DV Mode

I sommarutgåvan av DV Mode kunde vi se den här fina bilden på Jofamas mockaklänning Kitty i ett av modejobben.Jan Elfström, 2010-05-31

Fredagskväll i Sandhamn

När båtarna kommit fram till Sandhamn var det dags för middag på Seglarhotellet. Utsikten är magisk ifrån matsalen.
Efter middagen var det fullt ös på dansgolvet:När discot stängde fortsatte vi festen hos Urban och Jonas. Det hade nog inte gått att ta in fler folk på det rummet. Fotot är taget vid halv tre-tiden:

Jan Elfström, 2010-05-30

Fartfylld båtresa

Här några bilder på resan ut till Sandhamn. Hela gänget samlades vid Nacka Strand. Därifrån åkte det modiga gänget med jättesnabba ribbåtar och de mer stillsamma valde att puttra ut i en taxibåt. Att åka ribbåt var en fantastisk upplevelse. Måste testas !!


En drink innan avfärd.Genomgång och påklädning innan vi stiger ombord på ribbåtarna.


Ligan som valde att sitta under tak och titta på ribbåtarna.


Jan Elfström, 2010-05-29

Kollektionsvisningen

Igår gick vi igenom nya vårkollektionen med våra representanter. Därefter hoppade vi i båtarna som skulle ta oss till Sandamn. Återkommer med bilder från härliga Sandhamn.

Jan Elfström, 2010-05-29

Middag på Restaurang J

Ikväll hade vi en samling med alla säljare på Restaurang J i Nacka Strand. Härligt läge alldeles vid vattnet. Här är våra representanter från Spanien, England, Finland, Norge, Danmark och Sverige samlade.Mäktigt när Finlandsbåtarna åker förbi restaurangens brygga.Jan Elfström, 2010-05-27

Lars Wallin kvar hos Jofama

Vi fortsätter samarbetet med Lars Wallin även inför hösten. I augusti släpper vi, med stolthet, hans nya kollektion, som bl a består av en skinn- och en pälsmockajacka med många fräcka detaljer. Jackorna är kombinerade av olika material såsom matt mocka, glansig nappa och strukturerad päls, vilka ger plaggen dess lyxiga känsla.

-"Jag ville ta samarbetet med Jofama vidare. Päls kommer stort i höst och därför var mockapäls ett självklart val denna gång. De flesta mockapälsar är klumpiga i modellen, jag ville skapa något elegant och feminint, något som skulle passa en modern Jeanne D'Arc", säger Lars Wallin i ett pressmeddelande
Jackan Nika Bis och blusen Liliya.
Jackorna Nika och Nika Bis.Jan Elfström, 2010-05-27

Bikerjacka i ny färg

I senaste utgåvan av Sofis Mode i Aftonbladet kunde vi se en styling med en av sommarens nya färger på Kenza 3. Jackan har precis kommit ut i butik i den sköna skin-färgen.

Jan Elfström, 2010-05-26

Strul

Som vanligt klaffar inte allting på en sån här långresa. Idag gick ingenting som det skulle. Jag skulle bli upphämtad på hotellet kl 9.30, men chauffören behagade komma kl 10.45. Ingen hörde av sig om förseningen och jag ringde alla nummer jag kunde till fabriken, men fick inget svar. Då hade de bytt telefonnummer utan att avisera detta och den enda mobiltelefonen jag visste var avslagen.

Till sist kom jag i alla fall ut till fabriken. Där fick jag bara se hälften av de prover som jag skulle kolla på. Resterande var under produktion och inte ens infärgade. Jag är dock ganska säker på att proverna kommer att vara i bra skick när de kommer hem.

Nu är det packning som gäller. Måste iväg till flygplatsen före kl 7 imorgon bitti.


Fotade några bilder från bilresan som gick genom den intensiva trafiken i- och utanför Delhi:Livsfarliga cykeltransporter. Grenar som sticker ut och inga markeringar.
Den här lastbilen hade kört i diket och höll på att välta


Tyvärr är det en del människor som tvingas leva i tält efter vägkanten.
Jan Elfström, 2010-05-25

Sista dagen i Delhi

Resan börjar gå mot sitt slut. Idag ska jag göra sista fabriksbesöket på den här rutten. Tidigt imorgon bitti flyger jag hem till Sverige. Alltid skönt att komma hem.

Hemma i Stockholm börjar vår sälj-kick-off på torsdag kväll. På fredag sticker hela Jofama-personalen till Sandhamn för att ha en trevlig helg tillsammans.Jan Elfström, 2010-05-25


Söndag i New Delhi

Efter tre intensiva dagar på våra fabriker i södra Indien, landade jag igår kväll i huvudstaden Delhi. När jag kom ut från flygplatsen kl 20 möttes jag av en otrolig hetta. Hela 41 grader visade mätaren på då. Antar att dagstemperaturen är uppe i dryga 45 grader i skuggan.

Det är nog bäst att hålla sig inomhus i denna värmebölja.  
Jan Elfström, 2010-05-23

Inflyttningsklart

Vårt showroom på Modecenter i Stockholm börjar nu ta form efter utbyggnaden. Inflyttning pågår, och vi kommer att inviga vårt showroom nästa vecka med en sälj-kick-off. Då kommer alla säljare från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Holland, England och Spanien att delta.

Fick precis lite bilder från den pågående inflyttningen skickade av Peter:Jan Elfström, 2010-05-21


Fina jackor

Är jättenöjd med dagen. Har sett produktionsstarten av JOFAMA RETRO. Det ser kanonfint ut. Idag har jag även kollat av våra nya prover inför nästa vår. Grymt fina prover. Jag kan lova att RETRO kollektionen växer till nästa säsong. Som vanligt görs en del småjusteringar in i det sista. Skinnet finputsas in i minsta detalj när det gäller RETRO-kollektionen, för att få rätt känsla i plaggen.

Fabriksledningen, fr v: Damo, Balajee och Yogam.Jan Elfström, 2010-05-20

Frukost vid poolen

Det blev alldeles för lite sömn inatt. Pga ett tropiskt oväder med blixtrande skyar runt Hong Kong blev vi försenade när vi skulle flyga hit till Indien. Dessutom hade det varit en cyklon här i Madras, så luften var ordentligt orolig. Hursomhelst, vi landade vid halv två inatt. Väskorna behagade de inte skicka ut på bandet förrän vid halv tre. Antar att jag checkade in på hotellet strax efter tre denna torsdagsmorgon.

Nåval, en liten frukost under kokospalmerna, ska väl kunna ge mig energi att klara en till dag i värmen.Jan Elfström, 2010-05-20

Idag plåtas det i Sverige

Just nu pågår plåtningen för Jofamas vårkampanj 2011 i Stockholm. Det är fotografen Andreas Johansson och stylisten Jonas Hallberg som arrangerar hela jobbet tillsammans med Louise på Lundlund. Önskar jag kunde vara med, men jag vet att de kommer att göra ett strålande jobb. 

Kika in hos Stylist-Jonas eller Kenza, så får ni säkert se lite behind-bilder under kvällen.

Vi kommer också att kunna visa lite behind-bilder på Jofama-bloggen framöver, då vi har Peter Ortvik från Frontface Magazine som gör ett reportage åt oss kring fotograferingen.Själv har jag lämnat Kina och sitter nu på flygplatsen i Hong Kong och väntar på nästa flyg som ska ta mig till Madras i södra Indien. Imorgon ska jag bl a kolla av produktionsstarten av nya kollektionen JOFAMA RETRO.


Jan Elfström, 2010-05-19

Hemma hos

I dag blev jag bjuden på middag hemma hos fabrikschefen Mr Wu och hans fru. Fick nöjet att se det nybyggda huset som de flyttade in i för några månader sedan. Allt är sprillans nytt och arkitektritat. Fyra våningsplan som tillsammans blev 270 kvm. Villaområdet ligger i anslutning till en mindre flod och ett berg med fina vandringsleder i byn Xindeng, som är nästan fyra timmars bilresa från metropolen Shanghai. Här står Mr Wu och hans fru framför det stora akvariet som delar av köket från vardagsrummet.Rejäla ribs och franskt rödvin bjöds det på denna trevliga kväll.Jan Elfström, 2010-05-18

Andra dagen i Kina

Som planerat kom det fram mer spännande saker igår, när fabriken var i full sving. Vi fick även göra om en del behandlingar på några jackor, så att de fick just det utseende vi hade föreställt oss. Nuförtiden, är det så många olika moment innan en jacka är klar. De ska tvättas, tumlas, målas eller fettas in. Allt för att jackorna ska få den perfekta känslan och rätta uttrycket. Det känns som att vintage-modet är här för att stanna.Jag och fabrikens ägare Mr Wu besöker sysalen där Jofamas produktion pågår för fullt.


I
De här "rullarna" består av ihoptvinnade skinndelar som sen ska bli en jacka. Den tvinnade effekten gör att jackorna får ett spännande utseende när de är färdiga.
Jan Elfström, 2010-05-18


Härlig måndagsmorgon

Perfekt väder denna måndagsmorgon. Temperaturen ligger mellan 20-25 grader och det ser ut att bli en vacker däg.

Hotellet jag bor på i Hangzhou ligger alldeles vid stranden av den vackra sjön West Lake. Området runt sjön är mycket populärt för turister från hela Kina och Japan. Otroliga planteringar och byggnader runt den stora sjön. Här pågår ständig aktivitet. Nu på morgonen står folk och gymnastiserar, oavsett ålder:

Hotellet där jag bor, ligger bara 50 meter från strandpromenaden.

Nu ska jag slänga mig in i bilen och åka ut till fabriken.Jan Elfström, 2010-05-17

Första dagen avklarad

Då är första dagen avklarad här i Kina. Gick igenom en del prover och fick en överblick av vilka artiklar som låg i produktion för tillfället. Dock är det söndag, så man hade inte igång fabriken för fullt. Imorgon blir det säkert mer action och fler spännande jackor att kontrollera.

Man märker hur nyttigt det är att besöka fabrikerna med jämna mellanrum. Att skriva en instruktion via mail blir aldrig samma sak som när man kan förklara på plats hur man egentligen vill att jackan ska se ut. Den fabrik vi jobbar med i Kina är otroligt samarbetsvilliga och försöker supporta oss hela tiden, så att vi ska kunna leverera topp-kvalitet på våra jackor.
Jan Elfström, 2010-05-16

Då har man landat

Resan från Stockholm till hotellet här i Kina tog nästan 18 timmar, med flygplansbyte både i Helsingfors och Peking. Har nu hunnit vila mig lite och gått en promenad i ett skönt duggregn för att leta upp en efterlängtad KFC.

Imorgon bitti ska jag ut på fabriken och kolla in nya proverna. Det ska bli spännande !!!Jan Elfström, 2010-05-15

Kenza + Bubbleroom

Kenza har varit modell i senaste numret av Bubbleroom Magazine. Där har de bl a stylat henne med Jofamas bruna jacka Gilda (med avtagbara ärmar). Kanonbilder !!!

Jan Elfström, 2010-05-14

Dags för avresa

Nu är väskorna färdigpackade och snart är det dags för avfärd till Kina igen. Den här gången blir det en ganska lång resa. Börjar med några dagars jobb på fabriken i Kina, innan jag flyger direkt till Indien och fortsätter att besöka våra fabriker i Delhi och Madras. Under de närmaste tolv dagarna blir det ett antal timmar uppe i luften. 
Jan Elfström, 2010-05-14

Favorit i Damernas Värld

I senaste numret av Damernas Värld, nr 7, har Jofamas skinnbyxor kommit med bland modechefen Martina Bonniers favoriter. Den utmärkelsen är vi naturligtvis mycket stolta över.

Jan Elfström, 2010-05-13

Hollywood Glamour i Malung

Lägger upp lite bilder från Jonas Hallbergs blogg Hollywood Glamour.

 


Vi hade så trevligt när han var uppe på besök i Malung. På söndagkvällar har inte Malung det bästa restaurangutbudet, så istället handlade vi lite mat på pizzerian och åkte hem till mig och drack skumpa och åt kebab. "Man tager vad man haver".


Här ser vi Jonas in action när han kollade igenom våra jackor:
Nästa vecka plåtas kampanjen för våren 2011 med Jonas Hallberg som stylist och Andreas Johansson bakom kameran. Ser fram emot detta samarbete.Jan Elfström, 2010-05-12

Läckra sommarfärger

I tidningen CHIC nr 8 tipsade stylisten om Jofamas mockaklänning Kitty. Otroligt populär klänning. Slutsåld hos oss, men det kan finnas några exemplar kvar ute i butikerna.

Läcker styling btw !!


Jan Elfström, 2010-05-11

Vinnarna

Nu har vi äntligen dragit vinnarna på förra veckans tävling som vi hade tillsammans med Stil-Robins blogg. Eftersom det var många svar på båda bloggarna, har vi beslutat att vara extra generösa och lotta ut en jacka från varje blogg:

Rätt svar i tävlingen var: 1950-talet

Vinnare hos Stil-Robin blev:
Fredrik Olofsson (vinnaren underrättad via mail)

Vinnare hos Jofama blev:
Patrik Abra (vinnaren underrättad via mail).

Här är priset som vinnarna får:

Än en gång, tack för intresset och håll utkik för fler tävlingar framöver.Jan Elfström, 2010-05-10


Besök från Hollywood

Idag har vi besök av stjärnstylisten Jonas Hallberg här i Malung. Jonas kommer att göra stylingen till vår nästa kampanj inför våren 2011. Följ gärna Jonas intressanta liv från Hollywood och hela världen i hans blogg. Inom de närmaste dagarna kommer hans blogg att ligga på Aftonbladet hos Sofis Mode.
Jan Elfström, 2010-05-10


Vårens dyraste byxa?

Läste en artikel i Dagens Industri om en lyxig skinnbyxa från Balmain som kostar 95.000 kr !! Kan inte annat än att hålla med: otroligt snygga och väldesignade.Jan Elfström, 2010-05-09

Tävlingen avslutad

Tävlingen har nu avslutats. Vi har fått drygt 170 tävlingssvar på Jofamas och Stil-Robins bloggar. Vinnaren kommer att presenteras på måndag eftermiddag.

Vi tackar för intresset och lovar att återkomma med fler tävlingar inom kort.

Trevlig helg !Lånade den här bilden från Stil-Robins blogg, där han bär jackan som lottas ut.
Jan Elfström, 2010-05-07


FHM-styling

Norska utgåvan av FHM For Him Magazine hade ett snyggt modejobb med Jofamas skinnjacka i maj-utgåvan. Den blå skinnjackan "Mats", som är gjord i tunn lammnappa,  finns även i svart och tobacco.


Jan Elfström, 2010-05-07


Kenza-kollektionen utvecklas

Idag har jag haft möte med Kenza om hennes nya kollektion för våren 2011. Vi gjorde de sista avprovningarna och några få justeringar. Resultatet ser lovande ut. Kan redan nu avslöja att det kommer in fler typer av plagg i kollektionen. Allt kommer att plåtas senare under maj månad. Ser fram emot att lansera fortsättningen på det spännande samarbetet "Jofama by Kenza 2011".Här sitter vi nöjda efter genomgången, i hennes lägenhet som bl.a. pryds av Tokio Hotel-tavlor och prestigefyllda bloggpriser. Hunden Armani hoppade glatt omkring där hemma.Jan Elfström, 2010-05-06

Queen of the night

I senaste utgåvan av norska tidningen C! har de listat säsongens favoritklänningar. Mockaklänningen Kitty (turkos/blå) från Jofama blev en av favoriterna.


Jan Elfström, 2010-05-06

Den 5 maj

I måndags krattade jag gräsmattan. Trodde att våren hade kommit även till Malung, men icke....
Igår kväll vräkte det ner snö i Malung och vi vaknade till ett mycket vackert vinterlandskap med strålande solsken idag.

Dags att vi får vår och värme på riktigt nu.
Jan Elfström, 2010-05-05

Tävlingsdags

Nu har ni chansen att vinna vårens snyggaste killjacka från Jofama. Tillsammans med bloggaren Stil-Robin kör vi denna vecka en tävling där vi lottar ut ett exemplar av den cognacsfärgade jackan Colin.


Det enda ni behöver göra är att svara på nedanstående fråga:

Från vilket årtionde kommer jackorna i nya kolletkionen JOFAMA RETRO ?

(Svaret hittar ni längre ner i Jofama-bloggen)

Skriv in svaret i kommentarsfältet och ange vilken storlek du önskar om du vinner.

Tävlingen avslutas på fredag den 7 maj, kl 18.00. Vinnaren presenteras på bloggen den 10 maj.


LYCKA TILL !

PS ! Kom ihåg att även tipsa era vänner om tävlingen. Jofama Fashion finns nu också på Facebook. Som fan till Jofama Fashion missar du inga tävlingar.

Inför Eurovision Song Contest

Vi kommer att få se några Jofama-outfits på panelen som skall granska de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest, som körs i Oslo senare i maj. Panelen består av Marie Serneholt, Kayo Shekoni, Lena Philipsson, Rennie Mirro och Thomas Lundin. Programledare är Christer Björkman.

I senaste programmet sågs Marie Sernehold i jackan Kenza 3.

Här på bilden ser ni Kayo i mockaklänningen Kitty, som också kommer från Jofama.Här är sändningsdatumen för panelprogrammen: 27 april, 4 maj, 11 maj och 18 maj.Jan Elfström, 2010-05-03


RSS 2.0