En jacka blir till

Tänkte visa en av de senaste teknikerna när det gäller att få den bästa vintage-känslan på skinnjackor. Tvättade skinnjackor har vi sett på marknaden under ett antal år. Det senaste är att man gör infärgningen på en färdigsydd jacka. Detta ger ett otroligt levande uttryck i skinnjackan. Ingen jacka blir den andra lik. Färgskiftningar och vintage-effekten är charmen med dessa plagg.

En av vårens mest populära skinnjackor är modell Gilda från Jofama. Den är tillverkad enl just den här metoden:Så här ser jackan ut efter sömnad
Efter infärgning har jackan fått ett helt annat uttryck. På bilden ser vi den mörka tobaksfärgen.
Jackan har blivit en favorit hos många. Här ser vi en styling som tidningen Elle gjorde i januari. På bilden ser vi jackan Gilda i cognacs-färgen:


Jan Elfström, 2010-02-27

Champagnelunch hos TV4

Idag kunde vi se Peter Siepen gästa Malou von Sivers i programmet Champagnelunch, som sändes i TV4. Han pratade där varmt om sin gröna skinnjacka som kommer från Jofama (modellen heter Clark och finns även i svart).

Jan Elfström, 2010-02-25

Förkväll i TV4

Om man kollade på Förkväll i TV4 idag, fick man se flera outfits från Jofama.

Carola Häggqvist lyste i soffan med sina turkosfärgade mockakläder från Jofama. Hon bar klänningen Kitty och ovanpå hade hon skjortan Liza. Allt från Jofamas senaste vårkollektion.


I samma program medverkade även Magnus Carlsson. Han var klädd i jackan Colin. Helt ny jackmodell som kommer ut i butik första veckan av mars.


Jan Elfström, 2010-02-24

Pressklipp i Norge

Snygg styling av norska tidningen KK, utgåva nr 7. Här ser vi skinnbyxan Monique, tillverkad i stretchskinn.


Jan Elfström, 2010-02-23


OS-medaljör bär Jofama

I senaste utgåvan av tidningen MAN kunde man läsa om OS-medaljören Charlotte Kalla. På bilderna bär hon den blå muddjackan "Fergie" från Jofama.
Vi gratulerar henne till guldet !Jan Elfström, 2010-02-22

Fler bilder från visningen

Fick in lite bilder från Modevisningen, fotade i en annan vinkel. Här ser ni fotografen Peter Ortviks bilder (frontface.se).
Jan Elfström, 2010-02-21

Hollywoodkändis på besök

Idag kom Anna Anka på besök i vårt showroom på Modecenter. Hon tog sig även tid att kolla in modevisningen. Annas favoritjacka blev modell Nika Gold från kollektionen Lars Wallin proudly for Jofama.


Jan Elfström, 2010-02-20

Fredag med drag

Vi har fortsatt haft bra trafik i vårt showroom på Modecenter. Idag har många kända ansikten synts till i vår monter. Carola och Kicken kom hit iklädda svarta skinnjackor. Magnus Carlsson kom hit brunbränd efter en tur till Spanien. Kayo kikade också förbi en snabbis tillsammans med vänninan Lisa Rennerstedt.

Mästerdesignern Lars Wallin har hållit ställningarna i vårt showroom under två dagar.Jan Elfström, 2010-02-19

Kom ihåg tävlingen

Ni missar väl inte tävlingarna som går varje vecka på Telias melodifestivalsajt.

Nya goodie-bags läggs ut varje vecka. Så här ser kommande veckas goodiebag ut:
Här ser vi Telias festivalvärdinna Camilla Brinck göra en intervju med Darin. Camilla har skinnjackan Kenza 3 i turkos nappa från Jofama på sig.

Jan Elfström, 2010-02-19

Full fart

Idag har vi haft mycket besök av både press och kunder. Imorse hade vi besök av Pamela Belafesta, som är stylist på tidningen King och även toppbloggare hos Modette. Här ser vi Pamela i Jofamas Retro-jacka.


Kenza var även med oss under förmiddagen för att visa upp sin nya jacka som kommer ut i augusti. Många var nyfikna på den. Hon visar upp lite detaljer på bloggen.Jan Elfström, 2010-02-18


Trendvisningen

Här ser ni lite läckra bilder från dagens trendvisning på Stockholm Modecenter.


Blus Liliya, byxor Monique


Jacka Nika Gold, handskar Jade Gold, byxor Monique


Jacka Nika Gold


Stockholm Modecenter
Styling: Kim Sylwander
Foto: Andreas Sundgren & Linn From //School of Fashion Photography
Modeller från Mikas
Jan Elfström, 2010-02-18

Produktnytt

*Storsäljaren Daisy kommer åter in på lager vecka 14 i färgerna svart och off-white (bild se nedan).


Foto: frontface.se*Första leveransen av Kenza 3 i puderrosa är nu fulltecknad. Fler kommer in vecka 14

*Kenza Bag har blivit upplagd i puderrosa och inkommer vecka 14Jan Elfström, 2010-02-18

Siepen och Petré hos Jofama

På eftermiddagen fick vi prominent besök av Peter Siepen och festfixaren Johan Petré. Trevliga grabbar som kollade igenom nya Jofama-kollektionen.Nu laddar vi upp inför morgondagen. Det blir fullt ös kan jag lova på Modecenter. Pressvisningen börjar kl 11.00, så vi räknar med många besökare imorgon.Jan Elfström, 2010-02-17


Blogg-besök

Imorse kom Shatilla Holm förbi vårt showroom. Hon bloggar både hos Pernilla Wahlgren samt hos Fashionguide.

Bilden från hennes egen outfit, iklädd off-white skinnjacka från Jofama.


Jan Elfström, 2010-02-17

Texmoda mässa i Finland

Den här veckan pågår Texmodas mässa i Helsingfors. Vår finska agent Reijo Karjalainen är på plats och visar nyheterna för de finska medlemmarna.Jan Elfström, 2010-02-17

Besök från norr

Modeveckan i Stockholm har dragit igång, och här på Modecenter i Stockholm är det bra aktivitet. Just nu har vi besök i vårt showroom av Lena och Lena från Skölds Mode i Piteå.


Jan Elfström, 2010-02-17


Jofama i OS-studion

I lördags kunde vi se Magdalena Forsberg i OS-studion från Vancouver. Hon hade då på sig en puderrosa skinnjacka från Jofama. Modellen var Kenza.

Vi får dagligen frågor via mail om var denna populära skinnjacka kan köpas. Den rosa jackan kommer ut i butik första veckan av mars. Återförsäljarna kan ni se på Jofamas hemsida, tryck sedan på rutan "Jofama by Kenza" och välj därefter "Retailers"


Så här ser jackan ut när Kenza bär den själv:


 


Jan Elfström, 2010-02-16

Pressklipp från Norge

Förra veckans pressklipp från norska tidningar:


Tidningen "Det Nye" nr 3 visade upp tanfärgade skinnbyxan Monique.

Tidningen "Kamille" nr 4 visade upp jackan Kenza i rosa vintage skinn.Jan Elfström, 2010-02-15

Fashion Week

Idag börjar Fashion Week på Modecenter i Järla Sjö, Nacka. Vi kommer att ha öppet i vårt showroom hela veckan, för att visa Jofamas nyheter. Lars Wallin kommer också att vara med oss torsdag till lördag.

Vi finns i lokal MSR 0.26 (vägg i vägg med modevisningarna)

Välkomna !
Jan Elfström, 2010-02-15

En glad finalist

Hittade en intervju med Andreas Johnson på svt.se. Han verkar rätt nöjd att gå vidare till finalen :-)


Jan Elfström, 2010-02-14

Läckra vårnyheter

Kolla in dessa bilder på Jofamas vårnyheter. Har levererats ut till butik under förra veckan. Jackorna Gilda och Sara

Jackorna Kenza 1 och Kenza 3


Bilderna från Skindeep Blogg (Nathalie och Vivi)
Jan Elfström, 2010-02-14

Globen nästa

Vi gratulerar Andreas Johnson som tog hem en finalplats till Globen. Han framförde låten "We Can Work It Out" i kvällens deltävling från Sandviken. Jackan kommer som bekant från Jofama.

Bilder: svt.seJan Elfström, 2010-02-13

Lars Wallin i Nyhetsmorgon

Missa inte Nyhetsmorgon Söndag imorgon den 14 februari. Lars Wallin kommer att gästa Tilde de Paula för att bl a prata om design och klänningar.

Börjar kl 09.00.
Jan Elfström, 2010-02-13

Andreas Johnson bär Jofama

Ikväll kommer vi att kunna se sångaren Andreas Johnson uppträda i Melodifestivalen. Han kommer där att bära en specialtillverkad skinnjacka från Jofama.

Det är Lars Wallin som varit stylist åt Andreas den här gången. För övrigt kommer han att ha en specialtillverkad skjorta från Lars Wallin, infärgad exakt för att matcha den läckert gröna skinnjackan.

Här några bilder från avprovningen som gjordes i måndags:


Både Andreas och Lars verkar väldigt nöjda med resultatet.

Vi håller tummarna för Andreas Johnson ikväll !!
Jan Elfström, 2010-02-13

Intensiv dag i Köpenhamn

Vilket tryck det var på mässan igår !!!

Vi hade fullt upp med glada kunder hela dagen. Mitt på dagen, i samband med modevisningen, var det fullt både i och utanför Jofamas monter. Det är även kul att så många olika nationaliteter har hittat in till oss under de här dagarna.En trött säljchef tar igen sig i soffan efter stängning.


Samlade i soffan för en "familjebild"Asien-inspirerad middag med hela ligan på Wagamama. Några tappra gick därefter till St Petri, och en del var kloka nog att gå hem och lägga sig.Jan Elfström, 2010-02-13

Christiania

Igår kväll fick vi avnjuta en middag i den unika stadsdelen Christiania. Vi var på restaurangen Spiseloppen, där mycket god mat serverades. Därefter gick vi ett varv runt området, och fick uppleva den rätta atmosfären av Christiania.


Hela gänget samlat innan maten.


Den handskrivna menyn innehöll många goda maträtter


Hela ligan återsamlade på hotellet.
Fr höger: Ingela Lundin, Bjarne Andersen, Lars Wallin, Dylan Ross, Peter Nordin och Mikael Klint (samt bartender)Jan Elfström, 2010-02-12


Bilder från mässmontern

Nu är det full fart på mässan i Köpenhamn. Ny monterdesign med härlig rymd. Lotta Inglander från Nordiska Hem i Danderyd har varit dekoratör.

Jan Elfström, 2010-02-11

Morgonfika på Arlanda

Vi är nu på väg till Köpenhamn. Hann med en kopp kaffe på Arlanda innan avresa.Ingela, Peter och Lars med hela flygplatsen i bakgrunden.Jan Elfström, 2010-02-11

Köpenhamn nästa

Fyllda av förväntan flyger vi imorgon bitti till Köpenhamn. Modemässan CIFF, på Bella Center, drar då igång. Återkommer under mässan med bilder från vår nya monter.

Till de som planerar att besöka oss, kan jag meddela att vi nu finns i C-hallen. Monter nr C3-009A. Montern är placerad i anslutning till stora modevisningarna på Bella Center.

Väl mött !!
Jan Elfström, 2010-02-10

Notis i Tekstilforum

I senaste utgåvan av norska branschtidningen Tekstilforum kunde man läsa om Jofamas satsning på vintage-mode. Våra norska säljare från Teko Trading kommer att visa kollektionen i sitt showroom under vecka 7.

Jan Elfström, 2010-02-10

Nya bilder på Agnes

Här ser vi Agnes Carlsson med skinnbyxan "Monique" från Jofama.

Otroligt snygg styling. Man förstår att hon blivit utnämnd till årets bäst klädda artist på Elle-galan.


Tack till Peter Ortvik på frontface.se för de fina bilderna.Jan Elfström, 2010-02-10


Danska Töj

Den danska branschtidningen Töj har uppmärksammat att vi har anställt Bjarne Andersen som säljare på Jofama Fashion i Danmark.

På torsdag börjar mässan på Bella Center i Köpenhamn. Redan igår började Bjarne med monterbygget. Idag får han förstärkning Staffan, Micke och Lotta. I år har vi en betydligt större monter på mässan med delvis ny inredning. Återkommer med bilder under veckan.
Jan Elfström, 2010-02-09

Skinn i fokus hos CHIC

I senaste numret av tidninge CHIC radar de upp köpvärda skinnjackor inför våren. Ur Jofama-kollektionen har CHIC valt ut jackan "Kenza 3" i rosa. Den har till och med hamnat på tidningens omslag.
Jan Elfström, 2010-02-08

Melodifestivaldags

Ikväll startar som bekant den svenska Melodifestivalen. Första deltävlingen hålls i Örnsköldsvik. Som jag tidigare berättat är Jofama en av medsponsorerna tillsammans med Telia.

Telia har lanserat en speciell sajt kring detta evenemeng. Där har Camilla Brink en egen blogg, de gör behind-reportage och utlottningar mm.

Ni kommer att ha chans att vinna flera Jofama-produkter under den här tiden. Kolla in deras goodie-bag, som byts ut varje vecka. Den här veckan ingår Kenza-bag i deras utlottning. Klicka här för att gå till deras festival-sajt.

Även Camilla Brinks outfits kommer att lottas ut på hennes blogg.

Jofama kommer även att synas på scenen under nästa veckas deltävling. Kan dock inte avslöja vilken artist det gäller ännu. Jag lovar att lägga ut behind-bilder från avprovningen när deltävlingen är avslutad.Jan Elfström, 2010-02-06

Petra Medes outfit

Petra Mede ledde Gaygalan på Cirkus den 2 februari. Hon visade upp flera outfits under kvällen. Här ser vi henne med svarta skinnbyxor från Jofama.


Foto: Karin Törnblom (IBL Bildbyrå)Jan Elfström, 2010-02-06

Lars Wallins outfit

Se denna humorfyllda intervju med Lars Wallin från Gaygalan på Cirkus.


Jan Elfström, 2010-02-06

Vinnarna i tävligen

Måndagens tävling avslutades igår kväll kl 22.

Vi har nu dragit 5 st vinnare enl nedan, vilka är personligen underrättade via e-mail:

Skinnjackan Clark samt signerad CD-skiva från Magnus Carlsson vanns av:
Johan Svensson

Signerade CD-skivor från Magnus Carlsson vanns av:
Camilla Rundgren
Jacob
Axel Berntsson
Felicia Nordh

Vi tackar för det stora intresset kring tävlingen. Fler tävlingar kommer inom kort. Följ med oss på bloggen, så missar ni inte chansen att vinna fler häftiga Jofama-produkter.
Jan Elfström, 2010-02-05


Efva Attling hos Skavlan

Ikväll kan ni se Efva Attling gästa Skavlans talkshow i SVT kl 21.


Efva Attling var aktuell som designer hos Jofama hösten 2008. Hon designade "The Signature jacket".Jan Elfström, 2010-02-05

Nöjda kunder

Förra veckan fick vi ett fint tackbrev från en av våra större mc-kunder Claessons Motor i Bromölla. Kul när man ser sånt. Jofama kan vara mycket stolta över en väl fungerande kundservice- och lagerpersonal.


Jan Elfström, 2010-02-04

Pressklipp Hänt Extra

I senaste utgåvan av Hänt Extra har man skrivit om vårens pasteller från kollektionen Jofama by Kenza. Trevlig läsning i värsta snöstormen.

Senaste färgen, den puderrosa, kommer ut i butik första veckan i mars. Priset är 1995 kr.Jan Elfström, 2010-02-03

Favorit i Escape

Resetidningen Escape´s chefredaktör Kajsa Beausang har listat tre favoriter, och där finns Jofamas nya skinnkavaj Jolin omnämnd. Mycket kul och lite oväntat att bli omnämnd i en resetidning. Vi tackar ödmjukt för utmärkelsen.
Kavajen är snedknäppt med metallknappar. Tillverkad i tunn tvättad vintage-nappa. Kommer ut i butik i slutet på februari. Pris: 3995 SEK.Jan Elfström, 2010-02-02

Sveriges bäst klädda artist

På den prestigefyllda ELLE-galan som hölls på Grand Hotel i Stockholm förra fredagen utnämndes sångerskan Agnes Carlsson till "Årets bäst klädda artist".

Kul att Agnes under det gångna året setts i flera Jofama-outfits. Under Idol-finalen i december uppträdde hon i svarta skinnbyxor från Jofama:


Bild: finest.seHon har även setts ute i minglet med jackan Kimberly Couture:


Bild: Jonas Hallberg


Här kan ni se en intervju med Agnes Carlsson, där hon bl a pratar om sitt brinnande intresse för kläder:

Elle-galan 2010: Agnes Carlsson from Aller Internet on Vimeo.
Jan Elfström, 2010-02-02


Tävlingsdags - killar se hit !

Nu tävlar vi igen tillsammans med nöjessajten Posh24. Den här gången är det killarna som har chansen att vinna en schysst skinnjacka från Jofama (självklart får även tjejer delta i tävlingen).

Jackan vi tävlar ut heter Clark och är en biker-inspirerad skinnjacka med mycket detaljer som fickor, blixtlås och tampar. Jackan är tillverkad i mjuk tvättad lammnappa för bästa vintage-känsla. Ni har säkert inte missat Jofamas pågående annonskampanj där jackan sitter på sångaren Magnus Carlsson. Han har även burit jackan under en av inspelningarna till Dansbandskampen.

Värdet på jackan är 3.995 kronor, så passa på att tävla om denna underbara jacka - garanterat en hit att behålla själv eller ge bort. Det enda du behöver göra är att svara på två frågor:

1. Vad heter den popgrupp som Magnus Carlsson medverkat i tillsammans med Andreas Lundstedt
2. Skriv en kort motivering varför just DU vill vinna jackan.


Som om detta inte vore nog får vinnaren samt fyra till varsin CD-singel (personligt signerade) av Magnus. Skivan är en limited edition, Specially for Jofama.
Lycka till i tävlingen som avslutas på torsdag kväll 4 feb kl 22.00

Carola

Hade igår ett kort möte med Carola. Hon är idag på väg till Haiti för välgörenhetsarbete och fotografering. Hon är sedan tidigare ett stort fan av skinnjackor från Jofama, och har setts med flera outfits från oss.

Hon hittade några favoriter ur Jofamas nya vårkollektion. Vi kommer säkert att få se bilder på dessa längre fram.

Här är en bild från sensommarens Jofama-mundering.

Jan Elfström, 2010-02-01


RSS 2.0