Sommarfest 2009

Igår kväll hade vi sommarfest med hela personalen. Vi var över 20 personer som grillade och hade en trevlig kväll. Vädret var underbart, så vi kunde sitta utomhus hela kvällen. Sista gästerna vandrade hemåt vid 2-tiden. Någon mygga fick vi stå ut med, men annars var det bara glada miner. Det var många nationaliteter som hade samlats på min balkong. Jofamas säljare i Italien, Tyskland, Holland, Polen, England, Finland, Norge och Sverige fick uppleva en fin svensk sommarkväll tillsammans med kollegorna i Malung. Mimmi och Kristina var festfixare den här kvällen.


Kvällen började med en tipspromenad anordnad av Mimmi.
Peter Nordin tog hand om grillen.

Jan Elfström 2009-06-30  


Söndagskväll i Malung

Idag har vi smygstartat vårt säljmöte här i Malung. Vi kommer att samla modesäljarna och gå igenom kollektionen för våren 2010. Mötet börjar imorgon måndag, men idag kom Berlinda från Holland, Alvin från Norge samt Peter och Micke hit. Kvällen avslutades med ett glas vin i solskenet. Ser fram emot en spännande dag imorgon. Måndagskvällen kommer att avslutas med en liten sommarfest med hela personalen på Jofama.


Peter, Alvin, Micke och Berlinda njuter av kvällssolen i Malung.


Jan Elfström 2009-06-28

Uppmärksammat samarbete

Många tidningar och bloggar har uppmärksammat vårt fortsatta samarbete med Kenza.
Bl a hade Aftonbladet igår en notis om detta igår. Se även Sofis Mode.

Även modesajten fashionguide.se har skrivit om samarbetet under veckan som gått.


Jan Elfström 2009-06-26

Aktiviteter i Malung

Det råder febril aktivitet på Jofama i Malung även sista dagarna innan semestern. Den här veckan har mc-avdelningen haft säljmöte och genomgång av nya kollektionerna med de svenska och norska säljarna. Nästa vecka har mc-avdelningen säljmöte för de utländska säljarna. Samtidigt kommer modeavdelningen också att ha säljmöte. Då kommer vi att gå igenom nya kollektionen för våren 2010 med våra representanter. Återkommer med bilder under nästa vecka.


Jan Elfström 2009-06-26


Hela gänget samlat

Så här kan det se ut när vi har ett tidigt morgonmöte i fikarummet i Malung. Bullernivån brukar vara lite högre vid ett av borden. Kan ni gissa vid vilket ?
Jan Elfström 2009-06-25


Pressklipp

Hittade denna bild i Expressen Fredag den 19 juni. Här ser vi Elin Kling i svarta skinnbyxan "Monique" från Jofama.
Följ gärna med Elin Kings blogg, som nu har flyttat till TV4.
Jan Elfström 2009-06-23

Skinnfolket i Malung

Skinnfolket är en grupp av företag som samarbetar med en del projekt som gäller lokal marknadsföring av skinn- och läderprodukter i Malung. Besök gärna deras hemsida för mer information. Här kan ni även läsa historik kring skinntraditionen i Malung, information och skötselråd om skinn med mera. Bl a har man en gemensam utställning på Jannesgården i Malung i sommar, som är öppen för allmänheten. 

I Skinnfolket finns allt från tillverkande företag, importörer, grossister, butiker och hantverkare. Gemensamt är att alla jobbar med skinn- och läder produkter.


Jan Elfström 2009-06-22

Josefin Crafoord

Hittade denna fina bild på Josefin Crafoord. Gissa vilken jacka hon har på sig.....Källa: finest.se


Jan Elfström 2009-06-21


Jofamas grundare 100 år

Niss Oskar Jonsson - Jofamas grundare - föddes för 100 år sedan. Malungs Rotaryklubb ägnade sista majmötet åt att hedra hans minne. Oskar är grundare till både Jofama och Jofa. Se artikel från Nya Wermlands Tidningen den 2 juni.

Önskar er en trevlig midsommar !


Jan Elfström 2009-06-19

Kenzas nya bilder

Nu har jag fått bilderna till Kenzas nya höstkollektion. Bikerjackan kommer i tre färger: svart, brandy och grått. I kollektionen finns också en kjol och en partyväska. Även en uppdaterad variant på första jackan hon gjorde med häftiga metallnitar på kragen. Originaljackan kommer i nya färger i både mocka och nappa. Den nya kaffebruna vintage-nappan är kanonsnygg !! Allt detta kommer att finnas i butik i augusti.
Jan Elfström 2009-06-17

Rapport från Ingela

Har precis fått en lägesrapport från Ingelas besök på vår fabrik i Indien. Här kommer några bilder från fabriken, där hon bl a gick igenom höstens produktion samt kommande kollektionsprover.


Jackan "Tracy" sitter perfekt på Ingela efter några små mönsterjusteringar.


Ingela kompromissar aldrig när det gäller passform och kvalitet.


Jan Elfström 2009-06-16

Stockholm nästa

Nu ska jag ta en taxi ut till den enorma flygplatsen här i Peking. Lämnar ett varmt Kina för Sverige som tydligen är betydligt kyligare. Idag har jag äran att flyga med Air China som flyger direkt till Stockholm. Resan tar drygt 9 timmar.Borta bra, men hemma bäst.....


Jan Elfström 2009-06-16

Resan går vidare

Jag har nu kommit till Peking, där jag skall övernatta för att flyga hem till Stockholm imorgon. Det har varit en mycket givande resa här i Kina. Känner mig väldigt nöjd med den pågående produktionen, samt även våra nya kollektionsprover som är under tillverkning.

Fick precis en rapport från vår designer Ingela, som befinner sig i Indien på samma uppdrag. Det var hennes första besök i Indien, så jag antar att hon har många upplevelser att dela med sig av, när hon kommer hem. I går hade hon i alla fall hunnit med ett besök på Marina Beach i Madras. Stranden sägs vara den näst längsta i världen efter Miami Beach.


Ingela på Marina Beach


Jan Elfström 2009-06-15


Inspektionen fortsätter

Idag ska jag fortsätta genomgången av våra jackor. Hittills har det sett fantastiskt bra ut. Ni får vänta till augusti, innan fuskpälsen "Katja" kommer ut i butik. Modellen finns även i svart, med svarta mockadetaljer.
Den som väntar på något gott....Här har jag god hjälp av Miss Ma när jag tittar över våra produkter. Hon är ansvarig för fabrikens kontrollavdelning, och har många års erfarenhet av Jofamas höga kvalitetskrav.

Jan Elfström 2009-06-14


Mönsterkonstruktörerna

Det här gänget hjälper oss att ta fram mönster till våra plagg. Tillsammans med våra designers i Malung ser de till att vi får perfekt passform i våra jackor. All gradering sker med hjälp av avancerade dataprogram.


På bilden ovan: Mr Wang, Mr Qian, Miss Chen och Miss Wang samt undertecknad.


Gloria som ni ser på bilden nedan hjälper mig att översätta, så att jag enkelt kan kommunicera med all personal på fabriken.
Jan Elfström, 2009-06-13

Lunch med pinnar

Så här såg det ut när vi käkade lunch idag. Generös måltid med flera rätter bestående av bl a kött, fisk och grönsaker. Sist kommer alltid en skål med ris. Gott var det !!!


På bilden sitter jag och äter lunch tillsammans med fabrikschefen Mr Wu.

Jan Elfström 2009-06-12

Godmorgon Sverige !

Har nu fått tillgång till en del bilder från senaste fotograferingen. Här ser ni bild på jackan Kenza 3 i brandyfärgad vintage nappa. Jackan kommer att finnas ute i butik från slutet av augusti. Ska fylla på med fler bilder senare. Grym bild tycker jag !!Fotograf: Benjamin Falk


Jan Elfström 2009-06-12


Äntligen framme

Har precis landat i Kina efter en lång flygresa. Ska nu ta det lite lugnt och försöka sova igen några av de timmar man förlorade på vägen hit. Imorgon är det jobb på fabriken.


Jan Elfström 2009-06-11

Fler bilder

Här får ni även se kjolen och väskan som Kenza designat åt Jofama. Den här nya kollektionen kommer att finnas ute i butik i slutet på augusti.

Läs mer om plåtningen i Kenzas egen blogg.
Jan Elfström 2009-06-10


Nu plåtar vi

Smakprov från fotograferingen med Kenza:Vi ser också ryggen på fotografen Benjamin Falk.Jan Elfström 2009-06-10


Direkt från fotostudion

Idag plåtar vi Kenza med hennes nya kollektion. Hon sitter just nu i sminkrummet och pudras av Åsa Östergren.
Fotografen Benjamin Falk håller på att ladda upp. Jag återkommer med smakprov från fotograferingen senare under dagen.
Jan Elfström 2009-06-10

Nina Söderquist

Vi hade under eftermiddagen besök av Nina Söderquist på vårt showroom i Stockholm. Hon var och kollade in våra senaste skinnjackor. Nina kommer i sommar att medverka i Rhapsody in Rock tillsammans med bl a Robert Wells, Jon Lord och Mikael Rickfors.


Nina, Peter och Micke i vårt showroom på Modecenter.


Jackan "Daisy" blev snabbt en favorit för Nina.


Jan Elfström 2009-06-08


PR-möte

Besökte idag vår PR-byrå Spalt PR i deras showroom i Vasastan. Här ser vi Miriam och Thomas som bl a sköter om utlåningen av Jofamas plagg till pressen.Jan Elfström 2009-06-08

Möte med Efva

Igår hade jag ett trevligt möte med Efva Attling. Hon ville låna några skinnjackor för kommande plåtningar av hennes smyckeskollektion. Naturligtvis är vi på Jofama stolta att få vara med i dessa sammanhang.
Kolla gärna in Efva´s nya hemsida. Lägg även märke till Attling Man - snygga smycken för killar.

Ni kommer väl ihåg förra höstens skinnjacka "The Signature Jacket" som Efva designade åt oss.Foto: Jimmy Backius


Jan Elfström 2009-06-06
 


Hett med skinnklänning

Till hösten är det helrätt med en skinnklänning. Här ser ni bild tagen på Trendvisningen vid Stockholm Fashion Week. Klänningen "Diana"  tillverkas även i svart och plommonfärgad mocka.Foto: Jalle Torbjörnsson
Styling: Teri Niitti
Källa: Stockholm Modecenter


Jan Elfström 2009-06-04

Resdags

Nästa vecka åker både jag och vår designer Ingela ut i vida världen för att besöka våra fabriker. Ingela åker till Indien för att hjälpa våra fabriker med mönster o d till vår nya spännande kollektion. Själv tar jag flyget till Kina för samma ändamål. Hörde på tv igår att det var värmerekord i norra Kina just nu. Vi får nog räkna med temperaturer omkring 35-40 grader i både Kina och Indien. Kanske bättre än ett blåsigt och kallt Malung....
Jan Elfström 2009-06-03

Back-stage från plåtningen

Vi har under veckan fotograferat delar av vårkollektionen. Lägger upp lite back-stage bilder här.
Fotograferingen ordnades av stylisten Carina Förne.
Fotograf: Magnus Ragnvid Chammon
Modell: Susanna / Nouveau Models
Hår och make-up: Åsa Östergren.

Jan Elfström 2009-06-03


Kampanjbilder våren 2010

Igår plåtade stylisten Carina Förne några av kampanjbilderna till kommande vårkollektion. Den 10 juni kommer vi att fotografera Kenza med hennes nya kollektion. Ska se till att lägga ut back-stage bilder så snart jag får tillgång till dessa.

Jan Elfström 2009-06-02

Magasin SälenMagasin Sälen hade också uppmärksammat vårt nya designsamarbete med Lars Wallin.

Jan Elfström 2009-06-02

FinansavisenNorska affärstidningen Finansavisen gjorde en intervju med Lars, Micke och Alvin under pressdagarna i april. Detta ledde till ett helt uppslag i deras lördagsbilaga 30 maj.

Jan Elfström 2009-06-01

RSS 2.0