Gott Nytt År

Årets sista blogginlägg avslutas med en fin bild från en av mina favoritplatser utanför Sverige, nämligen Hong Kong. Vi ser nu fram emot ett spännande 2011. Bland annat kommer Jofama att visa en helt ny image i höstens kampanj. Mer om detta i januari.Jan Elfström, 2010-12-31

Lars och Jonas gästar Malou

Igår gästades Malou von Sievers i TV4 av både designern Lars Wallin och stylisten Jonas Hallberg. Båda har ju jobbat nära Jofama i flera år. Lars har designat två minikollektioner i skinn, och Jonas har stylat våra senaste plåtningar. Håll utkik på Jofamas hemsida om några veckor, så ser ni de nya bilderna. Bilderna kan redan nu beskådas på vår facebook sida "JOFAMA FASHION"

Det är otroligt kul att vi får tillfälle att samarbeta med dessa kompetenta personer.

Kolla gärna in Jonas Hallbers sista blogginlägg. Han kommer att få en egen show på TV3 under våren, där ni kan följa hans glamorösa liv i Hollywood vecka efter vecka.


Klicka här för att se programmet "Efter Tio".
Jan Elfström, 2010-12-31

Lyxig fusk

Har ni sett den coola vita fuskpälsen Elena från Jofama i senaste M-Magasin ?
Modellen har varit en av höstens storsäljare. Förut helsvart fanns även den brunmelerade varianten, som syns nedan. Pris 1995 kronor.Jan Elfström, 2010-12-30

Populär i Finland

I vår kommer vi att kunna se den finska sångerskan Paula Koivuniem i jackan "Samantha" från Jofama. Paula Koivuniem är en av Finlands populäraste sångerskor. 
Jackan kommer ut i butik i slutet på januari. Pris 3495 kronor.
Jan Elfström, 2010-12-29

Nya skinnbyxor

Det verkar som om skinnbyxorna håller i sig i modet även kommande säsong. Se nedanstående modejobb ur tidningen SOLO. Här ser vi Jofamas nya skinnbyxor som är designade av Kenza. Byxorna "Kenza Tights" är tillverkade av svart stretch-skinn med metallblixtlås fram och vid benslut.
Så här ser Kenza ut när hon har byxorna på sig.Kenza Tights, pris 3995 kr. Finns i butik i slutet på januari.
Jan Elfström, 2010-12-28

Skidjacka i skinn

I nya numret av M-Magasin har stylisterna gjort ett modejobb med jackan Lovisa från Jofama. Vill du vara snyggt klädd på after-ski:n, kan du med fördel gå klädd som stylisten föreslår.Jan Elfström, 2010-12-27

Snart är våren här

Det var en solig dag i maj som vi plåtade vårens kampanjbilder. Ni kommer att kunna se bilderna i Jofama´s annonser framöver. Platsen var en gammal industrilokal på Söder i Stockholm. Dubbelklicka på nedanstående bilder om ni vill läsa texterna och se "behind-materialet" från plåtningen.Klicka här om ni vill ladda ner hela katalogen med vårens inspirationsbilder från Jofama.
Klicka här om ni vill ladda ner en folder med vårens samtliga produkter från Jofama.

Jofama´s Facebook sida har även uppdaterats med bilder. Fler bilder kommer där inom kort. Kika gärna in på vår Facebook-sida
Jan Elfström, 2010-12-26

God Jul !

Jofama önskar alla blogg-läsare en riktigt skön julhelg. Vi tar några dagars ledigt från bloggande nu, men är strax åter med en massa spännande projekt.Jan Elfström, 2010-12-23


Småkyligt

Kallt i Malung idag... Lite bättre prognos dock.
Jan Elfström, 2010-12-22


I vimlet

I vimlet på premiären av filmen Änglagård 3 kunde man se skådespelaren Tomas Hanzon med sin snygga retro-jacka från Jofama. Jan Elfström, 2010-12-22


Jofama värmer i dansk TV

Förra veckan kunde våra danska vänner beskåda väderpresentatören Cecilie Hother från danska TV2 i en varm jacka från Jofama. Hon gjorde ett väderreportage utomhus i jackan Nika, designad av Lars Wallin.

Cecilie vann även den danska motsvarigheten till Let´s Dance (Vild med Dans).Jan Elfström, 2010-12-21


Chic´s julkalender

Missa inte chansen att vara med på CHIC:s utlottning av skinnjackor från Jofama. Dagens lucka innehåller 3 st Kenza 4. Klicka här för att komma till julkalendern. OBS ! Tävlingen pågår endast idag.Jan Elfström, 2010-12-20


En kväll för de hemlösa

Ikväll har jag varit med på ett event för de hemlösa i Stockholm. Det var Petré Event, som på uppdrag av Stockholms Stadsmission, ordnade en julbuffe på Restaurang Kvarnen vid Medborgarplatsen här i Stockholm.

Tillställningen, som började kl 17.30, besöktes av ca 150 personer. En kör från Stockholm sjöng julsånger när maten avnjöts. Därefter var det utlottning av julklappar till de hemlösa. Arne Weise tände sedan ett ljus och läste en juldikt

Jofama hade sponsrat med varma strumpor till samtliga besökare samt bidragit med 10 varma vinterjackor och några mössor som lottades ut under kvällen.

Det känns bra att få delta på detta event. Så mycket tacksamhet visades av människorna som fick njuta av den fantastiska buffén som erbjöds.Jan Elfström, 2010-12-19


Jacka i Chic

I senaste utgåvan av tidningen Chic har de stylat med Jofamas jacka Christel i ett modejobb som heter "Säg ja till jeans". Klicka här för att se bild på hela jackan.


Jan Elfström, 2010-12-19

Jofama i SVT

Igår sände Sveriges Television ett inslag om Jofama i Gävle-Dala Nyheterna.Jan Elfström, 2010-12-17

Kick-off

Idag samlades våra modesäljare i Stockholm för kick-off inför hösten 2011. Det var representanter från Spanien, England, Finland, Danmark, Norge och Sverige som började med en trekamp på Ball Breaker, vid Gärdet i Stockholm.Här är det Emelie som siktar på den animerade fågeln som flyger upp på duken framför.


Peter försöker slå golfbollen i rätt hål.


Här ska fotbollen sparkas in i mål.Delar av ligan uppställda för fotografering: Dylan (England), Bjarne (Danmark), Emelie (Malung), Emilio (Spanien), Ingela (Malung), Micke (Stockholm), Peter (Stockholm).


Efter aktiviteterna satte vi oss till bords och avnjöt julbordet på arenans restaurang. Mycket god och hemlagad mat bjöds det på.
Imorgon kör vi kollektionsgenomgång på Modecenter.
Jan Elfström, 2010-12-15

Artikel i Sälen Revyn

Sälen Revyn - evenemangsguiden för Sälenfjällen - har gjort en stor artikel kring den lyckade satsningen vi gjorde med Jofama´s vintage kollektion. I intervjun berättade jag bl a om hur idén kring vintage-projektet föddes, samt hur vi jobbat med jackorna för att få fram den äkta "retro-känslan". 

De skrev även om eventet vi hade på Grand Hotel, i samband med filmpremiären Wall Street 2. Där stylade Lars Wallin sex modeller med snygga business-kläder som kombinerades med skinnjackor från Jofama. Ett stilkoncept som Lars Wallin kallar "biker-business".

Tidningen är oumbärlig för fjällturisterna. I gula bilaga kan man läsa om alla aktiviteter som händer i Sälenfjällen, både dag- och kvällstid. Innehållet i aktivitetsbilagan byts ut varje vecka.

Jan Elfström, 2010-12-14

Julfesten

I fredags var det dags för Jofama´s årliga julfest. Vi samlades först på kontoret för en drink innan vi hoppade in i bussen som skulle ta oss till Sälens Högfjällshotell

En trerättersmiddag serverades på TB Grill Room. Efter middagen serverades det kaffe och avec i den magnifika Vinterträdgården. Sen startade musiken. De som inte stod runt flygeln och diggade till pianisten i Pianobaren, studsade runt på det enorma dansgolvet.


 
Förfest på Jofama.Glatt gäng i bussen.Avnjuter middagen.Det var många som utmärkte sig under kvällen, här ovan ser ni några.
Jan Elfström, 2010-12-12

Idol-vinnaren bar Jofama

Igår tog Jay Smith hem segern i Idol 2010. Han framförde Madonnas låt "Like A Prayer" coolt stylad med skinnbyxor från Jofama och frack från Pour. Läs mer om stylingen här.

Juryn fick gåshud av hans framträdande, och jag är beredd att hålla med. Lyssna på hela framträdandet här:


 

Jan Elfström, 2010-12-11

Stöd Cancerfonden

Nu har ni chansen att stödja Cancerfonden genom att vara med på en auktion av en skinnjacka från Jofama. Auktionen pågår på "Vimmelmammans" blogg fram till nästa onsdag. Bakom bloggen står Se & Hörs nöjesreporter Lotta Gray. Hon är själv drabbad av denna hemska sjukdom och kämpar hårt för att även hjälpa andra cancerdrabbade patienter. 

Klicka här för att lägga bud på den fuskpäls-fodrade jackan Nicole.

Missa inte heller att höra när Lotta medverkar i det prestigefyllda radioprogrammet "Vinterpratarna" i P1. Hennes program kommer att sändas den 28 december. Jag kan lova att det blir ett fängslande program att lyssna till.Jan Elfström, 2010-12-10


SVT hos Jofama

Idag gästades Jofama av Sveriges Television. Reportern Lars-Gunnar Larsson och kameramannen Anders Hellström ska göra ett reportage om skinnindustrin i Malung. Inslaget kommer att sändas nästa vecka på SVT Gävle-Dala. Håll utkik. Länkar programmet på bloggen, när det blir tillgängligt.


 
Här intervjuas min kollega Peter Eriksson av Lars-Gunnar Larsson.Designern Marika Hansson berättar om sitt arbete med att skapa nya produkter.
Jan Elfström, 2010-12-08

Showroom i Köpenhamn

Jofama har nu flyttat in i ett nytt showroom på Lindgreens Allé 7 i Köpenhamn. Det ligger i ett trevligt "fashion district" med 25-talet andra varumärken i området, som bl a Esprit, Lagerfeldt, Blend, Humör, Eton och Fransa. Dessutom kommer House of DIESEL att flytta dit sitt Skandinaviska kontor i början av nästa år. Vår säljare Bjarne Andersen jobbar här, när han inte är ute på kundbesök.

Under modeveckan i februari kommer vi som vanligt att även ställa ut på Bella Center.Inredningen börjar ta form.Fasaden kommer att skyltas upp inom kort.


Bekvämt nära Kastrups flygplats, Bella Center och Köpenhamn Centrum. Allt ligger inom 4 kilometers räckvidd.

 
Jan Elfström, 2010-12-07

CHICs adventskalender

Håll utkik på tidningen CHICs adventskalender. Utlottningarna som sker varje dag når ni här. Den 20 december lottas 3 st skinnjackor från "Jofama by Kenza" ut.Jan Elfström, 2010-12-06

Sista dagen i Indien

Idag har jag fått se de sista produktionsjackorna för den här resan. Här kommer en försmak av vad som kommer hem i januari. Denna mjuka puderrosa jacka heter Janis och är tillverkad i tunn tvättad lammnappa. Finns även i fler färger, som svart och cognac. Modellen är grymt snygg.

På eftermiddagen gjorde jag en rundvandring på fabriken, som även har en speciell avdelning för "handgjorda" broderier. Dessa broderier används mest på klänningar och blusar, men jag fick även se en rejält upphottad skinnjacka med broderierna gjorda manuellt (maskinsydda utan att vara datorstyrda). Mitu, som ni ser på bilden nedan, berättade att om en person ska sy hela jackan, tar det en hel vecka att färdigställa den.
Jan Elfström, 2010-12-04
 


Delhi

Har idag varit ute på en av våra fabriker här i Delhi. Imorgon gör jag mitt sista uppdrag innan hemresan till kalla Sverige.

Delhi är en kontrastrik stad. Här ser man allt från fina paradgator och pampiga byggnader till värsta slummen. Kommer man en bit utanför city, så springer kor, apor och hundar runt på vägkanterna.

Knäppte en bild när jag åkte hem från fabriken idag. Här var Pepsi-bilen ute och körde. Att säkra lasten verkar inte vara så viktigt här...


Jan Elfström, 2010-12-03


Julskyltning i Madras

Tänkte visa lite bilder från en färgglad indisk julskyltning nu på 1:a december. Åkte förbi den här "affären" igår och var bara tvungen att ta några bilder.
Imorgon lämnar jag den tropiska värmen här i Madras och flyger upp till Delhi. Där är det betydligt kyligare kvällar, men jag hoppas ändå på en behaglig dagstemperatur på 20 grader.
Jan Elfström, 2010-12-01

RSS 2.0