dagen på en fabrik i utkanten av Guangzhou. Där hittade jag några riktigt häftiga skinn, bl a nya vegetabilgarvade- och reptilpräglade kvaliteter.

Nu är det dags att flyga norrut. Nästa stopp är storstaden Hangzhou.Jan Elfström, 2010-06-16


På väg igen

Sitter nu på Arlanda och väntar på flyget till Peking. Därifrån flyger jag direkt till Canton (Guangzhou) i södra Kina. Lång flygtur, men hoppas på några timmars sömn i alla fall.

Fick en rapport från Ingela igår kväll. Hon hade landat i Indien, kanske vi får lite bilder från Indien också under hennes resa, annars återkommer jag när jag landat i Kina.


Jan Elfström, 2010-06-14

På racingbanan

Idag har jag och min kollega Peter Eriksson varit i Linköping och åkt Formel 3. Det var en häftig upplevelse att krypa ner i dessa fartfyllda farkoster. Dagen började med teori innan vi fick åka bakom ledarbil i tre heat. Sista gången var det "fri" åkning. En del avåkningar fick vi se, dock inget allvarligt.Peter sitter laddad och väntar på starttillstånd.Här inspekterar jag bilen innan start.Jan Elfström, 2010-06-13


Mycket på gång

Nu har vi skickat ut nya vårkollektionen till våra säljare runt om i Europa. Nästa vecka börjar de första visningarna, och vi hoppas naturligtvis att våra kunder gillar nya kollektionen. Ska även bli kul att få visa upp de nya bilderna som tagits av Andreas Johansson med hjälp av stylisten Jonas Hallberg. Lägger upp ett smakprov från framsidan av Jofama´s nya imagekatalog spring/summer 2011:


Nästa vecka åker Ingela till Indien för att inspektera pågående produktion. Själv flyger jag till Kina för samma uppdrag. Förra gången jag var iväg var inte alla modeller klara, så det gäller att vara på fabrik när själva produktionen pågår.Jan Elfström, 2010-06-12


Försmak av Kenzas nya höstjacka

Nu tänkte jag släppa bilderna på Kenzas nya jacka som kommer ut i butikerna i augusti. Det är tuff bikerjacka i stentvättad nappa, som finns i två varianter: "Black stonewash" och "Antique brown".

Jackorna har en löstagbar pälskrage (fuskpäls) samt avtagbara kedjor på ena axeln.

Ca pris: 1.995:- SEK

Den nya jackmodellen heter "Kenza 4"Jan Elfström, 2010-06-09

Idol-Alice

Har fått en fin bild på Alice Svensson som blev 2:a i Idol 2008. Här ser vi henne med jackan Kenza 3 i nya "skin-färgen".


Jan Elfström, 2010-06-08


Klippt från danska Töj

Notis från danska branschtidningen TÖJ, där de uppmärksammat vår nya satsning JOFAMA RETRO:Jan Elfström, 2010-06-07


Chic bloggar

Artikel om Jofama´s fortsatta samarbete med Lars Wallin på CHIC:s nättidning. Klicka på bilden för att läsa hela artikeln.Jan Elfström, 2010-06-05


Dubbelgångare

Den här dockan har skrämt upp många på Jofama den senaste tiden. Den har dykt upp i de minst oväntade situationerna och varit placerad på kontorsplatser när vi kommit till jobbet. Den har t.o.m. stått inne på toaletten. Själv blev jag vettskrämd när jag gick in i blankettförrådet och dockan stod placerad direkt innanför dörren i mörkret.

En del säger att Anders har fått en dubbelgångare. Vissa likheter finns ju...Jan Elfström, 2010-06-03

Häng med Magnus

Nu kan ni hänga med Magnus Carlsson på hans nya blogg som ligger hos tidningen Amelia. Där kan ni läsa det senaste från Magnus. Bl a att han och Charlotte Perrelli har spelat in en låt till kronprinsessan Victorias bröllop. Låten heter "Mitt Livs Gemål" och är skriven av Monica & Carl-Axel Dominique.


Den gula skinnjackan på bilden ovanför är naturligtvis från Jofama. Det är en specialtillverkad variant av modellen Clark, som varit Magnus favoritjacka under våren.
Jan Elfström, 2010-06-02

Mer från Sandhamn

Festen fortsatte hela helgen i Sandhamn. På lördag var det en guidad båttur med lunch ute i skärgården. Därfter middag på Seglarhotellet. Söndagen startades med en tipspromenad, innan hemresan påbörjades i det strålande vädret.
Jan Elfström, 2010-06-01


RSS 2.0