Svart skinnklänning

I senaste utgåvan av Damernas Värld nr 14 har stylisten plåtat skinnklänningen Diana från Jofama.

Jan Elfström, 2009-11-30

Mer ekologiska pressklipp

Tidningen Hälsa har också skrivit om Jofamas satsning på miljövänligt framtagna skinn. Här har de plåtat jackan Veronica. Syns lite dåligt på bilden, så jag lägger upp en separat bild nedanför.
Jan Elfström, 2009-11-29


Miljövänligt pressklipp

Tidningen "Vårt nya hem" har i senaste  utgåvan skrivit om Jofamas EcoSoft-kollektion. I den här artikeln har man tagit fram jackan Filip.


Jan Elfström, 2009-11-28

SVT intervjuade

Igår kväll sände SVT en intervju med Lars Wallin som programmet "Gokväll" gjorde i vår monter på Modecenter här i Stockholm.


Jan Elfström, 2009-11-27

En äkta Malungskulla..

Ingmarie Johansson är denna kôllas namn..

Hon har jobbat hos oss på Jofama, under de senaste 10 åren.
Jobbar huvudsakligen med Reklamations-ärenden, men kan även vid behov hoppa in på vår Kundtjänst.
och gillar att vara ute i skog och mark, och hon plockar gärna både svamp och bär, och jagar älg.

Monica Martinsson, 2009-11-26


Direkt från studion

Just nu pågår plåtningen av Kenza och Robin "Stilrobin" Fröström. Lägger ut lite behind-bilder från dagens arbete.


Sminkartisten Mia Högfeldt bättrar här på Kenzas läppstift.Stilrobin sitter och vilar sig mellan tagningarna.Mia fixar lockarna på Kenza.Fotografen Benjamin Falk ser nöjd ut.Jan Elfström, 2009-11-26


Inför morgondagen

Det blev stressigt när jag landade på Arlande vid 16-tiden. Fick väskan ganska snabbt, sen var det att åka till Märsta och hämta bilen. Hade ett snabbmöte med Lars Wallin på hans atelje, eftersom han ville inspektera ett av de nya proverna i hans nästa kollektion.

Därefter var jag tvungen att åka hem och kolla att alla foto-prover hade kommit hit. Jag hade skickat ett kurirpaket från Kina med några jackor. Dessutom hade de skickat ett paket från Malung med andra prover som skulle med i plåtningen.

Har nu jagat rätt på alla prover, som ser fantastiskt fina ut. Fotografen Benjamin Falk, modellerna Kenza och Robin Fröström samt sminkartisten är nu redo inför morgondagens plåtning.

Återkommer med bilder imorgon.Jan Elfström, 2009-11-25

Agnes Carlsson ute på stan

Hittade en snygg bild på Agnes Carlsson när jag surfade på Jonas Hallbergs blogg. Här bär hon Kimberly Couture samt matchande handskar. Snyggt va. Agnes gör för närvarande dundersucce borta i USA med låten "Release me"

Hoppar ni in på stjärnstylisten Jonas blogg, ser ni även hur snyggt klädd han är. Skön lirare !!!!


Jan Elfström, 2009-11-25

Sista kvällen

Tänkte ta mig en räkcocktail och ett glas vin när jag kom in på hotellet här i Delhi ikväll. Först kom vinglaset in och det smakade ättika, bad sen om ett nytt som inte heller var bättre. När tredje glaset kom in och smakade samma sak, beslutade jag mig för en öl i stället.

Nåväl, satt och väntade glatt på räkcocktailen.... tills besvikelsen kom in till bordet: Det var 5 räkor som badade i 1 dl Rhode Island-dressing. Under låg 3 st salladsblad.... Priset för kalaset: drygt 200 kr (då hade de inte tagit betalt för mitt vinsmuttande).

Det finns väl andra caféer, som vi brukar säga i Malung när vi inte är nöjda med maten.Suktade efter en sån här...
Jan Elfström, 2009-11-24

Sista stoppet

Nu har jag landat i Delhi. Det är sista stoppet på den här resan. Imorgon ska jag besöka två fabriker här, sen packar jag ihop väskan och flyger hem på onsdag morgon. Ska bli skönt att komma hem på svensk mark igen.

Det blir fullt med aktiviteter när jag kommer hem. Imorgon sker vår första plåtning där stylisten Carina Förne håller i trådarna. På torsdag har vi ytterligare en plåtning, där vi bl a ska fota Kenza i hennes nya jacka. Återkommer med lite "behind-bilder" därifrån.Jan Elfström, 2009-11-23

Kontrastrik stad

Indiska storstaden Madras bytte namn år 1996. Det nya namnet är Chennai. Staden är huvudstad i den indiska delstaten Tamil Nadu. Befolkningsmängden, i och runt Chennai, uppskattas till ca 8 miljoner.

Innan jag åkte ut till fabriken startade jag morgonen med en kopp kaffe vid hotellets lummiga poolområde.

Trafiken i den här staden är väldigt livlig. Han ser en salig blandning av bilar, lastbilar, cyklar, cykeltaxi, mopeder, 3-hjuliga tuk-tuk, oxar som drar last mm.mm.... Man hör trafiken och alla intensiva tutor dygnet runt.

Stranden i Chennai - Marina Beach - är en av världens längsta stränder:

Lunchen intogs på en helt nyöppnad KFC. Under senaste året har snabbmatskedjor som KFC, Mc Donalds och Pizza Hut växt upp som svampar här i staden.En smygtitt på ett av dagens projekt. Innehållet i väskan kommer att presenteras inom kort:-)
Jan Elfström, 2009-11-22


På plats i Indien

Igår natt landade jag i Madras/Chennai - i södra Indien - några timmar efter midnatt. När man kliver ut från flygplatsen möts man av ett hav med människor och en tryckande fuktig värme. Vet inte varför det alltid är så mycket människor utanför flygplatserna i Indien... Det tycks inte spela nån roll vad klockan är på dygnet. Här är det alltid full aktivitet med att möta upp och lämna av folk.

Dagen har jag tillbringat på vår största fabrik här i Indien. Vi har jobbat mer än 15 år med den här fabriken, som nyligen flyttat in i helt nybyggda lokaler.
De är otroligt kunniga på ditt område. Vi har idag, bl a laborerat med att få fram rätt känsla på skinnen i kommande kollektion. Vissa jackor ska både tvättas, vaxas och slipas för att vi ska få fram rätt vintage-känsla. Kul att se när nya produkter växer fram !Jan Elfström, 2009-11-21


Dubbelt upp i norska C!

I senaste utgåvan av norska tidningen C! har de tagit med två outfits från Jofama. Det är både skinnklänningen i svart nappa samt den bruna fuskpälsen som plåtats. Båda produkterna är otroligt heta den här säsongen.Jan Elfström, 2009-11-21

Dag i Hong Kong

Dagen har tillbringats i metropolen Hong Kong. Har mest sprungit runt och kollat in snygga kläder. Här finns alla möjliga designermärken från hela världen. Ett paradis för den shoppingsugne.

Äntligen fick jag anledning att leta fram solglasögonen för första gången på den här resan. Ganska behagliga 20 grader och solsken, efter den råa kylan i Kinas inland.

Otroligt mäktigt att stå på Kowloon sidan och titta ut över Hong Kong Island, med alla skyskrapor och berget i bakgrunden.Nu är det strax dags att packa väskan för vidare färd till Indien. Skall besöka våra fabriker där i några dagar.Jan Elfström, 2009-11-20


Jofamas pälsmössa i Tara

Tidningen Tara har plåtat pälsmössan Sam i senaste utgåvan. Mössan finns i svart eller brun lammpäls. Lika snygg på killar som tjejer. Designad av Lars Wallin.

Jan Elfström, 2009-11-20

Julklappstips i Piraja

Studenttidningen "Piraja" har julklapps-tipsat sina läsare om handskarna som Lars Wallin designat för Jofama.


Handskarna finns även i kaffebrunt med gulddetaljer samt i blankt oxblodsfärgat skinn dekorerat med guldnitiar. Häftig variant.Jan Elfström, 2009-11-19

Ris och ros

Idag har det varit både ris och ros på fabriken.

Hittade några jackor där fodret inte höll måttet. Det var helt enkelt för tunnt, så att det gick att slita sönder. Sånt vill vi inte ha i våra jackor. Detta kan nu åtgärdas och man byter foder på de här jackorna. Tur att man är på plats ibland...

Ros till de nya skinnen som kommer i höstkollektionen 2010. Vilka fina prover vi fått fram... Såg bl a nya jackan från Kenza... Den blir tuff och rockig kan jag lova.. Bilder på den får ni se senare.

Nu är det läggdags här, för vidare färd till Hong Kong i morgon.


Jan Elfström, 2009-11-18

Javisst..en skinnskole-elev som ville stanna kvar i Malung..


Vem då..? Jo det är ju vår glada och käcka kollega, Mimmi Boström,

 

Hon har sina rötter i Östervåla,som även kallas för "Stolriket" i Uppsala län.

Mimimi gick den 2-åriga Skinnskolan här i Malung -05-07,

och har redan jobbat hos oss på Jofama, under högsäsongen -08.

Är sedan i Juni-09, nu fast anställd på företaget och jobbar på Ändrings Ateljén.

Vid behov hoppar hon även in och hjälper Ingmarie, på vår reklamations avd.

Mimmi extraknäcker ibland som fotograf.


Monica Martinsson, 2009-11-18

 

 


Dag i fabriken

Har idag tillbringat hela dagen på fabriken. Kontrollmätt jackor, tittat på skinn och tillbehör mm.

Fabriken vi jobbar med har drygt 450 anställda och har en modern produktionsanläggning. Man jobbar med line-system för effektiv och säker produktion. Vid mer avancerade modeller sätter man upp specialavdelningar med extra erfarna sömmare.


Den här turkosa rullen kommer så småningom att bli en Kenza-jacka:
Ett ytterligare moment är att pressa på förstärkningsmaterial på baksidan, så att skinnet håller för påfrestningar runt exempelvis fickor:
Så här prydlig ska en färdig produkt vara innan vi godkänner den för skeppning till Jofama:


Jan Elfström, 2009-11-17

Nya skinn

Idag har jag varit ute och kollat på nya skinn hela dagen. Har hittat en hel del färgglada saker. Dessutom verkar utvecklingen av kromfria skinn gått framåt i rask takt. Några lunchbilder också... Maten kräver lång tid här i Kina. Det går inte att vara stressad och be om en hamburgare. Här hör det till att man sitter och äter i minst 2 timmar, annars är man otrevlig.


Jan Elfström, 2009-11-16

Jackan äger !!

Kolla inlägget i Aftonbladets minut-för-minutbevakning av Dansbandskampen. Här kommenteras Magnus Carlssons outfit från lördagens sändning. Den gröna jackan han har på sig kommer från Jofama. Modellen släpps i januari 2010. Kommer även i svart tvättat skinn.

 


Jan Elfström, 2009-11-16

Första dagen i Kina

Nu är första arbetsdagen här i Kina avklarad. Har varit på fabriken och tittat på lite nya prover samt en del av pågående produktion. Regnigt och gråkallt väder idag. Tog några bilder från lunchen.... Att äta här tar lite längre tid än att beställa en "Dagens" hemma i Sverige.

Färsk mat kan man räkna med. Fiskarna simmar omkring, så det är bara att peka på vilken sort du vill ha:
Detta valdes tydligen ut som dagens fisk:
Uppdukat och klart. Bra smak på maten på den här restaurangen
Den här lilla grabben åkte skateboard inne i restaurangen och undrade nog vad jag gjorde i deras restaurang:
Imorgon åker vi mot Shanghai för att kolla in en tillbehörsmarknad samt besöka ett par garverier.


Jan Elfström, 2009-11-15

Ännu en outfit på Idol-scenen

Igår kunde vi se Idol-Eddie stajlad med svarta skinnjackan "Mike" från Jofama. Här i duetten med Reza när de sjunger "If Only You"
Jan Elfström, 2009-11-14

På väg

Jaha, då var man på väg österut. Sitter just nu på flygplatsen i Helsingfors och väntar på nästa flyg till Peking. Därifrån blir det inrikesflyget vidare i Kina.

Visste inte att Finnair hade så här många flygplanstyper att välja ibland hehe.... Vet inte vilket av nedanstående flygplan jag får åka med. Man kan ju alltid önska att det blir någon av de två första flygplanen...

Har ändå en känsla att det blir nedanstående Airbus som kommer att frakta mig till Peking:-)


Jan Elfström, 2009-11-13


Kenza i TV4

I morse medverkade Kenza i en intervju med Malou von Sivers i TV4:s program "Efter Tio". Hon berättade bl.a om bloggandet och hur hennes blogg blivit så populär. Hennes blogg besöks dagligen av ca 100.000 läsare.

Naturligtvis berättade hon även om skinnkollektionen hon designat för Jofama.


För alla nyfikna läsare kan vi avslöja att vi släpper en helt nydesignad jacka till hösten 2010, som också Kenza designat. Vi kommer att plåta den kollektionen i slutet av november, men bilderna kommer vi att hålla hemliga ett litet tag till:-)
Jan Elfström, 2009-11-12

Inför resan

Nu gäller det att packa väskan med rätt kläder inför resan till Kina och Indien. Eftersom jag kommer att passera flera klimatzoner, gäller det att ha kläder för alla väder. I Kina får jag tydligen räkna med ett ruggigt väder, medan Indien bjuder på dryga 25 grader.

Normalt sett är det väldigt behagligt klimat i Kina på senhösten. Klart och fint väder med kyliga kvällar. När jag nu kollade prognosen för Shanghai-området fick jag se att det kommer bli ganska kyligt. Förra veckan var dagstemperaturen omkring 25 grader. Idag är det 15 grader, som beräknas sjunka till 8 grader nästa vecka. Man varnar t o m för snö i mitten på nästa vecka. Det är inte kul !!! Kinesernas blankslitna däck och totala ovana att köra bil i snöslask !! Inte heller har man system för ordentlig uppvärmning av lokalerna. Kan tillägga att det är väldigt ovanligt med snö i de regionerna. Har varit där en gång när det snöat. Det låg ett vitt snötäcke utanpå alla blommor och palmer. Såg overkligt ut.

Hoppas på ordentligt väderomslag innan jag landar, så jag slipper detta.

Nu ska jag kolla att alla papper är iordning inför resan. Pass, visum och biljetter kan vara bra att ha med sig.Jan Elfström, 2009-11-12

Fashionation

SAGT OM HÖSTEN 2009:

Åhléns kundtidning "Fashionation" skrev en artikel om höstens mode i senaste utgåvan.

Där frågade man ut "några av Sveriges starkaste modenamn" om höstens viktigaste trender. Kul att Jofama räknas in i ligan av kända designmärken som Lars Wallin, Carin Rodebjer, Ida Sjöstedt, Dagmar och Blank.
Jan Elfström, 2009-11-11

MC-mässa i Milano

Den här veckan pågår den stora mc-mässan i Milano. Mässan är Europas största mc-mässa och hålls där vartannat år. Jofama har en stor styrka på plats där nere, representerade av sälj- och designteamet samt våra agenter i Italien.

Fick precis några bilder från montern:Jan Elfström, 2009-11-10

Välkommen till Jofamas Ändringsateljé...

Så kan det låta, om Du ringer till oss…


Här får du nu veta lite mer om oss, som jobbar där…

Vi som jobbar där är (jag) Monica” Monique” Martinsson, som nu varit i Skinnbranschen i runt 35 år. Började min karriär på Jofama på Niss Oskars tid, men då låg företaget på västra sidan av Dalälven. Tror nog att det var 1973-1974 någon gång, innan jag fyllt 18 år. Därefter blev det några år av varierade sysslor inom olika yrken.

Halvarssons kom jag i kontakt med 1979-80. Där tillverkades mc-Kläder från början till färdigt plagg. Allt från standard storlekar till måttillverkning och  special-designade kundplagg. Där blev jag kvar, tills företaget köptes upp av nuvarande Jofama.

Jobbade sedan som ”första prov-sömmerska”,åt ett annat välkänt företag här i Malung under ca 7 år. Där fick man först en ”skiss”(en bild på jackan) i handen, och det blivande”skinnplagget”  hoprullat  (en” tôllär” på Malungsdialekt). Sedan skulle plagget sys upp, efter denna skiss. Det ”tekniska” fick man så klart, klura ut själv.. men detta var en spännande och lärorik tid. Numera så är jag sedan många år, återigen tillbaka på Jofama, med fortfarande lika brinnande intresse, för detta hantverk.

Det är trevligt med kundkontakten, från olika delar av världen, men även hantverket i sig självt är väldigt trevligt, varierat och spännande. Dom allra flesta gånger kan vi hjälpa våra kunder. Men det händer faktiskt ibland, att vi ”går bet”. Då handlar det mest om att det är för stora ändringar, som ej rent tekniskt går att genomföra.

Vår vardag ser ut som följer: avkortningar/förlängningar av ärmar eller ben, intag eller utökning,av mått,  hjälp med trasiga blixtlås, knappar, spännen, foderbyten, någon söm som släppt, laga skinn som rivits sönder. En hel del av dagen består också av kundkontakter och måttberäkningar till specialsydda mc-plagg.

Återkommer nästa vecka, med min kära kollega Mimmi ,som ska få äran, att göra en presentation av sig..


 

 

 Monica Martinsson, 2009-11-10


Fler Jofama-bloggare

Jag tänkte ge plats för fler bloggare hos Jofama. Detta för att ni ska få bättre inblick i hela företaget och de olika sysslor som genomförs här.

Först ut som extra-bloggare blir vår skräddare Monica Martinsson. Hon jobbar tillsammans med Mimmi på "Jofama Tailor Studio" här i Malung.

"Monique" kommer att återkomma ungefär en gång i veckan med en rapport. Vi väntar ivrigt på hennes första inlägg, som kommer under morgondagen.Jan Elfström, 2009-11-09

Ny tävling

Nu startar mode- och shoppingsajten iCITY.se en tävling där du kan vinna produkter ur kollektionen Jofama by Kenza.

Lycka till i tävlingen.
Tävlingen avslutas 25 november.Jan Elfström, 2009-11-09


Kollektionen börjar ta form

Vi har jobbat intensivt med nya höstkollektionen 2010 några månader. Nu börjar våra foto-prover att ramla in. Dessa skall kollas av ytterligare en gång för att få bästa möjliga passform. Ibland händer det att Ingela blir tvungen att justera om mönsterdelarna ganska mycket för att få plagget att sitta fint. Nästa steg är att vi tar hem provkollektioner till våra säljare. Innan vi tar hem säljarprover måste vi vara säkra på att jackan är "klar" för att släppa på marknaden.


Plåtningarna kommer att ske i slutet av november. Detta kommer att ske av fyra olika fotografer den här gången. Eftersom vi jobbar med olika gäst-designers i kollektionen, har vi valt att ha olika plåtningar för att få fram den speciella känslan i resp kollektion.Jan Elfström, 2009-11-09

Norska WOMAN

Den norska tidningen "Woman" har haft flera redaktionella införanden från Jofama under hösten.
I senaste numret har de plåtat vår svarta pälsmössa, tillverkad av fuskpäls.
 Jan Elfström, 2009-11-08


Jofama åter på Idol-scenen

Igår kunde vi se när Mariette Hansson framförde "Because the night" i svarta skinnbyxor från Jofama. Jättebra framträdande och snygg styling i sin helhet. Se framträdandet här:
Jan Elfström, 2009-11-07

CHIC bloggar

Just nu bloggar tidningen CHIC om vår svarta skinnkjol Desiree i strechskinn.
Jan Elfström, 2009-11-06

Fuskpälsar från Jofama i norsk press

De norska tidningarna ELLE och VIXEN har i sina senaste utgåvar visat upp vår populära fuskpäls Katja. Modellen finns även i en helsvart variant.
* * * * * * * * * * * * * * 

Jan Elfström, 2009-11-05

Reseförberedelser

Förbereder nu resan till Asien. I slutet på nästa vecka åker jag först till Kina, sen vidare till Indien. Jag ska ut och besöka alla våra fabriker som just nu är fullt sysselsatta med produktion av Jofamas vårjackor. Det känns ju hoppfullt just nu när snön vräker ner här i Stockholm, där jag befinner mig.

På fabrikerna kommer jag att kolla att allla modeller blir tillverkade enligt våra kvalitetskrav. Där kontrolleras skinnkvaliteter, måttangivelser och tillbehör. Samtliga jackor kontrolleras innan de skeppas till vårt lager i Sverige.

Samtidigt håller vi på att sy upp provkollektioner inför hösten 2010. Dessa skall vara i Sverige i slutet på november, då våra säljare börjar besöka kunderna. Vi kommer även att plåta alla nya jackor under november månad för att kunna trycka våra nya kataloger.
Jan Elfström, 2009-11-05Nu har Bjarne börjat

I måndags började vår danska säljare Bjarne Andersen sin anställning hos Jofama. Tillsammans med Micke har han varit uppe i Malung under två dagar för att bekanta sig med personalen och gå igenom kollektionen.

Kolla in den specialtryckta t-shirten han hade på sig första arbetsdagen hehe .......Noterat i Sko & Mode nr 7:


Jan Elfström, 2009-11-04

Blossom på hojen

Krutpaketet Blossom Tainton-Lindquist är aktiv i flertalet idrottsgrenar. Hon är också en stor mc-entusiast. Här syns hon i tidningen M-Magasin nr 10 sittandes på hojen i Kenza-jackan. Den nya khaki-färgen passar henne perfekt.Jan Elfström, 2009-11-03

Norska pressklipp

Här ser vi norska tidningen "KK", som i senaste utgåvan uppmärksammat två olika Jofama produkter. På första bilden är det Lars Wallins designade mössa "Sam". På nedersta bilden syns Jofamas tuffa pälsmössa "Fancy" som tillverkas i fuskpäls. 


Jan Elfström, 2009-11-03

Resteröds + Jofama

Visste ni att Jofama har ett nära samarbete med Resteröds ?

Under ett par års tid har Jofama tillverkat Resteröds samtliga skinnjackor. Naturligtvis är vi på Jofama stolta över att Resteröds väljer oss som samarbetspartner, och att de väljer att visa det i kollektionen som heter "Resteröds in collaboration with Jofama".

Detta är ett samarbete mellan två anrika företag. Resteröds grundades 1935 och Jofama grundades 1926. Mycket erfarenhet ligger bakom de här företagen.

Kolla in Resteröds häftiga kollektion på deras hemsida.


Jan Elfström, 2009-11-02

Vinnarna i tävlingen

Nu har vi dragit de tre vinnarna i tävlingen om väskan som Kenza designat för Jofama. Tävlingen kördes i samarbete med nöjessajten posh24.se.

Rätt svar på frågan var: MARIE


Här är vinnarna:

*Anna Raberg
*Elin Lindblad
*Gabriel Andersson (han hade så fin motivering att få ge bort väskan till sin flickvän)


Det kommer att bli fler tävlingar på bloggen framöver. Vi kommer bl.a. att lotta ut en killjacka framöver.Jan Elfström, 2009-11-02

Takbyte

I förra veckan förbereddes det inför takbytet på vårt huvudkontor i Malung. Bilderna togs i fredags när det var strålande solsken. Har idag fått rapporter om att vädret inte är lika vackert.


Hur som helst är det dock ytterst viktigt att vi får taket lagat, så vi slipper ha baljor för att samla upp vattnet i hehe.


Jan Elfström, 2009-11-02


RSS 2.0