Sexigt

Den finska tidningen Trendi har fotat Jofamas skinnbyxa Monique i senaste utgåvan.

Kolla in bilden !!
Jan Elfström, 2010-04-30

Åter i lager

Som bekant, blev även vi drabbade av askmolnet. Vi hade flera flygsändningar som blev försenade då nästan all flygtrafik i Europa ställdes in p g a vulkanutbrottet.

Idag fick vi dock hem de ljusrosa Kenza-jackorna och vi börjar nu skicka ut jackorna. Vi jobbar för fullt med att packa så mycket det går under dagen. Jackorna kommer att finnas i butik från imorgon.
Jan Elfström, 2010-04-29


Senaste skvallret

Läste i Hänt Extra om Carola, Kicken och Jofama. Kul med lite skvaller:Jan Elfström, 2010-04-28

Nya färger av Kenzas jackor

Vi följer upp vårens stora succé av Kenzas jackor med en somrigt ljus naturfärg som vi kallar "skin". Perekt att ha över sommarklänningen. Den nya färgen finns i butik från mitten av maj. Kommer på både jackan Kenza och Kenza 3.

På bilden nedan ser ni Jofamas ekonomichef Kristina med jackan Kenza 3 i nya färgen. Jan Elfström, 2010-04-27

Velvet bär skinnbyxor

I senaste numret av Se & Hör, nr 17, kunde vi se sångerskan Velvet i cognacsfärgade skinnbyxor från Jofama. Tidningen utsåg henne till "Snyggast klädda" på invigningsfesten av restaurangen Vapiano på Kungsbron i Stockholm. 


Jan Elfström, 2010-04-26

Fler engelska bloggare

Det råder ingen tvekan att JOFAMA RETRO kommer att slå stort även i England. Fick fler länkar överskickade från bra modesajter som gillade nya kollektionen som släpps i augusti:

Material killers

Acquire

Culture Shoq  
Jan Elfström, 2010-04-25


Nytt från Kenza

Igår eftermiddag hade jag möte med Kenza ang våren 2011. Det ser ut att bli en mycket spännande fortsättning på samarbetet Jofama by Kenza. Jag kan inte avslöja några mer detaljer för tillfället.Bild från Vecko Revyn, när Kenza var omslagsflicka.Jan Elfström, 2010-04-24


Bloggat från England

När vi, tidigare i år, anställde Dylan Ross som säljare för Jofama Fashion i London, valde vi även att anlita en PR-byrå som heter Sanecommunications. Under den gångna veckan har de bl.a skickat ut press-informtion om nya kollektionen JOFAMA RETRO.

Det tog inte lång tid innan vi fick vårt första blogginlägg från England; HOW TO BE A MAN: Get a classic leather jacket. Det var journalisten Daniel Saynt från The Fashionably Independent som tydligen gillade Retro-Man som kommer ut i augusti.
Jan Elfström, 2010-04-22

Hoppas röken ger sig

Hörde på nyheterna att röken från vulkanen på Island börjat avta. Det är mycket glädjande nyheter för oss på Jofama. Vi har bl a varit tvungna att ställa in ett möte p g a avsaknaden av både en mc-designer och en massa prover. Även mode-avdelningen väntar ivrigt in proverna till vårkollektionen 2011. Dessa ligger nu utspridda på flera flygplatser, runt om i världen, i väntan på att flygen ska komma igång.  

Mimmi på repavdelningen har dock kommit hem helskinnad efter en lång resa från London med både buss och båt. Hoppas att vår designer Bitte också tar sig hem från Teneriffa.

Frustrerande att inte logistiken fungerar, men då måste man tänka lite större och inse att det är många andra som drabbas mycket hårdare av detta.
Jan Elfström, 2010-04-21

Jofama nostalgi

I augusti kan ni se fram emot en helt ny kollektion, JOFAMA RETRO, som baseras på gamla godingar ur Jofamas egna arkiv. Som ni säkert vet har företaget en historia som påbörjades år 1926. I första Retro-kollektionen ingår två bikerjackor som tillverkats helt enligt originalen. Jackornas ursprung är från mitten av femtiotalet. Den här kollektionen kommer att märkas med Jofama´s ursprungslogga.Jackorna är tillverkade i getnappa med skön vintagekänsla. Smutsvita fårpälskragar. Jackorna kommer att levereras på antika trägalgar med original-logan inpräglad.Herrjackan avbildad i katalogen från 1956.Arbetsprover.... vilken är originaljackan ?

Vi kommer inte att nöja oss med dessa gamla godingar. Till våren 2011, kommer vi att damma av ytterligare klenoder ur arkivet. Håll utkik !!Jan Elfström, 2010-04-20


Tema David Bowie

Norska tidningen "Henne" hade i senaste utgåvan (nr 4) ett modetema inspirerat av David Bowie. Där platsade skinnkjolen från kollektionen Jofama by Kenza. Mycket metallnitar i temat.


Jan Elfström, 2010-04-19

Askan drabbar oss alla

Nu kommer även vi att få känna av effekten av askmolnet från Island. Det är både nya prover samt en leverans av rosa Kenza-jackor som ligger på någon flygplats och väntar på transport till Sverige. De har levererats från vår fabrik, men är nu omlastade på någon annan flygplats alternativt ligger kvar i väntar på att de öppnar flygtrafiken. Detta kan innebära en mycket längre marktransport än beräknat. Dessutom är det fåtal flygplatser, som fortfarande är öppna, så överbelastade att ledtiderna blir mycket längre.

Vi har även personal som befinner sig utomlands på semester. Hoppas vi får se dem snart på hemmaplan:-)


 

Idag hörde jag på nyheterna att några flygbolag hade gjort testflygningar på både låg och hög höjd med gott resultat. Vi kan ju hoppas att det blir en lösning på flygstoppet snart. 
 


Jan Elfström, 2010-04-18

Gårdagen

Igår besökte reklammannen Gustaf Törling och hans flickvän Elin Kling Jofama i Malung. Gustaf jobbar som creative director inom reklambranschen och har gjort flera snygga kampanjer som ni kan se på hans hemsida. Han presenterade sitt företag för oss, och det kan ev bli aktuellt att vi inleder någon form av samarbete med Gustaf framöver.Efter mötet på Jofama stod skidåkning i Sälen på agendan.Jan Elfström, 2010-04-16

Noterat av norska ELLE

I senaste numret av Elle Norge (nr 4) kunde vi se Jofamas mockajacka Malene i ett modejobb.Jan Elfström, 2010-04-15

Klipp från norska Kamille

I senaste utgåvan av norska tidningen Kamille (nr 8), kunde vi se två av Jofamas produkter lyftas fram i deras modejobb. Det är jackorna Gilda och Daisy, som är journalisternas favoritjackor i detta nummer.Ovan: Jackan Gilda
Ovan: Jackan DaisyJan Elfström, 2010-04-14

Nu bygger vi ut

Vi kommer under våren att fördubbla vårt showroom på Stockholm Modecenter. Här är den nya delen, där vi kommer att få en liten kontorshörna samt utökat showroom. Nästa vecka påbörjas jobbet med att ställa iordning lokalerna. Man öppnar även upp i tegelväggen in mot vårt gamla showroom. Allt kommer att vara klart i god till till nästa modevecka i augusti.Jan Elfström, 2010-04-13


Jofama i Danmark

Nu har även den danska pressen upptäckt Jofamas skinnjackor. Här ser vi ett klipp ur tidningen Kig Ind nr 10, där jackan Kenza i mocka är plåtad.

Jan Elfström, 2010-04-12

Carola på besök i Malung

Idag hade vi fint besök på Jofama. Carola Häggkvist kom förbi vårt huvudkontor i Malung efter en trip till skidbackarna i Sälen. Tyvärr var jag inte på plats idag med kameran, så ni får nöja er med en bild från Carolas hemsida.Outfit på bilden: Top och byxor i skinn från Jofama
Jan Elfström, 2010-04-09

Vårens snyggaste jacka ?

I Aftonbladets söndagsbilaga den 28 mars var en av Jofamas jackor utvald i gruppen "Vårens snyggaste jackor". Det var den populära modellen Sara i grönt som blivit fotad. Jackan fick till och med vara med på omslaget.

Här kommer en lite tydligare bild på jackan (som även finns i svart):Jan Elfström, 2010-04-08

Kenza plåtar för Bubbleroom

Hittade några grymma bilder på Kenza på Petra Tungardens blogg She City. Bilderna är fotade för tidningen Bubbleroom som kommer ut den sista april. Den cognacsbruna västen är Jofamas jacka Gilda, som har avtagbara ärmar.Jan Elfström, 2010-04-07

Från finska pressen

Den finska modetidningen Trendi hade i utgåva 2 ett modejobb där Jofama fick stort utrymme. Här visas både den tobaksbruna jackan Gilda samt stretchbyxan Monique i cognacsfärg. Snygg styling !!!
Jan Elfström, 2010-04-06


Andreas bär även svart

Som bekant hade Jofama sytt upp den gröna skinnjackan som Andreas Johnson hade på sig i melodifestivalen. Men han har även setts i en svart skinnjacka från Jofama. Den svarta jackmodellen heter Clark.
Bilder från svt.seJan Elfström, 2010-04-05

Påskafton i Sälen

Några bilder från påskafton, som vi startades med after-ski vid Lindvallen i Sälen. Visst får man gå på after-ski även om man inte åkt skidor ???


Tinis, Esbjörn, Linda och undertecknad.Hög stämning på Lindvallen. Tyvärr kom vi lite sent, så vi hann inte höra så många låtar. Fortsatte därför till Experium för nästa after-ski.


Vi hade lämnat skidorna hemma denna dag, men det hindrar ju inte att man går på after-ski.Middag hemma i stugan.Pappa och Annika hade fixat en mycket god påskbuffé när vi var ute och undersökte after-ski aktiviteterna.
Jan Elfström, 2010-04-05


Glad påsk

Nu är man återigen på svensk mark. Önskar alla läsare en trevlig påskhelg. Bloggen kommer att vila sig några dagar under påsken. Återkommer nästa vecka.Jan Elfström, 2010-04-02

På flygplatsen

Nu är det boarding om några minuter. Första flyget går till Peking, där byter jag till nästa flyg som tar mig direkt till Stockholm.Jan Elfström, 2010-04-01


RSS 2.0