London nästa

Imorgon åker jag till London tillsammans med vår designer Ingela. Vi kommer att springa runt där och spana på de senaste trenderna på stadens alla gator. Detta brukar alltid vara kul och inspirerande. London är en fantastiskt inspirerande stad. Gillar pulsen och mångfalden där.  


Jan Elfström, 2009-08-31

 


Styling i QX

Tidningen QX har i september-utgåvan gjort denna häftiga styling med Lars Wallins design. Här på bilden ser vi jackan Bruce Couture och pälsmössan Sam Couture.


Jan Elfström, 2009-08-31

Vilken överraskning

I torsdags blev både Lars och jag ordentligt överraskade av våra kollegor på jobbet. Kollgorna hade fixat ett litet 40-årskalas utan vår vetskap.

Kvällens meny bestod av glödstekt sill och tölla. Här står Peter och Ingmarie och fixar att sillarna blir perfekt stekta på öppen eld.

Bitte in action !!Långbordet stod uppdukat inne i konferensrummet. Festfixarna Monique och Mimmi hade fixat lite uppdrag åt var och en under middagen. Bl a satt Erika och smekte bordsgrannarna på låret (vilket ingen reagerade på, eftersom hon alltid gör så), Magnus sjöng om att han skulle ringa Carina och Lars utbringade onödigt många skål under middagen. Ingela hade en fantastiskt kul kväll och Gunilla satt och vinkade till pojkarna mitt emot henne.


Jag och Lars fick bl a varsin personligt dekorerad pälsmössa av våra kollegor.


Efter middagen var det tipspromenad, korridor-bowling och lite andra lekar.


Jag och Lars tackar våra underbara kollegor för denna trevliga kväll !!!!!


Jan Elfström, 2009-08-29


Noterat i Aftonbladet

Aftonbladet hade igår en notis om vårt miljövänliga sortiment. Bl a nämns att vi har ett mellanfoder som är tillverkat av återvunna PET-flaskor. Det går åt ca 6 återvunna plastflaskor till en jacka.

Känns jättebra att man kan återanvända sakerna i dena "slit-och-släng-värld". Vi håller även på att jaga andra beståndsdelar till våra plagg, som är återanvända. Hoppas kunna plocka på sånt löpande.

Jan Elfström, 2009-08-28


Vårinspiration

Kan inte låta bli att lägga ut lite läckra inspriationsbilder för våren 2010, trots att hösten knappt börjat ännu. De här läckra jackorna kommer ut i butik i januari 2010. De vackra tjejerna ni ser på bilderna heter Vian och Nathalie.Jackorna Gilda och Sara (Foto: Peter Ortwik, Frontface Magazine)Jackorna Kenza och Kenza 3 (Foto: Peter Ortwik, Frontface Magazine)Som ni ser kommer det att bli en färgsprakande vår 2010.

En hel del mocka kommer ni också att se i vårens nya kollektion. Även många tvättade vintage-jackor i snygga färger.Jan Elfström, 2009-08-27

Norwegian Fashion

Läs om samarbetet med Lars Wallin på nätsajten "Norwegian Fashion". Jan Elfström, 2009-08-26

Vinnaren

Vi har nu fått tag i vinnaren bakom mailadressen. Hon heter Emma Hallén och kommer från Lund. Så här ser Emma ut:Jackan skickas så fort den kommer in på lager igen.Jan Elfström, 2009-08-26


Omslagsbild i Tara

Omslaget i senaste numret av Tara som kommer ut idag pryds av modellen Åsa som bär Jofamas kavaj "Carita" i röd lammnappa. Kavajen finns ute i butik redan nu och kostar SEK 2995:-

Finns även i svart.

Jan Elfström, 2009-08-25


Pressklipp i Amelia

Här har tidningen Amelia plåtat den omtyckta bikerjackan "Daisy" i senaste utgåvan nr 19, som utkommer den 27 augusti. Modellen finns i svart, rött och dirty-white som på bilden. Priset är SEK 2995 kr.
Jan Elfstrom, 2009-08-25

Tävlingens lyckliga vinnare

GRATTIS EMMA !!!
Vi har nu utsett vinnaren i förra veckans tävling där vi lottade ut en svart skinnjacka ur Kenzas nya kollektion. Vinnaren heter Emma Hallén. Återkommer med en närmare presentation av Emma ifall hon mailar över någon bild.

Hon svarade rätt på frågan som löd:
"Hur många pyramidnitar är det på väskan som Kenza har designat för Jofama"
Rätt svar är naturligtvis 5 st, vilket väldigt många hade svarat rätt på.
Då intresset varit enormt stort för denna tävling lovar jag att vi återkommer med ytterligare en utlottning nästa vecka.Jan Elfström, 2009-08-24

Senaste Plaza Kvinna

Se aktuellt pressklipp från Plaza Kvinna. Där har man valt ut vår plommonfärgade mockaklänning "Diana" bland favoriterna. Klänningen är tillverkad i DuraSuede (den tvättbara mockan från Jofama). Priset är 1695 SEK.Jan Elfström, 2009-08-24

Cafe i Barcelona

Den här bilden fick jag av en kompis som nyligen varit i Barcelona på semester. Det finns tydligen ett café där som heter JOFAMA.

Hade ingen aning om detta. Är det någon annan som varit in på detta cafe ? Hör gärna av er med bilder i så fall.Jan Elfström, 2009-08-22

Tävlingen avslutas nu

Klockan har nu slagit 18 och vi avslutar nu tävlingen där vi lottar ut en skinnjacka ur Kenzas nya kollektion.

Vinnaren kommer att presenteras på måndag förmiddag här på bloggen.

STORT TACK till alla drygt 6.200 personer som deltagit.

Till alla er som inte vinner, kan jag trösta att vi kommer att köra ytterligare tävlingar framöver på olika produkter. Återkommer med mer information på måndag om detta.

Önskar alla läsare en trevlig helg !Jan Elfström, 2009-08-21


Kenza även på rockscenen

Fick precis de här bilderna från Nina Söderquist. Hon har i år medverkat i Rhapsody in Rock. Här gör hon ett AC/DC-medley.

Känner ni igen jackan ???
Det är faktiskt jackan Kenza 2 som fått extra dekorering av skräddare Wåhlberg. På bilden under ser ni hur jackan ser ut i originalskick.Jan Elfström, 2009-08-21


Notis i Aftonbladet

Klippte detta från Aftonbladet igår. De har plåtat Kenzas svarta skinnkjol med nitar på. Kjolen skickas ut i butik denna vecka.
Jan Elfström, 2009-08-21

DEMO

Kolla in den snygga stylingen som tidningen DEMO gjort med vår skinnbyxa Monique, tillverkad i stretchnappa. Tidningen kommer ut i butik nästa vecka.
Jan Elfström, 2009-08-20


Tävling

Nu har du chansen att delta i utlottningen av en skinnjacka från Kenzas nya kollektion. Jackan som vi lottar ut heter Kenza 3, och är tillverkad i svart tvättat skinn med blommigt foder.


Det enda du behöver göra är att svara på följande fråga:

Hur många pyramidnitar är det på väskan som Kenza designat för Jofama ?

Tävlingen avslutas fredagen den 21 augusti kl 18.00

KOM IHÅG ATT MEDDELA MAILADRESS NÄR NI SVARAR.


Lycka till !!

Vimmelbilder

Nättidningen Frontface Magazine har gjort ett vimmelreportage från förra veckans fest vi hade hos Lars Wallin.

Klicka här för att se reportaget.
Jan Elfström, 2009-08-19 

Kenza i Vecko-Revyn nr 18

Kenza är återigen omslagsflicka i Vecko-Revyn. Här ser ni utgåvan nr 18, som finns i butik i morgon. Där finns även en intervju med Kenza, där hon bl a berättar om sin nya skinnkollektion.Jan Elfström, 2009-08-19

TV inspelning

 


Här kan ni se TV-inspelningen som Fab TV gjorde med Lars Wallin under modeveckan i februari när vi lanserade hans första kollektion för Jofama.


Jan Elfström, 2009-08-18

Solo nr 9

Stor uppmärksamhet har vi fått i tidningen SOLO nr 9. Kenza är dessutom omslagsflicka på september-utgåvan.

Den svarta skinnkjolen är utvald till "Solo-favorit"Skinnjackan är modell Kenza 2.Jan Elfström, 2009-08-17

Carola i vimlet

I lördags syntes Carola mingla runt på Diggiloo. Hon hade skinnbyxan Monique och en variant av skinnklänningen Diana. Hur snyggt som helst !!!
Jan Elfström, 2009-08-17


Modevisning

Vi hade med två outfits i Modecenters modevisning som kördes torsdag, fredag och lördag. Torsdagens visning var även en speciell pressvisning med inbjudna journalister och stylister. 


Ovan jackan Adrian.Ovan jackan Mats


Bildkälla: Stockholm Modecenter.Jan Elfström, 2009-08-16

Celebert besök

Idag kom Carola och Kicken förbi vårt showroom på Modecenter. Här testar de nya skinnjackorna som Lars Wallin har designat. Supertrevlig eftermiddag. Självklart var det massor av nyfikna människor utanför som ville ha autografer.

Jan Elfström, 2009-08-15

Skinnjackor för alla

Här ser vi lilla Majken iklädd en mockajacka från Jofama. Majken, som är 1 år,  kommer från Mönsterås och var här igår tillsammans med sin mamma Tanja. Kan det bli gulligare ??Jan Elfström, 2009-08-15

Kenza hos oss

Idag har Kenza varit på vårt showroom och visat upp sin nya kollektion.

Här ser ni henne in action:
Rekommenderar att ni håller er uppdaterade på bloggen, för vi kommer snart att köra en utlottning på hennes nya jacka.


Jan Elfström, 2009-08-14

Elle´s bloggare

Tidningen Elle´s bloggare Filippa Berg var även med på minglet hos Lars Wallin i onsdags. Här kan ni läsa från hennes blogg:

Igår på Modecenter

Igår besökte Lotta "Vimmelmamman" Gray oss här på Modecenter. Här ser ni henne i hennes favoritjacka, modell Sara i grönt. Kolla gärna in hennes välbesökta blogg.

Nedan ser vi Vian och Nathalie som har bloggen Skindeep.

Jan Elfström, 2009-08-14


Bilder från igår (del 3)


Blossom med två vältränade killar.


Kicken samtalar med Linda Lampenius och Lena Ph.


Kvällens förste gäst Margareta van den Bosch visade stort intresse i nya kollektionen.


Stjärnstylisten Jonas Hallberg från Hollywood tillsammans med sina kollegor.


Fantastiskt glad bar- och serveringspersonal.


Här skålar jag och Lars efter stängning.Jan Elfström, 2009-08-13

Bilder från igår (del 2)

Fler bilder från gårdagen:


Lars snackar med Siroun Forsberg, stylist på TV4.


Inköparna från Best of Brands köar i den välbesökta baren som personalen från Heering skötte så fint.Kvällens supermodeller klädda i Lars Wallins nya kollektion.


Linda Lampenius glänste med sin närvaro.


Mer bilder följer....Jan Elfström, 2009-08-13


Bilder från igår (del 1)

Här har vi lite bilder från gårdagens trevliga fest hos Lars Wallin. Vi tackar fotografen Peter Ortwik från Frontface Magazine för de fina bilderna.


Lena Ph och en väninna skålade.


Jakob i The Poodles provar jackan Bruce (couture-varianten)Carolina Gynning är omringad av de snygga modellerna.Kayo och vår designer Ingela ser ut att ha trevligt.


Mer bilder kommer strax.


Jan Elfström, 2009-08-13

Fantastisk kväll

Igår kväll hade vi ett cocktailparty uppe i Lars Wallins atelje här i Stockholm. Det var närmare 100 personer som kom förbi under kvällen. Vi slog upp dörrarna kl 17 och första gästen var Margareta van den Bosch. Sen kom gästerna i en strid ström och ljudnivån var tidvis ganska hög i lokalen.

Underbara snittar serverades av F12:s personal och goda drinkar serverades av Heering.

Jag har ännu inte fått tillgång till bilderna från festen, men gå gärna in på Carolina Gynnings blogg så får ni ett smakprov från kvällen.

Återkommer med fler bilder....


Jan Elfström, 2009-08-13

Elin och Emma på besök

Idag besökte bloggarna Elin Kling och hennes kollega Emma oss på Modecenter. De kollade igenom vårens nya kollektion samt höstens godbitar. Här ser ni när tjejerna när de provar sina höstfavoriter
Emma har fuskpälsen Katja på sig och Elin testar skinnjackan Marie.


Jan Elfström, 2009-08-12


Planering

De sista förberedelserna inför onsdagskvällens tillställning är nu färdiga. Ska se till att ge en mer detaljerad rapport under torsdagen.

Vi hoppas naturligtvis även på bra bildmaterial från kvällen.
Jan Elfström, 2009-08-11 


Full fart

Nu under eftermiddagen har det varit fullt ös i vårt showroom. Här ser ni bl a inköpare från Gate One, Pagelle och Klädhuset.


Jan Elfström, 2009-08-11


Stockholm Fashion Week

Idag började Modeveckan i Stockholm. Vi är i vårt showroom på Modecenter i Järla Sjö, där vi kommer att vara hela veckan fram till söndag. På torsdag är det en stor pressvisning, så då väntas det in extra många kunder och journalister.

Återkommer med bilder under veckan.

På pressvisningen i februari hade vi med flera outfits, bl a skinnbyxan "Monique", skinnklänningen "Diana" och Lars Wallins couture jacka "Kimberly", som avslutade hela visningen (se bilden).


Jan Elfström, 2009-08-10

SFWM

Det har blivit stor uppmärksamhet kring Kenzas nya kollektion. Bl a har magazinet Stockholm Fashion Week uppmärksammat vårt samarbete med en stor artikel om detta. Läs hela artikeln här:


Kolla också Kenzas egna inlägg på bloggen.


Jan Elfström, 2009-08-09

Vinstdragninig

Vi hade ett lotteri under mässans tre första dagar i Köpenhamn. Bland våra besökare lottade vi ut en dam- samt en herrjacka. Vinnarna i utlottningen drogs igår kl 17.

Här är vinnarna:

DAMJACKAN: Carina Jakobsson, Spirit of St Louis i Skövde.
Hon valde jackan Amy, off-white (se bild nedan)

HERRJACKAN: Rickard, Skinngubben i Köping.
Han valde jackan Clark, grön

Vi gratulerar vinnarna och hoppas ni blir nöjda med jackorna.Jan Elfström, 2009-08-09

Glada kunder

Här ser ni två snyggingar som omringar Lars. Tjejerna är Martina och Deanna som driver butikerna Skinn- & Väskcenter i Ronneby och Karlskrona.
Jan Elfström, 2009-08-08

Direkt från vår monter

Det råder full aktivitet här på mässan. Vi har under dagen fått flera nya kunder som sökt upp oss, vilket vi är jättestolta över. Under mässan har vi haft kunder från Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Lettland, Holland och Spanien. Vi hoppas naturligtvis på ännu fler innan mässan är över.

Bl a har vi fått "Årets Butiker" i både Sverige och Danmark som kunder under dagen.

Här är en bild från direkt från vår monter:Här står jag omringad av de snygga tjejerna Josefin Torold och Hilda Carlén som hjälper oss under mässan. Hilda kom hit direkt efter träningen med U19 landslaget, där hon är målvakt.Jan Elfström, 2009-08-07 

Torsdagskvällen

Efter mässan igår käkade hela gänget middag på en underbar japansk restaurang. Restaurangen heter Custom House och kan varmt rekommenderas. Vi började äta kl 20 och deserten var inte uppäten förrän vid midnatt.Vi tog en fördrink ute på hotellets innergård.

Jan Elfström, 2009-08-07


Första mässdagen

Nu är första mässdagen över här i Köpenhamn. Det har varit bra intresse i vår monter redan från starten kl 9. Naturligtvis blev det extra mycket spring i montern när vi hade utlottning på en skinnjacka bland mässbesökare.

Här är några bilder från montern:Nu ska vi ut och äta japansk middag på Custom House. Förra året fick vi en kanonmåltid på just den restaurangen, så jag hoppas på samma goda mat.


Jan Elfström, 2009-08-06

Eftermiddagsmöte

Under eftermiddagen fick jag tillfälle att träffa den underbara sångfågeln Agnes Carlsson. Jag passade också på att bjuda in henne till oss under modeveckan i Stockholm. Hoppas att hon dyker upp.

Här kan ni lyssna på hennes senaste hit, som slår stort både i Sverige och ute i Europa nu:
Jan Elfström, 2009-08-05

Förberedelser

Har idag varit ute på Modecenter och fixat lite inför den stundande modeveckan. I Köpenhamn fixas det för fullt inför morgondagens öppnande av mässan på Bella Center. Ny monter kräver alltid lite extra insatser. Marika, Staffan och Micke har den delen under kontroll.

När jag var på Modecenter fick jag ta del av tidningen Stockholm Fashion Week Magazine som kommer att distribueras i ca 30.000 exemplar under modeveckan. Där var det en stor artikel om vårt samarbete med Kenza. Hon har lovat att komma ut till vårt showroom under modeveckan för att visa upp sin nya kollektion.Jan Elfström, 2009-08-05

Färgglada vårjackor

Lägger här upp lite bilder på färgglada mockajackor som vi kommer att visa upp på mässan i Köpenhamn. Kolla särskilt in miniatyrjackorna, som vi kommer att använda som färgprover.


Sportiga lumbern "Adrian" är en cool jacka för killarna.


Skjortan "Liza" passar utmärkt till tjejerna.


Jan Elfström, 2009-08-05


Ett skepp kommer lastat...

Så här kan det se ut när en varuleverans kommer in på vårt lager direkt från vår fabrik. Denna skeppning har seglat på havet i ca 5 veckor innan den kommit hem till oss. Vi skickar de mesta varorna hängande i container, för att behålla bästa möjliga kvalitet på plaggen.
Lars-Göran "Plutt" och Lars-Göran "Lale" börjar lasta ur den stora containern.
Containern är djup. Det tar några timmar att tömma en sån här sändning.
Den nöjde lagerchefen Lars ser till att jackorna hängs in på rätt ställe, för att snabbt kunna skickas ut till våra butiker.


Jan Elfström, 2009-08-04

Noterat i Sko & Mode

Branchtidningen Sko & Mode har också uppmärksammat vårt samarbete med Lars Wallin i senaste utgåvan.

Jan Elfström 2009-08-04

Åter från semester

Nu är vi åter igen på jobbet efter några semesterveckor. En del har fortfarande semester, men merparten hos oss återgår till jobbet den här veckan. Här är det full verksamhet nu inför de stundande mässorna. Vi börjar i Köpenhamn 6-9 augusti (Bella Center, monter nr C3-009A) sen tar Stockholm över direkt 10-16 augusti (Stockholm Modecenter, monter MSR 0.26).

I Köpenhamn har vi byggt en helt ny monter i trendiga C-hallen på Bella Center. Den är dessutom större än tidigare år. I år är vi ett stort gäng som kommer att jobba i montern: Reijo från Finland, Hanne från Norge, Emilio och Ricardo från Spanien. Från Sverige kommer Peter, Staffan, Micke, Ingela, Marika och jag att medverka. Dessutom kommer Lars Wallin att vara med oss på torsdag och fredag.

Under Modeveckan i Stockholm har vi också ett spännande program med intressanta händelser. På torsdagen är det pressvisning. Kenza kommer att vara med oss vissa tider i showroomet under Modeveckan.

Just nu råder även full aktivitet på lagret, då detta är en väldigt intensiv leveransperiod. Stort flöde av varor hanteras under en väldigt kort tid. Många butiker vill ha sina varor så snart som möjligt. Vi kommer att se till att de flesta modellerna finns ute i butik från omkring 15 augusti.


Jan Elfström 2009-08-03

RSS 2.0