Lars Wallin gästade TV4:s Nyhetsmorgon imorse


Läskflaskor blir värmeisolerande foder
Vi på Jofama var tidiga med att lansera miljövänliga skinnjackor. Nu utökar vi vårt "gröna sortiment" inför hösten 2009. Vi har tagit fram 3 herr- och 3 damjackor tillverkade i EcoSoft. Det är en metod som innebär att skinnet garvats med reducerat krominnehåll, vilket minimerar belastningen på miljön och dessutom ger skinnet en snygg vintage-look.

Nytt för denna säsong är att vi i samtliga EcoSoft-jackor använder oss av ett värmeisolerande mellanlägg som heter Thermore Rinnova 100%. Det är en padding som består av återvunnen polyester och där vadden görs av återanvända läskflaskor. Fibrerna är ihopsatta på ett sätt att materialet kan vakuumförpackas under transport och komprimeras vid transport till fabrik.

Fördelar med det nya värmeisolerande mellanlägget är att endast en jacka av detta material:
* sparar råolja motsvarande energitillverkning till att låta en 100W lampa lysa i 50 timmar
* tillvaratar skräpet av sex urdruckna läskflaskor

Jackorna kommer att finnas ute i butik i mitten på augusti.

Här är några exempel på jackor i EcoSoft sortimentet:Jackan på bilden ovan heter Belinda. Finns i svart, cognac och kaffebrunt.Jackan på bilden ovan heter Glenn. Finns i svart och kaffebrunt.Jan Elfström 2009-07-30


Jofamas MC-blogg

Glöm inte att kolla in på vår mc-blogg där några av våra sponsrade åkare skriver om tävlingar, träningar m m...
Mycket intressant läsning och häftiga bilder finns där.


Jan Elfström 2009-07-24

Hemsidan är uppdaterad

Nu har vi lagt in nya höstkollektionen på hemsidan. Där finner ni även Lars Wallins kollektion samt hela Kenza-programmet för hösten. Plaggen kommer att finnas ute i butik i mitten av augusti.

Flera färger av resp modell kan förekomma, så kontakta din lokala återförsäljare eller Jofama för mer information kring din favoritprodukt.
Jan Elfström 2009-07-19

Malung bubblar av folk

Hela Malung kokar av festsugna människor denna vecka när Dansbandsveckan går av stapeln. Arrangemanget ser ut att slå alla rekord ännu en gång. Antalet besökare under veckan beräknas nå 40.000 st. Husvagnar och tält står uppställda på varenda ledig yta runt centrala Malung.

Vi njuter, festar och önskar det vore fler såna veckor i Malung.


Jan Elfström 2009-07-18


Favorit hos CHIC

Skinnkjolen som är designad av Kenza blev snabbt en favorit hos webbredaktören Rose-Marie Söderlund på tidningen CHIC. Se klipp från senaste utgåva nr 15. Kjolen kostar 995 kr och kommer att finnas ute i butik i mitten av augusti.
Jan Elfström 2009-07-18


Intervju med Lars Wallin

Här kan ni läsa intervjun som Damernas Värld gjorde med Lars Wallin ang designsamarbetet med Jofama. Artikeln är publicerad i senaste numret av DV.
Jan Elfström 2009-07-15


Helsida i Damernas Värld

Denna fina styling hade Damernas Värld gjort med jackan "Daisy" i senaste numret. Jackan kommer ut i butik i mitten av augusti och kostar 2995 kr. Finns i färgerna svart, off-white och röd.¨Jan Elfstrom 2009-07-13

Trevligt besök på Jofama

Idag besökte Magnus och Mats Carlsson Jofama. De kollade igenom nya kollektionerna och hittade några personliga favoriter.  Mats stylar flertalet kända ansikten genom företaget Addstyle.Magnus kommer ikväll att delta i Guldklaven-galan som inleder Dansbandsveckan i Malung.


Jan Elfström 2009-07-12


Semestertider

Nu går vi in i lite lugnare tider även på Jofama. Vårt kontor och kundservice i Malung håller dock öppet alla dagar. Bloggandet kommer att gå på halvfart under juli månad. Vi laddar upp för en spännande höst, med mässtart redan i början av augusti. Återkommer säkert med några spännande inlägg under sommaren.

Önskar alla en riktigt skön sommar !!


Jan Elfström 2009-07-09


Så här gick plåtningen till

Hittade några "behind-bilder" från fotograferingen av Lars Wallins skinnjackor. Detta gjordes en kall januaridag på en studio i Stockholm. Hårt arbete av mycket professionella människor ligger bakom dessa fina bilder.Här är några av nyckelpersonerna bakom kampanjbilderna:
Fotograf: Andreas Johansson (LundLund)
Styling: Jonas Hallberg
Projektledare: Jocke Pettersson (RBK Communication)


Jan Elfström 2009-07-06

Annonskampanj hösten 2009

Ni kommer att få se en hel del av Jofama i tidningarna under hösten. Vi kör ett antal helsidesannonser. Här är annonsplanen för kollektionen som Lars Wallin designat för Jofama.

Jackorna kommer att finnas ute i butik från mitten av augusti.Jan Elfström 2009-07-02

Mässorna i höst

Vill bara påminna alla om att vi kommer att byta monter på mässan i Köpenhamn den 6-9 augusti. Vi kommer att ställa ut på Bella Center i C-hallen. Nytt monternr är C3-009A. Montern kommer att vara större än tidigare år. Det känns bra att flytta in i den mer trafikerade modehallen.

I Stockholm finns vi som vanligt på Modecenter i Järla Sjö. Monter nr MSR 0.26. Där pågår modeveckan 10-16 augusti. Samma vecka kör Teko Trading utställning i Oslo.

Skall bli spännande att få presentera nya vårkollektionen som blev mycket uppskattad under säljmötet.

Fast först skall vi njuta av en skön sommar !!


Jan Elfström 2009-07-01


RSS 2.0