Trevlig helg

På måndag återkommer vi med vinnarna i tävlingen av Kenzas väskor. Intresset var jättestort även den här gången. Det är drygt 4.300 inlägg på bloggtävlingen som startade i måndags i samarbete med nöjessajten Posh24.se


Strålande fint väder i Malung denna lördag. Vi önskar alla läsare en trevlig helg !


Jan Elfström, 2009-10-31

Idol-Andreas

Igår kunde man se Idol:s Andreas Carlsson på galapremiären av "Trubbel i Paradiset. Han bar en fin skinnjacka från Jofama, modell "Bruce - Couture version".
Foto: stureplan.se

Se fler bilder från vimlet på nöjessajten stureplan.se.
I vimlet ses även jackans formgivare Lars Wallin.Jan Elfström, 2009-10-30

The Poodles på Europaturne

Idag sticker våra vänner från The Poodles ut på stor Europa-turne. De ska bl a besöka Tyskland, Italien, Danmark och Spanien, se hela turneplanen här. Jag antar att de har packat resväskorna med en hel del skinnkläder från Jofama.
Bandet har genom åren setts med många Jofama-outfits.


Här ser vi när Kicken var inne på Modecenter och provade Lars Wallins senaste design för Jofama.

Mingelfesten på Champions of Rock. Här står jag och dricker lite skumpa med Jacob.Vi önskar dem lycka till på turnén. Häng med på deras blogg på Aftonbladet under turnen.Jan Elfström, 2009-10-30

Inne med stickat

Igår kväll hade några av tjejerna på Jofama "stickafton" hemma hos Tinis. De har tydligen blivit inspirerade av alla stickade plagg som syns i modetidningarna just nu. Jag kunde inte låta bli att gå dit och dricka ett glas vin med dem. Naturligtvis tog jag fram kameran då.

Vi får be tjejerna om uppföljande bilder när de är klara med sina handarbeten...
Från vänster ser vi: Kristina, Ingela, Marika, Maria, Bitte, Gunilla


Jan Elfström, 2009-10-30

Bilder från Spanien

Förra veckan besökte vår försäljningschef Micke Spanien. Han reste runt några dagar med våra säljare Emilio och Ricardo för att besöka några butiker som har Jofama i sitt sortiment.Butiksskyltning i Barcelona. Här ser vi jackan Kimberly, designad av Lars Wallin.En annan fin butik hade skyltat med jackan Robert.Seriöst kontraktskrivande med Ricardo och Emilio.Missade naturligtvis inte Zlatans mål på plats i Barcelona. Här ser vi Mickes familj.Solsken i Barcelona. Då bär även hundarna solglasögon.Jan Elfström, 2009-10-29

Ny plocksida

Såg i senaste numret av Plaza Kvinna (nr 11) att de tagit med skinnjackan Kenza 3 i ett av modejobben. Kul att det är så otroligt mycket skinn i modebilden nu. Fick förresten rapporter igår från Micke, som varit i Spanien och besökt våra säljare. Skinnmodet är, om möjligt, ännu mer i ropet där nere just nu. Detta borde innebära att det blir ännu hetare med skinn i Sverige nästa år, för Spanien ligger ju normalt sett lite före oss i modebilden.


Jan Elfström, 2009-10-29

Tintomara

Här får ni ta del av "behind bilderna" från en plåtning som pop/rock-gruppen Tintomara gjort. För denna plåtning lånade de skinnjackor av Jofama. Man har använt kollektionen som Lars Wallin designat för oss.
Fotograf: Joakim Karlsson
Projektledare: Unlimited ManagementJan Elfström, 2009-10-28

Dags för fuskpäls

Tidningen "Passion for Business" har i senaste utgåvan rekommenderat fuskpälsen Katja från Jofama.
Modellen har varit otroligt populär den här säsongen. Fint arbetad fuskpäls med infällda mockaband. Finns även i en helsvart variant. Priset är 1795 kr.


Jan Elfström, 2009-10-28

Pressklipp i Norge

Den norska tidningen "Shape Up" har fotat mössan Fancy, som tillverkas i fuskpäls. För övrigt kan ni se ett tidigare blogginlägg om säsongens mössor från Jofama.
Jan Elfström, 2009-10-27

Miljösmarta Jofama

Tidningen Ljuva Livet har i senaste utgåvan uppmärksammat vårt utvecklingsarbete med att ta fram mer och mer miljövänliga produkter. Jofama var tidigt ute med att ta fram skinn garvade på ett miljövänligt sätt. I senaste kollektionen har vi ett antal jackor som är fodrade med ett värmeisolerande material som tillverkats av nedmalda pet-flaskor. Läs mer om vårt miljöarbete i bloggens inlägg den 30 juli 2009.

Jan Elfström, 2009-10-27
 


Biker i tidningen MAN

Tidningen MAN har i senaste utgåvan tagit med bikerjackan Mike. Jackan görs i svart tvättad nappa med löstagbar krage i fuskpäls. Min absoluta favorit denna höst.

Jan Elfström, 2009-10-26

Ny tävling startar idag

Denna vecka kör vi tillsammans med kändissajten Posh 24 en ny tävling. Den här gången lottar vi ut 3 st skinnväskor designade av Sveriges största bloggerska Kenza.

Då intresset var så otroligt stort under förra veckan att vinna Kenzas jacka, finns nu chansen att vinna fler produkter ur Kenzas trendiga kollektion.

FRÅGA ATT BESVARA:

Vad heter jackan som är avbildad nedanför ?


Tävlingen avslutas på lördag kl 12.00


LYCKA TILL !!


Personalnytt

Vi hälsar Mats Lenne tillbaka till Jofama. Han kommer att jobba hos oss under november månad. Fr o m januari kommer han också att vara på vårt lager och bland annat se till att leveranserna går ut till våra kunder.

Jan Elfström, 2009-10-26


V I N N A R E N

Vi har nu dragit vinnaren från förra veckans utlottning av skinnjackan "Jofama by Kenza". Den lycklige vinnaren heter Cathrine Bose och kommer från Söderköping.

Hon driver en blogg som heter www.actti.blogg.se

Vinnaren är underrättad via mail.Jan Elfström, 2009-10-26


Jofama på Idol-scenen

Igår kunde vi se Eddie framföra sitt bidrag i Idol-tävlingen iklädd en skinnjacka från Jofama. Denna häftiga bikerjacka, som är pimpad med massa metalldetaljer och har delar av skotskrutigt tyg, designades av Benjamin Falk. 

Denna klenod är idag svår att få tag på, men ev kan den finnas hos den trendiga second-hand affären 118 Second Läder på Odengatan 86 i Stockholm.Jan Elfström, 2009-10-24

Tävlingen är nu avslutad

Nu har tävlingen avslutats. Det ser ut som vi fått nästan 6.300 kommentarer på tävlingsinlägget och de flesta har svarat rätt på frågan.

Jackan vi efterlyste heter AGNES, och ser ut så här i verkligheten:
En vinnare kommer att dras på måndag förmiddag. Återkommer med vinnarens namn så snart vi fått tag på henne.

Vi tackar för visat intresse och lovar att det blir fler tävlingar framöver på bloggen !!!

Trevlig helg !Jan Elfström, 2009-10-23

Bilder från igår

Här står Lars och Ingela och letar bland alla färgklipp. Det är många beslut som ska fattas innan produktion. Behind the camera...
Fotografen Timea Hedlund fixar med ljuset inför plåtningen. Anki Förste assisterar henne.
Lars Wallin sitter på vespan och visar stolt upp sin skinnjacka.Jan Elfström, 2009-10-22

Topplistan

Så här såg aktivitetslistan ut hos blogg.se under gårdagen. Jofamas blogg låg på första plats. Detta tack vare alla nyfikna läsare som ville delta i utlottningen på Kenzas nya jacka.

Kul !!!Härligt gensvar

Tack för all uppmärksamhet kring tävlingen på vår blogg. Jofamas blogg har haft mer än 18.000 unika besökare på drygt ett dygn. Detta är vi otroligt tacksamma för. Vi har tydligen hamnat på 1:a plats på listan för de mest aktiva bloggarna hos www.blogg.se. Tävlingen avslutas på fredag kl 18, så fortfarande finns chans att vinna den åtråvärda jackan som Kenza har designat.


Idag har vi haft designmöte tillsammans med Lars Wallin på vårt huvudkontor i Malung. Det började med en fotografering av Lars för en tidningsartikel om Jofamas olika designsamarbeten. Därefter blev det kvällsarbete med vår designer Ingela, där vi gick igenom Lars Wallins nya kollektion för hösten 2010. Imorgon lägger jag ut lite bilder från detta.Jan Elfström, 2009-10-21Pälsmössa på CHIC´s blogg

Kolla in senaste inlägget på tidningen CHIC´s blogg. Här redovisas några sköna pälsmössor inför kommande vinter. Jofama´s modell Fred är med i reportaget. Finns i svart tvättat skinn med fuskpäls. Pris 399 kr.
Modellen finns ute i butik nu.Jan Elfström, 2009-10-21

Jofama syns även i Dansbandskampen

Nu är det aktuellt med ny säsong av tv-programmet "Dansbandskampen". Här syns Magnus Carlsson - som är med i juryn även den här omgången - med den svarta jackan Clark.
Jackan kommer även i en snygg grön färg till våren.


Jan Elfström, 2009-10-21

T Ä V L I N G

Nu kör vi en ny tävling, där ni kan vinna Kenzas nya, otroligt populära skinnjacka.

Den snygga jackan som Kenza själv har designat finns i tre olika färger i höst.
Vinnaren får själv välja färg. Finns i svart, grått och cognacsbrunt.
TÄVLINGENS FRÅGA:

Vad heter Jofama-modellen som blivit avbildad på skissen nedanför ?
Rekommenderar att ni tar hjälp av vår hemsida för att lista ut svaret.
Tävlingen avslutas på fredag 23 oktober, kl 18.00

Kom ihåg att skriva vilken färg och storlek (32-44) ni önskar om ni vinner.


LYCKA TILL !!!

Tjejfavorit i King

I herrmodetidningen King listar modechefen Pamela Bellafesta varje månad sina tjejfavoriter. I kommande nummer har hon placerat Jofama´s stretchbyxor Monique på första platsen bland favoriterna.

Ni kan även kolla in Pamelas blogg hos Modette.


 Jan Elfström, 2009-10-20


Klipp från Tara

Den kraglösa bikerjackan Daisy har varit flitigt plåtad i höst. Jackan finns i svart, off-white och rött. Här ser vi senaste pressklippet i tidningen Tara nr 14.

Jan Elfström, 2009-10-19


Utlottning

Håll utkik i bloggen nästa vecka. Vi kommer att köra en tävling på en skinnjacka. Jag återkommer med mer detaljer i mitten på nästa vecka.
Jan Elfström, 2009-10-18

Kundbesök i Stockholm

Idag har jag varit ute med Micke och Peter här i Stockholm och besökt en hel del av våra kunder. Kul att se butikerna och kolla hur försäljningen går.

Vi började i morse med ett besök hos livsstilsbutiken Nordiska Hem i Danderyd. Det är en fantastisk butik. Häftig inredning, sköna möbler blandat med det senaste i klädmode. Allt i en väldigt skön mix. Man får känslan av att vara inne i ett vardagsrum när man är inne i butiken.


Micke sitter här, mitt inne i butiken, och fikar tillsammans med Katarina och Lotta.Absolut värt att besöka butiken. Adressen är Golfvägen 1-3, DanderydJan Elfström, 2009-10-16

Pressdagar i Stockholm

Denna vecka pågår pressdagar i Stockholm hos de flesta PR-byråer. Detta innebär kollektionsbyten och nya vårplaggen visas upp för journalisterna. Spalt PR, som vi jobbar med, hade under gårdagen haft besök av drygt 130 nyfikna journalister. De tittar genom kollektionerna och lånar plagg som de senare väljer att fotografera för kommande modejobb i tidningarna.

Här ser vi lite bilder från deras showroom, där det under kvällen också ordnades ett litet mingel.
Jan Elfström, 2009-10-15

Tid för handskar

Handskar är absolut nödvändigt i dessa kalla tider. Tidningen Tara har i senaste utgåvan gjort ett urval av deras favorithandskar. Bl a är Lars Wallins designade handske Jade Couture med här. Den är tillverkad i oxblodsfärgat skinn, dekorerad med guldnitar.

Jan Elfström, 2009-10-15


Rock på Cirkus

Igår var det en riktig rock-afton på Cirkus i Stockholm. Det var Peter Johanssons "Champions of Rock" som gick av stapeln. Gästartister var Nina Söderquist och Kerry Ellis. Den fantastiska showen är en hyllning till rockbandet QUEEN.

Det var fartfyllt från första stund. Publiken stod upp vid flera tillfällen, bl a när låtarna Radio Gaga och I Want It All spelades.


Full fart på scen från första låten.


Sitter nöjd och väntar på andra akten.


Efter föreställningen bjöds det på ett mingel. Kolla in de chokladdoppade jordgubbarna !!


En mycket glad Nina minglade runt efter showen. Nina har tidigare setts i flera outfits från Jofama.Jan Elfström, 2009-10-14


Lars Wallin i Elle Interiör

I senaste numret av Elle Interiör har man intervjuat Lars Wallin om hans personliga stil. Han säger där i ett uttalande: "I höst bor jag i min nya skinnjacka som jag designat för Jofama, den passar till allt".

Se hela artikeln här:Jan Elfström, 2009-10-13

Jofama expanderar i Danmark

Jofama´s fashion avdelning tar ytterligare ett steg för att stärka sin position på den Skandinaviska marknaden, som en ledande leverantör av moderiktiga skinnkläder.

Vi har anställt Bjarne Andersen, 38 år, som säljare i Danmark. Han börjar sin anställning hos Jofama den 1 november. Bjarne har lång erfarenhet av försäljning till butik. Idag jobbar han som säljare för märket Ciso i Sverige och vissa distrikt av Danmark.Bjarne Andersen (ny säljare på Jofama i Danmark)


Staffan Lööf, Jofama´s säljare på södra/västra Sverige, som även byggt upp den danska marknaden åt oss lämnar därmed över Danmark till Bjarne. Staffan kommer i stället att utöka sitt svenska distrikt med Värmland fr o m 1 januari 2010.
Jan Elfström 2009-10-12

Söndagsförmiddag i Malung

Malung kan verkligen bjuda på omväxlande väder. Igår hade vi en strålande vacker höstdag. Kall morgon, helt vindstilla och strålande sol. Idag har vi fått en ordentlig försmak av vilken årstid vi går till mötes.

Just nu snöar det kraftigt utanför kontorsfönstret. Var tvungen att gå ut och knäppa några bilder.

Jan Elfström, 2009-10-11

Fler pressklipp från Norge

Det känns kul att skinnet är på gång även i Norge. Vi har under året fått upp många nya butiker runt om i Norge. Verkar som om både kunderna och pressen i grannlandet gillar Jofama´s produkter.

Här är senaste veckans pressklilpp från norska pressen.

I tidningen Mascara hade man plockat ut Kenza kjolen:

Tidningen Tara hade plockat muddjackan Agnes:Jan Elfström, 2009-10-10


Kollektionsmötet

Nu har vi i två dagar gått igenom kollektionen för hösten 2010. Det har varit ett givande möte. Representanter från Sverige och Norge har jobbat tillsammans med vår designavdelning. Här gäller det att veta vad som är modernt nästa höst... Spännande !!
Känns som vi får fram en mycket stark kollektion. Dessutom har vi ju lite överraskningar från både Lars Wallin och Kenza på gång.
Hela kollektionsgruppen uppställd: Marika, Peter, Ingela, Alvin, Carina, Micke och Bitte.Jan Elfström, 2009-10-09

Glamorös shopping

Tidningen Glamour hade med fuskpälsen Katja i senaste utgåvan. Pälsen finns i två färgställningar och har sålts väldigt bra den här säsongen. Vissa butiker sålde slut på mycket kort tid.
Skönt värmande plagg för kyliga höstdagar. Så här ser färgerna ut i fuskpälsen:


Jan Elfström, 2009-10-09

Tidningen Chic

Tidningen Chic har i senaste numret ett stort modejobb med olika skinnplagg. Man kan där se många olika designers tolkning av skinnmodet. Från Jofama hade de plockat ut Kimberly Couture, designad av Lars Wallin.


Jan Elfström, 2009-10-08


Klänning i Allers

Även tidningen Allers har uppmärksammat vår klänning "Diana" i senaste utgåvan. Här har de plåtat varianten i plommonfärgad mocka. Riktigt omtyckt artikel som nästan är slutsåld nu.


Jan Elfström, 2009-10-07

Intervju till Sälenrevyn

Idag var Timea Hedlund från Bild & Budskap här på besök. Hon var utsänd från tidningen Sälen Revyn för att göra ett reportage kring Jofama´s satsningar på  stora designsamarbeten de senaste säsongerna. Tidningen Sälen Revyn beräknas ha 800.000 läsare av deras tre upplagor som utkommer under vinterhalvåret.


Jan Elfström, 2009-10-07

Cosmopolitan

Tidningen Cosmopolitan hade i utgåva 10 fotat modell Agnes i metallic-skinn. Dock hade de ett fel i texten om jackan. Den här modellen är designad av vår egen Ingela Lundin, och inte av Lars Wallin som tidningen skriver.
Jan Elfström, 2009-10-07

Hett med pälsmössa

Nu verkar hösten ha kommit på allvar. Här i Malung hade vi i morse -8 grader. Dags att plocka fram mössan. Jofama har den här säsongen ett brett urval av pälsmössor för både tjejer och killar i olika prislägen.

Nedan ser ni pälsmössan "Fancy" stylad av tidningen Nolltvå. Finns även i helsvart och brun-svart fuskpäls.


 


Pälsmössan "Fred" finns i både svart och brunt med off-white fuskpäls.Vill man ha en lyxigare mössa väljer man Lars Wallins designade pälsmössa "Sam" gjord i lammpäls. Finns i svart, brunt eller oxblod.
Jan Elfström, 2009-10-06


Champions of Rock

I morse medverkade gänget bakom musikturnén "Champions of Rock" på TV4:s Nyhetsmorgon. Detta är en hyllningskoncert till popgruppen Queen som började förra veckan. I studion och på scen syntes bl.a. Nina Söderquist i sina svarta skinnbyxor från Jofama. 

Ser fram emot att få se deras extrainsatta koncert på Cirkus i Stockholm nästa vecka.

 

Jan Elfström, 2009-10-05


Omslag igen

Kenza är återigen omslagsflicka. Den här gången är det tidningen Frida som valt att ha henne på omslaget i utgåva nr 20, som kom ut förra veckan.
Jan Elfström, 2009-10-05

Anrikt företag

Jofama är ett av Skandinaviens äldsta skinnföretag. Den traditionen ska vi vara rädda om. Det är häftigt att bläddra i gamla produktkataloger och se tidigare jackor som är helmoderna än idag. Kunderna betalar ett högt pris för att komma åt dessa klenoder i de trendiga second-hand affärerna.

Hittade den här katalogen från 1967, där man bl a kan se denna hypertrendiga bikerjacka.
Här kan man snacka om miljövänliga plagg med en livslängd på över 40 år.  Värt att ta i beaktan i den här slit-och-släng världen vi annars lever i.Jan Elfström, 2009-10-03


Kollektionsgenomgång

Idag har vi haft första kollektionsgenomgången inför hösten 2010. Det var Ingela, Marika, Micke och jag som kollade in de nya designförslagen. Mycket snyggt kan jag lova. Det kommer att bli en spännande kollektion. 

Vi hade också besök av en tjej som går på Riksskinnskolan här i Malung. Hon har haft som skolarbete att designa och tillverka en prototyp på en helt egen jacka åt Jofama. Kan inte avslöja hur jackan ser ut här på bloggen, men kan berätta att den är mycket kaxig. Tillverkad i fuskpäls.

Nästa vecka fortsätter vi utvecklingen av nya kollektionen. På torsdag och fredag har vi nytt möte med representanter från fler länder. Bl a skall modellerna färgsättas, tillbehör skall väljas mm.mm.

Den nya kollektionen kommer att presenteras till våra kunder i december och finnas ute i butik i augusti nästa år.

Vi har haft jättekul idag som ni ser på bilderna här.... Undrar vad Micke, Marika och Ingela skrattar åt ???

Jan Elfström, 2009-10-01

RSS 2.0