Kolla in GynningCarolina Gynning verkar vara rätt nöjd med sin nya skinnjacka från Jofama och Lars Wallin. Snyggt är det också.

 

Klicka här om ni vill följa Gynnings blogg.Jan Elfström, 2009-09-30


Besök av ITS

Har idag haft besök av den trevlige göteborgaren Martin från Independent Transport & Shipping ITS som ansvarar för de flesta av Jofamas varutransporter från fabrik till lager.

Här ser vi Maria och Erika från Jofama (som bl a sköter våra transporter) tillsammans med Martin.


Jan Elfström, 2009-09-30

Det Nye nr 13

Den norska tidningen "Det Nye" har i nr 13 tagit med bild på Kenza 3. Även i Norge är det stekhett med bikerjackor som vi kan se.

Jan Elfström, 2009-09-30

Norska Kamille

Pressklipp från norska tidningen Kamille nr 18. Handskmodellen heter Gina och är tillverkad i svart lammnappa.


Jan Elfström, 2009-09-29


Leverantörstoppen

Branchtidningen Habit redovisar årligen de större aktörerna inom modevärlden i olika grupper. Jofama hamnar under gruppen "renodlade leverantörer", vilket är den grupp leverantörer som inte har egna butiker. Naturligtvis är vi stolta över att hamna på 15:e plats på den omsättningsrankade listan. Jofama´s omsättning uppgick till 117 miljoner kronor förra året.

Gratulerar tvåan Odd Molly till en omsättningsökning på hela 106% (ökade från 130 mkr till 268 mkr).

Här ser ni hela listan som Habit publicerade i senaste utgåvan:
Jan Elfström, 2009-09-28

Expressen Fredag

I fredags hade Expressens bilaga Fredag tagit med Kenza 3 bland köptipsen för skinnjackor. Denna bilaga går även med i GT samt Kvällsposten.


Jan Elfström, 2009-09-28

Nästa vecka

Vi är inne i en väldigt intensiv period just nu. Införsäljningen har pågått sedan i början av augusti och produktionen startas nu upp för att vi skall kunna leverera våra jackor till butikerna under januari och februari nästa år. Samtliga jackor skall provas av och produktionsprover beställs för att ytterligare kontrolleras en gång. När dessa är godkända startar vi produktionen, som inspekteras på plats av mig eller Ingela. 

Under veckan skall vi också ha förberedande möten för nya höstkollektionen 2010. Flera nya prover har kommit hem och dessa skall vi gå igenom grundligt för att bestämma hur de skall se ut, vilka skinn/färger de ska tillverkas i, vilka tillbehör och foder som skall användas mm. mm. Det är inte alltid första proverna ser ut som våra designers tänkt sig när de ritade skisserna. Gäller också att veta hur modebilden ser ut ett helt år framåt i tiden.

Vi kommer även att få besök av Martin från vår speditionsfirma i Göteborg. Det blir en genomgång av våra fraktrutiner av varor från Fjärran.Jan Elfström, 2009-09-26

Skyltning hos Gate-One

Igår besökte Micke och jag bl.a butiken Gate-One i Gallerian mitt i Stockholm. De hade gjort en snygg skyltning med jackorna Bruce och Bruce Couture, samt pälsmössorna Sam i matchande lammskinn. Här ser vi hur Kerstin håller på att justera skyltningen. Riktigt snyggt !!

Jan Elfström, 2009-09-26

Se & Hör´s vimmel

Tidningen Se & Hör´s vimmelreporter Lotta Gray samt fotograf Malin Bondeson gjorde ett reportage kring mingelfesten vi hade hos Lars Wallin tidigare i höst. Detta publicerades in senaste utgåvan nr 40, som kom ut i butik den 23 augusti. Totalt kom det drygt 90 gäster till detta uppskattade evenemang. Några av gästerna ser ni på bilderna nedan.
Reportern Lotta Gray driver även bloggen Vimmelmamman, där hon bl.a. beskriver sin dagliga kamp mot cancern. Otroligt stark och engagerad kvinna. Kolla gärna in hennes blogg i länken ovan.Jan Elfström, 2009-09-25


Tidningen Chic

Det fortsätter att vara mycket skinnplagg i pressen. I senaste numret av tidningen Chic som kom ut igår hade man som vanligt flera outfits i skinn. Bl a ett helt uppslag med skinnbyxor. Där var Jofama´s byxa Monique med på fyra bilder, se nedan.

Även bikerjackan Daisy var omskriven i samma tidning.

 

Jan Elfström, 2009-09-25


Sofis Mode

I tisdags hade Sofi Fahrman med vår mockajacka i ett reportage i Aftonbladets bilaga. Det är jackan Kenza, som även finns i plommon-, brun- och khaki-färgad mocka. Modellen är redan en storsäljare i tvättade vintage-nappa i flera färger.


Jan Elfström, 2009-09-24

Norska Elle

Norska Elle har i oktober-utgåvan gjort ett stort modejobb med Jofama´s jacka Agnes. Det är en variant i metallic-skinn som de valt att styla. Coolt !!! 

 
Jackan Agnes finns även tvättad nappa i färgerna, svart, cognac och plommon.Jan Elfström, 2009-09-23


Produktutveckling

Idag har vårt designteam haft möte med en av våra leverantörer på lammskinn. Han kommer från Indien och visade deras senaste utveckling inom skinnmodet. Jag kan lova att det kommer en hel del spännande nyheter till hösten 2010. Som ni förstår är det ganska långa ledtider, då vi just nu håller på att designa det som kommer att säljas i butik i augusti nästa år.

Jan Elfström, 2009-09-22

Pressklipp DV Man

Hittade ett snyggt pressklipp i senaste utgåvan av DV Man. Det är en skinnbyxa som heter Fassbinder och som vi faktiskt tillverkade förra hösten.Vi fick ett mail från en privatperson i Tyskland igår, som hade läst tidningen och frågade var man kunde köpa just den här byxan. Kul att nyheterna sprider sig ut i världen.Jan Elfström, 2009-09-22


Förra hösten del 2

I Helsingfors ordnade tidningen Gloria en stor modevisning förra hösten. Där medverkade vi tillsammans med Efva Attling. Detta var en välbesökt och proffsigt anorodnad tillställning.
Efter visningen var det middag och besök på en häftig nattklubb i Helsingfors, som jag inte kommer ihåg namnet på. Vet dock att jag var hemma på hotellet lagom till frukosten skulle serveras nästa morgon.Jan Elfström, 2009-09-21

 

 


För ett år sedan

Den här helgen är det exakt ett år sedan Efva Attling hade sitt 10-årsjubileum som smyckesdesigner. Det var en storslagen fest hon anordnade på Münchenbryggeriet i Stockholm. Många inbjudna kom dit den kvällen för att hylla Efva. Eftersom hon då var aktuell som designer för Jofama, var det en ära för oss att vara medsponsor till den festen.

Kvällen började med goda drinkar och olika tilltugg. Därefter startades en uppvisning på catwalken av alla olika designuppdrag som Efva hade haft de senaste 10 åren. Här ser vi bl a entrén där "The Signature Jacket" visades upp:
Därefter fick vi lite underhållning av ingen mindre än Eva Dahlgren. Kommer ihåg att hon bl a sjöng favoritilåten "Sommarbarn i stan":


Hade otroligt kul den kvällen. Här ser den finska personalen som sköter om hennes butik i Helsingfors. Vilka trevliga tjejer !!
Jan Elfström, 2009-09-19


Planeringsmöte med Kenza

Idag har jag träffat Kenza på Modecenter. Vi tittade på några nya tänkbara skinnkvaliteter till hennes höstkollektion 2010. Jo det stämmer faktiskt, en kollektion måste förberedas åtminstone ett år innan den skall gå ut i butik. Kan ibland vara svårt att veta vad som kommer att vara modernt ett helt år senare.

Pratade lite idéer kring modellval, skinn, tillbehör etc. Nu skall vi sätta igång med provframtagning efter hennes idéer.

Kan inte avslöja så mycket mer i det här läget. Lovar i alla fall att det blir både spännande, rockigt och snyggt !!!


Trevlig helg önskas alla läsare !Jan Elfström, 2009-09-18

Kundbesök på hemmaplan

Idag var jag och Ingela på kundbesök hos Skinn & Pälshuset Joel Jonsson i Malungsfors. Butiken startades 1936 av Joel Jonsson. Nuvarande ägaren Inger Sangsta har drivit butiken sedan 1989. I butiken jobbar även Malin och Hugo.Malin, Inger och Ingela utanför butiken, som har perfekt läge vid riksväg 71 mellan Malung och Sälen
Stor välsorterad skinnbutik med väskor, hattar, hudar, handskar, tofflor mm. mm.


Jan Elfström, 2009-09-17

Vimmelbilder

Fick dessa vimmelbilder från galapremiären av filmen "Coco - livet före Chanel" från polaren Peter Ortwik på Frontface Magazine.

Här ser vi Nathalie och Kenza i vimlet. Nathalie bär jackan Kenza 3 i grått.Besök även Nathalies blogg.Jan Elfström, 2009-09-16

Pressklipp i Norge

Tidningen WOMAN har i senaste utgåvan nr 57 tagit med flera bilder av Kenza bag.Jan Elfström, 2009-09-16

Partyprissar

Micke och hans käresta Sanna gick på Modeveckans avslutningsfest på Restaurang J i Nacka Strand.

De ser ju ut att ha riktigt kul i sommarvärmen !! ♥

På bilden till vänster ser ni Mete tillsammans med några vänner. Mete var tidigare säljare här på Jofama.

 

Jan Elfström, 2009-09-15


Favoritjacka

Måste få visa upp min absoluta favoritjacka i höstens kollektion för killarna. Jackan heter Mike och är en klassisk bikerjacka tillverkad i svart tvättat getnappa. Pälskragen är löstagbar.

Pris: 2995 kr.

Kommer ut i butik i slutet på september. Håll utkik !!!


Jan Elfström, 2009-09-15

Carola på omslaget

Igår kunde vi se Carola på Aftonbladet Söndags omslag. Hon har skinnklänningen Diana på sig.
På bilden ovan ser vi klänningen Diana samt byxan Monique.

 


Jan Elfström, 2009-09-14


Rapport från Norrköping

Fick in lite bilder från butiken Fideli´s jubileumsfest förra torsdagen. Det var en mycket lyckad tillställning enl våra säljare. Dessutom en trevlig efterfest med modevisning.


Här står Lars Wallin och minglar med några kunder som nyfiket besökte butiken.Jan Elfström, 2009-09-14

Kommer ni ihåg ?

Det var för 2 år sedan.... Supermodellen Lily Cole (influgen från catwalken i London) gick modell på Trendvisningen som Stockholm Modecenter anordnade. Stylad av Jonas Hallberg och Jocke Pettersson. Massor med press och VIP var inbjudna till visningen som även invigde nya Modecenter i Järla Sjö.

Redan på den tiden var Jofama med på banan. Den leopardmönstrade fuskpälsen "Daniela" hamnade på supermodellen.... Wooow....

(Foto: Benjamin Falk)

De som köpte pälsen 2007, är nog lika lyckliga än i dag... Modet håller i sig starkt.


(Artikel från Expressen 17 augusti 2007) 

Well, det är ännu inte för sent att få tag på en trendig fuskpäls. Så här ser årets upplaga ut. Modellen heter Katja och har infällda mockaband. Finns i två färgställningar, se bilden nedan.Jan Elfström, 2009-09-13


Shirley Clamp på besök

Igår hade jag besök av glada Shirley Clamp och hennes dotter på Modecenter i Nacka. Hon var nyfiken att kolla igenom nya kollektionen. Här mannekängar Shirley med en plommonfärgad jacka.Här ser vi 1-åriga dottern Vilja som har miniatyrjackan i blå mocka på sig. Visst är hon söt !!!
Jan Elfström, 2009-09-12


Hett med skinn

Ingen har väl undgått höstens enorma exponering av skinnkläder i pressen. Läste igår följande i Damernas värld nr 11, där chefredaktören Mona Johansson bl a skriver så här i krönikan: "I höst är skinn hetare än hett".Inne i tidningen kan man också se flera reportage om skinn. Jofama hade med två olika produkter i senaste utvågan:


I plocksidan ovan ser ni muddjackan Agnes i plommonfärgad nappa. Finns även i svart och cognac.Skinnklänningen Diana som ni ser ovanför har figurerat ofta i pressen senaste tiden. Klänningen finns även i svart och plommonfärgad mocka.


Jan Elfström, 2009-09-11


Butiken Fideli 25 år

Vi gratulerar butiken Fideli i Norrköping, som idag firar 25-års jubileum. Det blir massor av aktiviteter i butiken under dagen. Från Jofama kommer Lars Wallin att närvara tillsammans med Peter och Micke för att visa upp nya kollektionen för nyfikna kunder. Efter butikens stängning är det en exklusiv jubileumsfest i klädmodets tecken för inbjudna gäster. Bl a kommer man att bjuda på en modevisning under kvällen.

Hoppas få lite bilder från evenemanget, så ska jag lägga ut dessa senare.Jan Elfström, 2009-09-10

DV Man

Tidningen DV Man har också skrivit om vårt samarbete med Lars Wallin i senaste höstutgåvan. DV Man är en specialtidning som ges ut av Damernas Värld, men enbart inriktade på herrmode. Mycket inspirerande tidning måste jag säga.
Jan Elfström 2009-09-10

Veronica

Den omåttligt populära jackan Veronica kommer åter in på lager i slutet på oktober.  Jackan var så populär att den sålde slut på bara några veckor i den bruna färgen. Skinnet har en snygg vintage-behandling och är infärgat efter att jackan är färdigsytt.Jan Elfström, 2009-09-09

Nerikes Allehanda

Senaste hösttrenderna redovisas från Nerikes Allehanda. Här syns bilder från trendvisningen i Stockholm under modeveckan i februari. Det är byxan Monique på stora bilden.

Jag kan trösta alla som är sugna på skinnbyxan att den kommer in igen på lager i mitten av oktober. Fler färger är att invänta till våren. Berättar mer sen.

Jan Elfström, 2009-09-09


Snygg butiksskyltning

Trendbutiken Zenon i Oslo har skyltat väldigt snyggt med jackorna Bruce och Bruce Couture.

Fler skyltningar, maila mig gärna.


Jan Elfström, 2009-09-08


DV Mode

Häftig styling i DV Mode med Kimberly Couture-jackan. Här ser ni senaste modejobbet som DV Mode gjort i samband med höstens utgåva som utkommer i september.
Styling: Emma Danielsson
Foto: Pysse HolmbergKul var även att Martina Bonnier (tidningens modechef) kommenterade följande i introt:
"Är man svensk modefantast tror jag drömmen stannar vid Lars Wallins nitade bikerjacka för Jofama för 10.000 kr."
Jan Elfström, 2009-09-08

Grattis

Vi har nu fått kontakt med vinnaren av jackan. Den lyckliga tjejen heter Amanda Pettersson och bor i Östersund. Här har ni henne på bild också.

Jan Elfström, 2009-09-07

Vinnaren

Vi har du dragit vinnaren från förra veckans tävling av jackan Kenza 3.

Den lyckliga vinnaren heter Amanda Pettersson. Hon har blivit informerad via mail, så jag återkommer med en presentation av vinnaren när vi fått kontakt med henne.


Jan Elfström, 2009-09-07

Expressens omslag

I söndagens upplaga av Expressen/GT/Kvällsposten Söndag har omslagsflickan Carin da Silva en Jofama-jacka på sig.

Det är stylisten Siroun Forsberg som gjort ett stort modejobb med Carin da Silva, känd som programpresentatör i TV 4 och som deltagare i Let´s Dance. Här bär hon bl a favoritjackan Kenza 3 i cognac, samt stretchbyxan Monique.


 

 

Jan Elfström, 2009-09-07


Blossons nya outfit

Hittade denna vimmelbild på finest.se. Här ser vi Blossom och Siroun på Make Up Stores fest i onsdags. Blossom har på sig Kenza-modellen i nya khaki-färgen.


 
Källa: finest.seJan Elfström, 2009-09-05

Senaste pressklippen i Norge

Här syns de senaste pressklippen från norska pressen. Det är tidningarna Kamille och Tara som uppmärksammat våra produkter.


Tidningen Kamille nr 17, som utkom 17 augusti hade en bild på Kenza 3 i svart nappa:
I tidningen Tara som utkom i augusti hade de fotat både Daisy i vit tvättad nappa samt Kenza bag:
Jan Elfström, 2009-09-04


Åter i Stockholm

Igår kväll landade vi åter i ett regnigt och blåsigt Stockholm efter en mycket givande resa till London. Otroligt kul att se så mycket skinn i butikerna. Klänningar, kjolar, byxor och bikerjackor i svart skinn dominerade i de flesta skyltfönster i London. Känns som att vi ligger bra till med höstkollektionen vi har ute nu.

 Nu ska jag iväg på några möten här i Stockholm denna fredag.Jan Elfström, 2009-09-04

Ny tävling med Kenza

Som jag tidigare lovade, drar vi nu igång en ny tävling på Kenzas nya skinnjacka "Kenza 3". Den här gången kan ni själva välja om ni vill ha jackan i svart eller den cognacsbruna färgen som ni ser på bilden nedanför. Vinsten kommer att skickas ut vecka 43. Glöm inte att ange i svaret vilken färg och storlek ni önskar om ni vinner. Finns i storlekarna 32-44.Frågan lyder:

Vilken av Jofamas höstjackor ser ni på skissen nedanför:Tävlingen avslutas på söndag kväll 6 september 2009, kl 18.00.

Vinnaren presenteras under måndagen.


LYCKA TILL !!!London dag 2

Imorse hängde vi på låset när Harrods öppnade dörrarna. Lugnt och skönt att vara där tidigt innan eftermiddags ruschen kommer igång. Otroligt mycket fint finns att skåda där. Där finns verkligen mode för alla smaker.
När vi var på Harrods lyckades Radio Dalarnas program "Centralen" få tag på mig för en kort intervju ang de senaste säsongernas designsamarbeten vi haft. Kul att detta uppmärksammas !!

Efter Harrods gick vi till varuhuset Harvey Nichols och senare till den fina Armanibutiken som ligger alldeles i närheten.

På eftermiddagen åkte vi till Carnaby Street, där jag tog den här bilden på Diesels nyrenoverade butiker. Kolla in fasaden... Grymt häftigt !!! I skylten ligger trasiga tv-apparater och allt ska se "trashigt" ut.


Lite senare smakade det väldigt gott med ett glas rosé på en uteservering nära Oxford Circus

 

Jan Elfström, 2009-09-02


Framme i London

Landade här i London vid 13.30 brittisk tid efter en turbulent inflygning. Upplevde den djupaste luftgrop jag varit med om. Folk skrek i kabinen, riktigt otäckt. Efter landningen fick vi sitta kvar i planet ca 40 minuter innan vi fick gå ut planet. Tydligen fick inga plan lyfta pga de kraftiga vindar som blåste, så därför blev det kö på flygplatsen. Skönt var det att komma ner på marken i alla fall !

Har under eftermiddagen hunnit gå lite runt Oxford Circus. Besökte bl a Urban Outfitters och Top Shop. Avslutade med ett besök i det anrika varuhuset LIBERTY.

Imorgon bitti ska vi börja dagen med en runda på Harrods.Jan Elfström, 2009-09-01

Skinnbyxor är inne

I höst är svarta tighta skinnbyxor helrätt. Här syns Marie Serneholt ute i vimlet med svarta stretch-skinnbyxan "Monique" från Jofama.

Till våren kommer samma byxa att tillverkas även i en ljus cognac-färg. Vi väntar med spänning på de nya proverna av byxan i den färgen. Kommer nog att bli hur snyggt som helst !!


Bilden från "Vimmelmammans" blogg.Jan Elfström, 2009-09-01


RSS 2.0